ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/5/15

Επιτέλους «112» έως τον Οκτώβριο αποκτά η Ελλάδα


11/5/2015

ΕΚΑΒNews

Υπό την απειλή προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω σημαντικών καθυστερήσεων ετοιμάζεται πυρετωδώς η λειτουργία του διεθνούς αριθμού κλήσης «112».

Πρόκειται για τον τριψήφιο αριθμό που θα αντικαταστήσει το 100 της Άμεσης Δράσης, το 199 της Πυροσβεστικής, το 166 του ΕΚΑΒ και το 108 του Λιμενικού. Οι πολίτες θα μπορούν να καλούν το «112» και να εξυπηρετούνται αμέσως με οποιαδήποτε υπηρεσία από αυτές θέλουν να επικοινωνήσουν.

Ο νέος-παλιός αριθμός μπορεί να αποβεί σωτήριος για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο, όπως για παράδειγμα θύματα σεισμού ή άλλου ακραίου φυσικού φαινομένου. Και αυτό γιατί μπορεί οποιοσδήποτε να το καλέσει ακόμα και αν δεν έχει στο κινητό του τηλέφωνο κάρτα sim, ενώ άμεσος είναι ο γεωγραφικός εντοπισμός του.

Η Ελλάδα θα έπρεπε, όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να το έχει ήδη θέσει σε λειτουργία, για την οποία προβλέπεται κοινοτική χρηματοδότηση ύψους 7.500.000 ευρώ. Η χώρα μας απειλείται με πρόστιμο, αν και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο θα έχουν τελειώσει το έργο και έτσι θα αποφευχθούν τα χειρότερα.

Το «112» θα έχει διπλή έδρα. Η βασική του θα βρίσκεται στο κτίριο του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι και η «εφεδρική» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη λεωφόρο Κατεχάκη. Η εκπαίδευση των στελεχών που θα το επανδρώσουν δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.


Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews