ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/5/15

Υπουργείο Υγείας, Δελτίο Τύπου για εφημερίες 29- 05- 2015, Σχόλιο του ΕΚΑΒNews


Παρασκευή 29 Μαΐου 2015
ΕΚΑΒNews


Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Γραφείο Τύπου Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας
Δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια της Νομοθετικής Ρύθμισης του Υπουργείου Υγείας  η οποία συμπεριλήφθηκε στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπογράφηκε,  η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αντικείμενο τη διαδικασία αποπληρωμής των υπερωριών/νυχτερινών/ εξαιρέσιμων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ για το 2015 καθώς και των εφημεριών των γιατρών στα Πανεπιστημιακά και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Άμεσα θα προχωρήσει η αναμόρφωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων ενώ η αποπληρωμή των δικαιούχων θα γίνει μέσα στον Ιούνιο.

Παράλληλα στις  27/5/2015, όπως είχε δεσμευθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς των γιατρών της πλειονότητας των νοσοκομείων της χώρας, οι αποζημιώσεις των εφημεριών για το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Πηγή: moh.gov.gr


Σχόλιο του ΕΚΑΒNews
Ένα ακόμη δελτίο τύπου από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Ξανθού για τις εφημερίες....
Να θυμίσουμε ότι ήδη έχουν καταβληθεί σε πολλά νοσοκομεία οι εφημερίες των ιατρών για το Α΄τρίμηνο του 2015 καθώς και οι εφημερίες των Ιατρών του ΕΚΑΒ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2015 έχουν ήδη αναρτηθεί στο Διαύγεια

Προηγούμενα Δελτία Τύπου

Αθήνα, 7 Μαϊου2015
Δελτίο Τύπου για Εφημερίες, 7-5-2015

Γραφείο Τύπου Αναπληρωτή Υπουργού
Δελτίο Τύπου

Σχετικά με τις οφειλές εφημεριών- υπερωριών του 2015 προς τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ενημερώνει ότι:
  1. Με βάση τη Νομοθετική Ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν Νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα εκδοθεί  Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αντικείμενο τη διαδικασία αποπληρωμής των υπερωριών/νυχτερινών/ εξαιρέσιμων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ για το 2015. Άμεσα θα προχωρήσει η αναμόρφωση των προϋπολογισμών και η αποπληρωμή των δικαιούχων το συντομότερο δυνατόν.
  2. Η καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών για το 2015 έχει δρομολογηθεί. Ήδη έχει δοθεί οδηγία προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση ενταλμάτων όσον αφορά τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015.  Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύεται ότι στις 27 Μαΐου θα αρχίσει η καταβολή των οφειλόμενων χρηματικών ποσών  στους δικαιούχους.
  3. Το θέμα της αποζημίωσης των πρόσθετων εφημεριών (επαναφορά του 9% σε επίπεδο ΥΠΕ) θα ρυθμιστεί με τροπολογία η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ.

Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η ομαλοποίηση των πληρωμών προς τους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, οι οποίοι παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια,  προφέρουν εξαιρετικής σημασίας έργο και στηρίζουν το  Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Αθήνα, 2 Απριλίου 2015
Aποπληρωμή των εφημεριών/υπερωριών/εξαιρεσίμων των γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων.

Γραφείο Τύπου Αναπληρωτή Υπουργού
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε από πλευράς υπουργείου Υγείας, η διαδικασία για την αποπληρωμή των εφημεριών/υπερωριών/εξαιρεσίμων των γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων. Ήδη, οι πιστώσεις έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς των νοσοκομείων της 2ης και της 6ης ΥΠΕ ενώ οι πιστώσεις για τις υπόλοιπες ΥΠΕ θα κατατεθούν την ερχόμενη Τρίτη. Συνεπώς, όπως είχε δεσμευθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του μήνα- συγκεκριμένα στις 27 Απριλίου- θα έχουν κατατεθεί τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των δικαιούχων.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη  αποπληρωμή της υπερωριακής εργασίας στο ΕΣΥ και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία για την υπομονή τους και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά για να κρατήσουν όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.9 Μαρτίου 2015
ΚΥΑ των συναρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας

Γραφείο τύπου Αναπληρωτή Υπουργού                                             
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Υγείας εγκρίθηκε κονδύλι ύψους έως 24.000.000 ευρώ για την αποζημίωση των εφημεριών των ιατρών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ και του ΕΚΑΒ  των οικονομικών ετών 2012, 2013 και 2014. Επίσης, εγκρίνεται η πληρωμή των εφημεριών από τον Δεκέμβριο του 2014 και εφεξής. Όσον αφορά το υπόλοιπο προσωπικό θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα που αφορούν σε πρόσθετες αμοιβές, εργασία εξαιρέσιμων ημερών, νυχτερινές ώρες και υπερωριακή απασχόληση.
Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη απόφαση επιταχύνονται οι διαδικασίες σε ό,τι αφορά τον τρόπο ελέγχου και εκκαθάρισης των εφημεριών (αλλαγή του συστήματος των επιτροπικών ενταλμάτων) έτσι ώστε να αποπληρώνονται σε συντομότερο χρόνο οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ.Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews