ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/5/15

Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας Υπουργείου Υγείας με σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ, 4/5/2015


Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015
ΕΚΑΒNews

Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας
Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 4 Μαΐου 2015

Μετά από συνάντηση του Υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού με το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ ενημερώνουμε τους εργαζόμενους για τα παρακάτω:
  1. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποκατάσταση των αδικιών, το υπουργείο Υγείας ήδη επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση για την επανακαταβολή της πτητικής αποζημίωσης των υπαλλήλων των αεροδιακομιδών, η οποία θα αποτελέσει τμήμα του πρώτου Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας
  2. Ήδη έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των προηγούμενων ετών από 27/4, ενώ το υπουργείο Υγείας μελετά και προωθεί την τακτοποίηση όποιων εκκρεμοτήτων παραμένουν.
  3. Έχει ήδη κατατεθεί στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή των Ελλήνων, τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται οριστικά η διαδικασία καταβολής δεδουλευμένων από αργίες, εξαιρέσιμα, νυχτερινές βάρδιες κλπ για όλο το υγειονομικό προσωπικό.
  4. Σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ, ολοκληρώνεται πολύ σύντομα η διαδικασία για την πρόσληψη 186 μόνιμων διασωστών για την κάλυψη των αναγκών σε όλη τη χώρα.  Στο σχεδιασμό για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2015, το υπουργείο Υγείας έχει λάβει υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες του ΕΚΑΒ.
  5. Αύριο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το ήδη επεξεργασμένο σχέδιο για τη χορήγηση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Διασώστη, στην προσπάθειά του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει τις εκκρεμότητες και τις αδικίες των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  6. Το υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει την ανάγκη να καλυφθεί η οφειλή για τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ ύψους 300.000 ευρώ και δεσμεύεται ότι στο σχεδιασμό που έχει προϋπολογιστεί για το 2015 θα ληφθεί υπόψη και η παραπάνω υποχρέωση.
  7. Στο πλαίσιο του Νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας θα υπάρχει ρύθμιση η οποία θα διευθετεί  το θέμα του ωραρίου του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ.

Όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες εντάσσονται στην υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της Κυβέρνησης να στηρίξει έμπρακτα τη Δημόσια Περίθαλψη και τους εργαζόμενούς της.

Είναι καλό να μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε αντιμέτωποι με ένα Δημόσιο Σύστημα υπό κατάρρευση που βασίζεται σε ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και ότι πρέπει όλοι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηριχτεί στα πόδια του.

Έχουμε την πεποίθηση ότι το ανθρώπινο δυναμικό αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των ημερών και θα σταθμίσει με ωριμότητα τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας.


Για το  ΕΚΑΒNews : Δημήτρης Γάλλος
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews