ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/5/15

Διαφωνία ΠΟΕΔΗΝ με ΜΕΤΑ Υγειονομικών για το μέγεθος της Πανελλαδικής Συγκέντρωσης και Πορείας προς τη Βουλή στις 20/5/2015


Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015
ΕΚΑΒNews

Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ των παρατάξεων στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ για το μέγεθος της πανελλαδικής συγκέντρωσης και πορείας προς τη Βουλή κατά την διάρκεια της 24ωρης Πανυγειονομικής Απεργίας στις 20/5/2015.

ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλη συμμετοχή στην Πανελλαδική Συγκέντρωση και Πορεία προς τη Βουλή
Η ΠΟΕΔΗΝ με δελτίο τύπου αναφέρει: «πλήθος εργαζομένων και Συνταξιούχων συμμετείχαν στη Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας. Στη ΠΟΡΕΙΑ που κατευθύνθηκε ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμμετείχαν πάνω από 3.000 εργαζόμενοι.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ
Μεγάλη συμμετοχή στην Πανελλαδική Συγκέντρωση και Πορεία της ΠΟΕΔΗΝ προς τη Βουλή


Πηγή: poedhn.grΜΕΤΑ Υγειονομικών: Μικρή συμμετοχή αντιπροσωπείας της πλειοψηφίας στη συγκέντρωση του … ΠΑΜΕ!
Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών μιλάει για: «έλλειψη εμπιστοσύνης από τους εργαζόμενους στην ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ η οποία αποτυπώθηκε ανάγλυφα στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας. Μικρός αριθμός εργαζομένων από τα νοσοκομεία και την πρόνοια, που δεν ξεπερνούσε τους 200, ελάχιστα σωματεία -έστω και μικρά μπλοκ-, συμμετείχαν στη πανελλαδική κινητοποίηση που αποφάσισε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ».


ΜΕΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Πολυπληθής «αντιπροσωπεία» της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Φληναφήματα και «γαλαζοπράσινη» δημαγωγία της ΠΟΕΔΗΝ στη συγκέντρωση του … ΠΑΜΕ!!!
Σχόλιο του ΜΕΤΑ Υγειονομικών
20/5/2015
Η αναξιοπιστία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ) και η έλλειψη εμπιστοσύνης από τους εργαζόμενους σε αυτήν αποτυπώθηκε ανάγλυφα στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, την Τετάρτη 20 Μαΐου, κατά την 24ωρη απεργία των υγειονομικών. Μικρός αριθμός εργαζομένων από τα νοσοκομεία και την πρόνοια, που δεν ξεπερνούσε τους 200, ελάχιστα σωματεία -έστω και μικρά μπλοκ-, συμμετείχαν στη πανελλαδική κινητοποίηση που αποφάσισε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Η εικόνα αυτή επιβεβαίωσε την εκτίμηση του ΜΕΤΑ Υγειονομικών ότι το λεγόμενο διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας, που εντάσεται στους σχεδιασμούς του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν περπατά...
Προκειμένου μάλιστα να διασωθεί η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ από τη χλεύη και την απομόνωση που αντιμετωπίζει από τους εργαζόμενους στην Υγεία, ταύτισε την ημερομηνία της συγκέντρωσης καθώς και το χώρο με κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για την Υγεία, με «ομπρέλα» συνταξιουχικές οργανώσεις, ώστε να εμφανίσει ως αξιοπρεπή τη δική της κινητοποίηση.
Η «ιερή συμμαχία» των ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ είχε ως στόχο όχι τη διεκδίκηση του αυτονόητου αιτήματος για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων, αλλά τη νομιμοποίηση των μνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσαν τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

ΠΑΜΕ στην Υγεία με μνημονιακές πλειοψηφίες ΠΟΕΔΗΝ
Πλάτες στην «ιερή συμμαχία», βεβαίως, έκανε και η ηγεσία του ΠΑΜΕ στην Υγεία που βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε «οργασμό» πρωτοβουλιών, όταν τη μνημονιακή περίοδο είχε κατεβασμένες τις στροφές στις μηχανές. Μοναδική επιδίωξη αυτής της ηγεσίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επιβεβαιωθεί η πολιτική του ΚΚΕ. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η εκπρόσωπός του στην ομιλία της κατήγγειλε τις πλειοψηφίες της ΑΔΕΔΥ και της ΟΕΝΓΕ αλλά «ξέχασε» να συμπεριλάβει σε αυτές και την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, με την οποία τελευταία πάνε χέρι χέρι.

Όταν οι μνημονιακοί έχουν «μνήμη χρυσόψαρου»
και εξ ιδιών κρίνουν τα αλλότρια

Θα έμεναν εντυπωσιασμένοι, βεβαίως, οι εργαζόμενοι στην υγεία, αν άκουγαν τους πύρινους λόγους που εκστόμισαν οι εκπρόσωποι της «ιερής συμμαχίας» στις ομιλίες τους στην απεργιακή συγκέντρωση.
Μάθαμε από τον πρώην πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρο Κουτσιουμπέλη, που εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ (!!!) ότι τα μνημόνια συνεχίζονται, ότι τα μέτρα που έρχονται θα είναι χειρότερα από το «email Χαρδούβελη», ότι τα εργασιακά δικαιώματα έχουν μπει στη «γκιλοτίνα» για καρατόμηση. Εδώ μιλάμε, προφανώς, για τη μεταφορά των απόψεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μέσα στο κίνημα.
Είχε μάλιστα το θράσος να αφήσει υπόνοιες για τη στάση του ΜΕΤΑ Υγειονομικών στην απεργία, καλώντας τους εργαζόμενους να απομονώσουν όλους όσοι λειτουργούν ως κυβερνητικοί συνδικαλιστές και δε συμμετέχουν σε αυτή. Φαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια.
Τέλος, μιλώντας μπροστά στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, έριξε και την ατάκα ότι η λύση δεν μπορεί να βρεθεί στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεχνώντας όλα αυτά που ισχυριζόταν μέχρι χθες!!!
Στο ίδιο μοτίβο, κινήθηκε τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός όσο και ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ και γραμματέας της Ομοσπονδίας, Ερμής Κασσές. «Ξέχασαν» να αναφερθούν στην κατάργηση του 5ευρου, στην ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στην επαναπρόσληψη των απολυμένων, στο «φρένο» στη μείωση μισθών και συντάξεων, στην κατάργηση της διαθεσιμότητας και της εφεδρείας, που είναι αποτέλεσμα αγώνων και καταγράφονται ως ΝΙΚΕΣ του εργατικού και υγειονομικού κινήματος. Προφανώς, η «αμνησία» τους αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι οι δυνάμεις αυτές απουσίαζαν συστηματικά από αυτούς τους αγώνες όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Μάλιστα, ο τελευταίος έφτασε στο σημείο να εγκαλεί τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ να φέρουν πίσω τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία. Αναρωτιόμαστε, άραγε, όταν επισκέπτεται τη Συγγρού, γιατί δεν απευθύνει αυτό το αίτημα στον κ. Σαμαρά που το κόμμα του έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη ληστεία;
Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση με δικό του μπλοκ και έδωσε το στίγμα ενός διαφορετικού διεκδικητικού πλαισίου επισημαίνοντας και με την ανακοίνωσή του την ανάγκη για διαρκείς κινητοποιήσεις και απεργία, που θα βγαίνουν όμως μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, θα βρίσκονται σε συντονισμό με τα άλλα συνδικάτα και συλλογικότητες της κοινωνίας, με στόχο τη Διαγραφή του Χρέους, τη σωτηρία και ανάταξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, την αποκατάσταση των εργατικών κατακτήσεων που χάθηκαν τη μνημονιακή περίοδο και την αντιμετώπιση των εργασιακών προβλημάτων. Την πρόταση αυτή έθεσε και στο σημερινό Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: ergasianet.gr


Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ συμμετείχε με ποσοστό ασφαλείας στην 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία. Στην Πανελλαδική Συγκέντρωση και Πορεία προς τη Βουλή  συμμετείχε με δικό του μπλόκ και με 2 μηχανές και ασθενοφόρα οχήματα για την κάλυψη της συγκέντρωσης.


Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Συμμετοχή στην 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία και Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας 20/5/2015, Φωτογραφίες, Βίντεο
Δείτε εδώ

BBC: Greek paramedic: 'We need money to help people' (ΒΙΝΤΕΟ)
και εδώ
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews