ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/5/15

Ανακοίνωση ΜΕΤΑ ΕΚΑΒ, 3/5/2015


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συνάδελφοι,

ένα πράγμα είναι σίγουρο με την (διαχρονική) ηγεσία της ΠΟΠΕΚΑΒ, ότι δεν πλήττουμε ποτέ μαζί της.
Αφού πέρασε ένας χρόνος από την βίαιη μετακίνηση στο ΕΚΑΒ των Οδηγών των Νοσοκομείων με Μνημονιακό Νόμο, Τεχνικών Οδηγών στη συντριπτική πλειοψηφία προκειμένου να εκτελέσουν καθήκοντα Διασώστη-Πληρώματος Ασθενοφόρου, χωρίς να πει «κιχ», ξαφνικά θυμήθηκε τον ρόλο της και σήκωσε «επαναστατικές σημαίες» με Εξώδικες Δηλώσεις και τελεσίγραφα για την διακοπή των Διακομιδών από το ΕΚΑΒ (ή όπως αλλιώς λέγεται η «ορθολογική χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ»).
Το «πλυντήριο» των Σαμαροβενιζέλων, αυτοί που στα τέσσερα χρόνια του Μμημονίου δεν τολμούσαν να σηκώσουν τα μάτια στους Λοβέρδο, Γεωργιάδη και Βορίδη γιατί «θα τους έβαζαν στην Κινητικότητα», αυτοί που με «ελπιδοφόρο ανακούφιση» έστελναν επιστολές στον Σαμαρά για το «πρωτογενές πλεόνασμα» (Ανακοίνωση της Ε.Ε. της ΠΟΠΕΚΑΒ 1010/20-02-2014), αίφνης θεωρούν ότι «κωφεύει και τους εμπαίζει» μια Κυβέρνηση ούτε τριών μηνών καλά-καλά ! Παραπέμπουμε μάλιστα σε μια δική της Ανακοίνωση της 28-03-2014, για να δούμε με ποιόν τρόπο, ποιο ύφος και ποια διάθεση, αντιμετώπιζε αντίστοιχα ζητήματα επί  Μνημονιακών Κυβερνήσεων.
Βέβαια, το ομολογεί δημόσια, καταδεικνύοντας την αγωνιστική της αντίληψη για τα πράγματα, ότι δεν τολμούσαν να προχωρήσουν σε ουσιαστικές κινητοποιήσεις, γιατί «η προηγούμενη Κυβέρνηση ήταν αδιάλλακτη, ενώ τώρα αυτοί είναι διαλλακτικοί» (δηλώσεις του Γραμματέα της Ε.Ε. της ΠΟΠΕΚΑΒ, Χ. Αγγελίδη, στην Γ.Σ. του Σωματείου του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης στις 28-04-15).
Θα προκαλούσαμε την Ε.Ε. της ΠΟΠΕΚΑΒ, να μας εξηγήσει πως θα εξυπηρετηθούν οι ασθενείς τις ημέρες της αποχής της ΠΟΠΕΚΑΒ από τις Δευτερογενείς Διακομιδές ; Ποιος θα τους μεταφέρει ; Μήπως Ιδιωτικά Ασθενοφόρα ; Να υπενθυμίσουμε στην Ε.Ε.  της ΠΟΠΕΚΑΒ, ότι όταν είχε ξεκινήσει η τότε ηγεσία της την αποχή από τις Διακομιδές, προ Μνημονίου, εταιρεία με Ιδιωτικά Ασθενοφόρα στη Θεσσαλονίκη διπλασίασε τις τιμές μεταφοράς μέσα σε μια μέρα.
Ας μας ξεκαθαρίσει ευθέως λοιπόν η Ε.Ε. της ΠΟΠΕΚΑΒ, είναι υπέρ της Δημόσιας Υγείας ή υπέρ της Ιδιωτικοποίησής της ;
Γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το επίπεδο της Δημόσιας Υγείας που παρέλαβε η Κυβέρνηση. Γνωρίζουν επίσης ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ποιοι διέλυσαν τη Δημόσια Υγεία σε όφελος των Ιδιωτών επιχειρηματιών και την έφεραν σ’ αυτό το χάλι. Ας μην παριστάνουν λοιπόν τις «μωρές παρθένες».
Γνωρίζουν πολύ καλά και τα γνωρίζουν όλα !
Αν θέλανε να θέσουν θέμα Διακομιδών, μπορούσαν να το θέσουν όπως αρμόζει σε μια Ομοσπονδία : Δημοκρατικά ! Δηλ. στα μέλη της, για πάρουν αποφάσεις με Γενικές Συνελεύσεις, αφού ακουγόταν όλες οι απόψεις μέσα σ’ αυτές. Κι όχι με απόφαση της Ε.Ε. μέσα σε μια ώρα, εν κρυπτώ και παραβύστω από τα μέλη της, δηλ. τα Πρωτοβάθμια Σωματεία. 
Το ΜΕΤΑ ΕΚΑΒ θα στηρίξει κάθε θετική ενέργεια της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας αλλά παράλληλα θα ασκήσει κάθε κριτική και θα εναντιωθεί σε πράξεις που τυχόν δεν είναι στην κατεύθυνση των στόχων και των οραμάτων της Αριστεράς. Τα μέλη του θα είναι στην πρωτοπορία των αγώνων του λαού μας και των εργαζόμενων στο χώρο της υγείας και των ασθενών.
Θεωρούμε ότι :
Ø  Πρέπει άμεσα να κατοχυρωθεί ο ρόλος του ΕΚΑΒ ως ζωτικό τμήμα μας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Ø  Πρέπει άμεσα να τεθεί επί τάπητος, με δημόσια διαβούλευση, το θέμα μας αλλαγής του Οργανισμού του ΕΚΑΒ, ο οποίος αποτελεί το κλειδί για την Ανασυγκρότηση της υπηρεσίας
Ø  Ενώ έχει ετοιμαστεί η άμεση αντιμετώπιση μιας σειράς ζητημάτων που εδώ και χρόνια ταλανίζουν το ΕΚΑΒ (Άδεια άσκησης επαγγέλματος, άρση μας κατάργησης Οργανικών θέσεων του ΕΚΑΒ, επαναχορήγηση πτητικού επιδόματος μας Διασώστες και Νοσηλευτές κ.λπ.), αυτά ακόμα δεν έχουν κατατεθεί για δημόσια διαβούλευση. Κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα.
Ø  Καθυστέρησε σημαντικά ο προγραμματισμός για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού για το καλοκαίρι και οι προσλήψεις για την Υγεία (μεταξύ των οποίων και για το ΕΚΑΒ). Οι προσλήψεις προσωπικού θα πρέπει να γίνουν  άμεσα και βάσει των υπηρεσιακών και κοινωνικών αναγκών.
Ø  Πρέπει να ενταχθούν άμεσα τα Πληρώματα και τα Ασθενοφόρα των Κ.Υ. στο ΕΚΑΒ
Ø  Σ’ ότι αφορά στην έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων, αυτό το θεωρούμε ως απαίτηση «εκ των ων ουκ άνευ» από την Κυβέρνηση.

Θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε ολόκληρες σελίδες με ζητήματα τα οποία είναι σοβαρά κληροδοτήματα μιας Μνημονιακής Κυβέρνησης, αλλά παραθέσαμε αυτά τα οποία είναι κατά την άποψή μας Κεφαλαιώδους σημασίας για την Δημόσια Υγεία και το συνδικαλιστικό κίνημα στο ΕΚΑΒ.
03.05.2016
 ΜΕΤΑ ΕΚΑΒ
      


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΜΟΝΉ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΕΝΤΑΛΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ, ΛΕΩ, ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΙΑ ΑΡΚΕΤΑ <> ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΩ ΟΤΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ.
    ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ <> ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ, ΝΑΙ, ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews