ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/5/15

Εντυπωσιακή η άσκηση «ΕΛΠΙΣ 2015» στην πόλη της Πρέβεζας, Συμμετοχή του ΕΚΑΒ Πρέβεζας, Βίντεο & Φωτογραφίες


Σάββατο,30 Μαΐου 2015

Εντυπωσιακή σε εκτέλεση ήταν η άσκηση με κωδικό όνομα «ΕΛΠΙΣ 2015», που πραγματοποιείται στο χώρο του στρατοπέδου του Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των μελών της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, από εξειδικευμένο προσωπικό της 2ης ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στις 29 και 30 Μαΐου 2015 στην Πρέβεζα και γίνεται υπό την αιγίδα της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, με διοργανωτή την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας.Οι διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Πρέβεζας Τσούτσης Αγάπιος και Κατέρη ΒαρβάραΗ άσκηση – εκπαίδευση χωρίζεται σε τρία τμήματα:
Θεωρητική Εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Πρέβεζας - Πρακτική Εκπαίδευση στα μηχανήματα σεισμού της ΕΜΑΚ, χρήση ειδικών συσκευών, στήσιμο καταυλισμού (οριοθέτηση καταυλισμού, στήσιμο σκηνών), στο χώρο του Στρατοπέδου ΔΟΥΚΑ (Αγίου Ανδρέα).


Νυχτερινή Άσκηση με διάφορα σενάρια μετά από εκδήλωση καταστροφικού σεισμού, απεγκλωβισμό ατόμων από ερείπια, απεγκλωβισμό ατόμων από 1ο όροφο και διάφορα άγνωστα σενάρια.
 IMG 9002


Στην εκπαίδευση – άσκηση συμμετέχουν με τον τρόπο τους οι :
Πυροσβεστικό Σώμα (Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος, 2η ΕΜΑΚ, Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, 5η ΕΜΑΚ, Π.Υ. Πρέβεζας), η Πολιτική Προστασία Ηπείρου, η 8η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ, και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων ΚΩΣ, ΕΚΑΒ.
Το «παρών» έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Π. Βασιλάκης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος, Δ. Αναγνωστάκης, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, Δ. Μαυρογιώργος, ο προϊστάμενος Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας Α. Σεϊτανιώτης και ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας, Θ. Βαρδής.


Οι συμμετέχοντες είχαν εξαιρετικές επιδόσεις και όσοι παρακολούθησαν την άσκηση μπορούν με βεβαιότητα να πουν, πως τα μέλη της ΛΕΚ και της ΕΜΑΚ ξέρουν άριστα να διαχειρίζονται καταστάσεις και όταν χρειαστεί θα είναι έτοιμοι να σώσουν ζωές.
Χαρακτηριστικό της άσκησης ήταν επίσης πως έπαιξαν το ρόλο του «εγκλωβισμένου» οι κ.κ. Ανγνωστάκης και Βασιλάκης.Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαΐου 2015

Πηγή: atpreveza.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews