ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/5/15

Εναλλακτική Πρόταση ΕΚΑΒ, Ενημερωτική Ανακοίνωση – Απεργιακές Κινητοποιήσεις


Ανακοίνωση Νο  10
Αθήνα,4 Μαΐου 2015

Ενημερωτική Ανακοίνωση – Απεργιακές Κινητοποιήσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με προηγούμενη ανακοίνωση μας (Νο 8) καταθέσαμε στους εργαζόμενους και στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ τις προτάσεις μας για τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα μας καθώς και για την διευθέτηση προβλημάτων λειτουργίας του ΕΚΑΒ, ενόψει του νέου κύκλου λόγω νέας Κυβέρνησης, συναντήσεων και διεκδίκησης από την νέα πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Υγείας.
Στις τελικές προτάσεις όμως που κατατέθηκαν από το Σωματείο στο Υπουργείο (Αιτήματα και Διευθέτηση προβλημάτων λειτουργίας του ΕΚΑΒ, 5-2-2015-αρ.πρωτ.459) δεν περιέχονταν κορυφαία κατά την γνώμη μας ζητήματα (νομοθετική ρύθμιση των ωραρίων 6ωρου-12ωρου-24ωρου, έξτρα βάρδιες με ημερήσια υπερωριακή αποζημίωση) διότι κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ. δεν συμπεριλήφθησαν.
Δύο μήνες μετά…  η διεκδίκηση και η προώθηση των αιτημάτων μας μετά τις συναντήσεις που έγιναν, έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Όλα έχουν συζητηθεί διεξοδικά, κανένα όμως από τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα δεν έχει υλοποιηθεί και έχουν προκύψει νέα-κορυφαία ζητήματα τόσο για τις δεδουλευμένες παρεχόμενες υπηρεσίες μας όσο και για την αυτοτέλεια μας ως εθνικός οργανισμός.
Υπάρχει βέβαια η δέσμευση για υλοποίηση μέρους των αιτημάτων μας (καταβολή δεδουλευμένων χωρίς όμως χρονοδιάγραμμα, δημόσια διαβούλευση για την άδεια άσκησης επαγγέλματος) καθώς και η ένταξη στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας της πτητική αποζημίωσης και της αύξησης ορίου εκτός έδρας.
Μόνο που αυτό αργεί να κατατεθεί…..

Γενική Συνέλευση 22/4/2015
Με ικανοποίηση είδαμε να υιοθετείται μέρος του προγράμματος μας  από το υπόλοιπο Δ.Σ. του Σωματείου (απόφαση σε Γ.Σ. για περιόδους αδειών και αριθμός έξτρα βαρδιών την καλοκαιρινή περίοδο, καλύψεις νησιών και αριθμός μετακινούμενων, επιστροφή όλων όσων έχει λήξει η μετακίνηση τους και πρότασης για κανονισμό μεταθέσεων). Ήρθανε όμως ως θέματα στην Γ. Συνέλευση χωρίς να έχει προηγηθεί διαλογική συζήτηση και απόφαση για το καθένα ξεχωριστά σε συνεδρίαση του Δ.Σ. παρότι ζητήθηκε επίμονα τόσο από εμάς όσο και από την «Ενότητα».
Ειδικά για την κάλυψη των νησιών από τα μέλη μας στην Κ.Υ. καθώς και για την μορφή των κινητοποιήσεων έπρεπε να προηγηθεί η συζήτηση τους σε Δ.Σ. και να κατατεθούν προτάσεις στην Γ. Συνέλευση.
Το Δ.Σ. του Σωματείου πρέπει να κατευθύνει τους εργαζόμενους. Δεν πρέπει να αποφεύγει το οποιοδήποτε ψηφοθηρικό κόστος μιας υπεύθυνης θέσης για τόσο σοβαρά ζητήματα.
Επίσης στην Γ.Σ. δεν συζητήθηκε  η «Μοριοδότηση για την κυκλικότητα στις μετακινήσεις εντός ΕΚΑΒ» αν και ήταν στην ημερήσια διάταξη. Η κωλυσιεργία που έχει καλλιεργηθεί εδώ και 6 μήνες από την κατάθεση των τελευταίων αιτήσεων, θέλουμε να πιστεύουμε όχι σκοπίμως, έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει συνεχιστεί η εφαρμογή της διαδικασίας μοριοδότησης στα πλαίσια της κυκλικότητας του προσωπικού η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση αισθήματος δικαίου σε όλους τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ.
Όσο για τα δικαιολογητικά από ασθένειες και υγειονομικές επιτροπές, θυμίζουμε ότι αποτελούν κριτήριο ένταξης των εργαζομένων στην διαδικασία μοριοδότησης. Η θέση που θα απασχοληθούν αποτελεί επιλογή της Δ/νσης.

Κάλυψη νησιών
Για την κάλυψη των νησιών (μιλάμε για τα νησιά στα οποία δεν υπάρχει  συνεχή 24ωρη κάλυψη από τουλάχιστον ένα ασθενοφόρο όχημα)  ο σωστός προγραμματισμός και ο καθορισμός του αριθμού των μετακινούμενων ανά περίοδο, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, δεν θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα και αποδυνάμωση της Κ.Υ.. Θα μπορούσε επίσης να είχε περιοριστεί σύμφωνα με τις ανάγκες στην Κ.Υ., το φαινόμενο των συνεχόμενων μετακινήσεων για κάλυψη περιοχών εκτός καλοκαιρινής περιόδου (και ειδικά κατά την περίοδο του Πάσχα) μιας και ήταν σε γνώση και με την σύμφωνη γνώμη του προεδρείου.  

Εποχικό προσωπικό
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ δεν έχει πάρει θέση για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού. Δεν έχει έρθει το θέμα ως συζήτηση σε Δ.Σ. , δεν ήταν θέμα συζήτησης στην πρόσφατη Γ. Συνέλευση και δεν έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα καμία «απόφαση» για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Υπάρχουν μόνο σποραδικές αναφορές ότι «δεν λύνεται το πρόβλημα με εποχικούς». Σε αντίθεση με την ΠΟΠ ΕΚΑΒ που εδώ και χρόνια διεκδικεί την πρόσληψη εποχικού προσωπικού.
Εμείς έχουμε θέση την οποία καταθέσαμε στην «ανταλλαγή απόψεων» για αυτό το θέμα κατά την διάρκεια της Γ. Συνέλευσης και είναι: η εκπαίδευση-εργασία με ΒΕΚ (η εργασία των εποχικών θα αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης τους με την προσθήκη και 5ου εξαμήνου, εφόσον έχουν κριθεί κατάλληλοι στο 4ο εξάμηνο κατά την διάρκεια της πρακτικής τους εκπαίδευσης ως «τρίτοι» από τα κατά τόπους ΙΕΚ ΕΚΑΒ) ή η σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για ένα εξάμηνο  από τους ήδη απόφοιτους και κατόχους πιστοποίησης, στις υποστελεχωμένες περιοχές της χώρας. Η εργασία τους θα αποτελεί πρόσθετο προσόν ως «εμπειρία στο ΕΚΑΒ» σε μελλοντικές προκηρύξεις.

Έλλειψη έγκυρης ενημέρωσης
Τα πρακτικά του Δ.Σ. δεν αναρτώνται στην υποβαθμισμένη πλέον ιστοσελίδα του σωματείου, μέσα από την οποία ενημερώνονταν τα μέλη μας σε δεκάδες τομείς του ΕΚΑΒ σε 10 νομούς της χώρας και δεν υπάρχει ενημέρωση για τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Πολλές από τις οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί με ευθύνη του προεδρείου.
Η μηνιαία ενημέρωση για κάθε θέμα που προκύπτει η εξελίσσεται καθώς και οι ενέργειες του Σωματείου δεν ανακοινώνονται πλέον με ευθύνη της Γραμματείας. Το γραφείο του σωματείου τις περισσότερες φορές είναι κλειστό.

Ενημέρωση για θεσμικά και οικονομικά ζητήματα
Αναμένοντας το υπό κατάθεση νομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Ξανθό, μέρος των αιτημάτων μας και έχοντας στον ορίζοντα κινητοποιήσεις, για τις οποίες συμφωνούμε, καταθέτοντας υπεύθυνη πρόταση για την μορφή τους στην Γ. Συνέλευση, η Εναλλακτική Πρόταση ΕΚΑΒ ενημερώνει τους εργαζόμενους για την εξέλιξη των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων μας.

Αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ
Οι τελευταίες δηλώσεις από το πιο υψηλό επίπεδο (πρωθυπουργός-αναπληρωτής υπουργός) για την  διοικητική αναδιάρθρωση και την ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ σε συνδυασμό με τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για αυτόνομες περιφέρειες με κεντρικό σχεδιασμό δημιουργούν ανησυχία για το μέλλον του οργανισμού. Κανείς δεν μας έχει ενημερώσει για το σχέδιο που προφανώς υπάρχει παρά τις επανειλημμένες αναφορές μας σε αυτό.

Οργανισμός και εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας
Έχει κατατεθεί, εδώ και 1 ½ χρόνο,  κοινή πρόταση από το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ και την ΠΟΠ ΕΚΑΒ «Σχέδιο Οργανισμού του ΕΚΑΒ» καθώς και από επιτροπή που είχε συσταθεί από την διοίκηση του ΕΚΑΒ «Απόφαση επιτροπής εκπόνησης νέου οργανισμού» με την δημιουργία Δ/νσης - τμήματος Διασωστών".
Από τότε καμία πρόοδος δεν έχει γίνει η οποία θα συνέβαλε στην ανάπτυξη του φορέα μας, στην διασφάλιση της εσωτερικής λειτουργίας (νέος εσωτερικός κανονισμός ο οποίος θα περιλαμβάνει τα καθήκοντα, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα μας σε όλα τα τμήματα του ΕΚΑΒ), αναβάθμιση της εκπαίδευσης κ.α. μέσα από τα οποία θα προκύψει και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη. Επικρατεί ακόμη η άποψη των περασμένων δεκαετιών «καμία αλλαγή πουθενά και σε τίποτα»….

ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ
Η ενσωμάτωση-συστέγαση του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ η οποία ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες από την νέα πολιτική ηγεσία δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα. Εύλογο λοιπόν το ερώτημα.. «Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ληφθεί η απόφαση συστέγασης μια υπηρεσίας σαν το ΕΚΕΠΥ, με λιγότερους από 20 υπαλλήλους, σε έναν Εθνικό Οργανισμό σαν το ΕΚΑΒ με 4.500 υπαλλήλους; Και μάλιστα όταν η επιχειρησιακή δραστηριότητα του ΕΚΕΠΥ μπορεί να υλοποιηθεί σε μια αίθουσα στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ».
Μήπως αντί για την φυσική επιστροφή του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ υπάρχουν άλλα σχέδια;

Προσωπικό και ασθενοφόρα οχήματα  Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων
Δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα οι ενέργειες για τις εφαρμοστικές πράξεις-υπουργικές αποφάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας (παραχώρηση οχημάτων των νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ με τον ιατροτεχνολογικό τους εξοπλισμό, αποσαφήνιση καθηκόντων, ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΕΚΑΒ).
Για να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός από έναν φορέα, το ΕΚΑΒ, απαραίτητη είναι και η ένταξη των πληρωμάτων ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας. Ένας φορέας για την παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδών σε εθνικό επίπεδο.

Πρόσθετες αμοιβές
Μετά από μεγάλη καθυστέρηση, σε αντίθεση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έγινε η καταβολή των πρόσθετων αμοιβών δύο μηνών έτους 2014 (Ιούνιος και Δεκέμβριος) στους εργαζόμενους. Μας οφείλονται οι πρόσθετες αμοιβές για όλο το 2015 χωρίς να υπάρχει «φώς» στον ορίζοντα μέχρι σήμερα.
Αντί όμως να μας καταβληθούν στο ακέραιο, μιας και πρόκειται για δεδουλευμένες υπηρεσίες που έχουμε παρέχει κάτω από αντίξοες συνθήκες, αποζημιωθήκαμε για τον μήνα Δεκέμβριο 2014 έναντι.. μόνο για τις πρώτες 20 ημέρες και όχι για το σύνολο των ημερών του μήνα!!! Ποτέ στο παρελθόν, από ιδρύσεως του ΕΚΑΒ εδώ και 30 χρόνια, δεν έχει υπάρξει ανάλογη περίπτωση.
Η δικαιολογία ήταν ότι τα 300.000 ευρώ περίπου που λείπανε δεν υπήρχαν ως εγγεγραμμένες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του 2014 και υπήρχε χρονικό περιθώριο (έως 30/4/2015) για την καταβολή τους.  Παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς με νομοθετικές παρεμβάσεις (τροπολογίες σε νομοσχέδια-υπουργικές αποφάσεις) και ανεύρεσης του οφειλόμενου ποσού με παράταση ημερομηνιών ώστε να καταβληθούν στο ακέραιο τα δεδουλευμένα μας.
Ποτέ μέχρι σήμερα δεν πληρωθήκαμε έναντι.. περιμένοντας να βρεθεί τρόπος για να μας εξοφλήσουν.. γιατί η συνολική καταβολή των δεδουλευμένων θεωρείται αυτονόητη.
Καταγγείλαμε το γεγονός με ανακοίνωση (Νο 9), διαχωρίσαμε την θέση μας  από τον κάθε συνδικαλιστικό ή υπηρεσιακό παράγοντα που διαπραγματεύθηκε την μερική καταβολή των δεδουλευμένων μας και διεκδικούμε το οφειλόμενο ποσό με κάθε ένδικο μέσο  (αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων).

Αεροδιακομιδές
Η επιτροπή αναδιοργάνωσης της λειτουργίας του γραφείου αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ (σύσταση 12/2/2015) με έργο σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ την κατάθεση προτάσεων ιατρικού και επιχειρησιακού μέρους των αεροδιακομιδών, έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις τόσο με τους συναρμόδιους φορείς όσο και με την πολιτική ηγεσία για τις οποίες δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Στην επιτροπή συμμετέχουν και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ.
Θέση μας είναι ο «ενιαίος κρατικός φορέας Αεροδιακομιδών με διεύθυνση διαχείρισης από το ΕΚΑΒ και πλήρης ανάπτυξη με την δημιουργία νέων βάσεων με στόχο την καλύτερη κάλυψη όλης της χώρας».

Πτητική αποζημίωση
Δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα η αποκατάσταση της αδικίας για την «ειδική αποζημίωση» για το προσωπικό του ΕΚΑΒ (πλην του ιατρικού στο οποίο παρέχεται) που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με ειδικά αεροπορικά μέσα.
Δεν μας αρκούν οι υποσχέσεις και τα σχέδια προσθήκης σε υπό κατάθεση νομοσχέδιο διότι έχει επαναληφθεί προσφάτως (Οκτώβριος 2014, Σχέδιο Νόμου για «Σύσταση Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών και λοιπές διατάξεις») και στην συνέχεια αποσύρθηκε.

Εκτός έδρας αποζημιώσεις
Μας οφείλονται ημερήσιες αποζημιώσεις για μετακινήσεις 10 μηνών. Ειδικά στην περιφέρεια το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Παρά την δέσμευση πίστωσης και απόφαση ανάληψης υποχρέωσης από το ΕΚΑΒ (700.000 ευρώ στις 11/3/2015) και παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για καταβολή τους (Ιούλιος 2014 έως Δεκέμβριος 2014) στο τέλος Απριλίου, αυτό δεν έγινε. Τα χρήματα αυτά προφανώς διατέθηκαν αλλού.
Διεκδικούμε α) Την άμεση καταβολή για το β΄εξάμηνο του 2014 και σταδιακή με χρονοδιάγραμμα εξόφληση στο σύνολο τους.
β) Αύξηση του ορίου επιτρεπόμενων ημερών (120 ημέρες από 60) για τις εκτός έδρας μετακινήσεις Πληρωμάτων και Ιατρών για το έτος 2015. Για το 2014, έτος για το οποίο δεν έγινε η αύξηση του ορίου, όπως προβλεπόταν,  ζητούμε την «αναδρομική αύξηση».

Άδεια-Βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος
Μετά την επεξεργασία από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου βγήκε σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης με τίτλο: «Καθορισμός των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθώς και κάθε άλλης λεπτομέρειας σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης Άδειας άσκησης Επαγγέλματος στην ειδικότητα «Διασώστης- Πλήρωμα Ασθενοφόρου». Διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις για την διαδικασία διότι θα ήταν προτιμότερη η απευθείας έκδοση υπουργικής απόφασης με υιοθέτηση της πρότασης που κατατέθηκε από το ΕΚΑΒ καθώς έχει επαναληφθεί η κατάθεση πρότασης (4/6/2014) και λόγω παρεμβάσεων έχει γίνει η ανάκληση της.

Ασθενοφόρα Οχήματα-Συνεργείο
Οι εργαζόμενοι στο συνεργείο οχημάτων δίνουν καθημερινή μάχη για την αποκατάσταση των συνεχών βλαβών. Με περιορισμένη όμως χρηματοδότηση, έλλειψη ανταλλακτικών, γραφειοκρατία επιτροπών και έλλειψη τεχνικού προσωπικού δεν είναι δυνατή η επισκευή τους. Τα ακινητοποιημένα οχήματα στην Κ.Υ. έχουν διπλασιαστεί. Αναγκάζονται τα πληρώματα να αλλάζουν κάθε ημέρα τομέα και σημεία αλλαγής για να εργαστούνε. Τα ίδια και χειρότερα στην περιφέρεια.
Ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 186 οχημάτων φαίνεται ότι οδεύει προς το τέλος του. Πρέπει όμως άμεσα να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.

Απεργιακές Κινητοποιήσεις
Με απόφαση της Γ.Σ. «εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. του Σωματείου για έναρξη κάθε μορφής κινητοποιήσεων στις 6-8 Μάιου 2015 εάν δεν καταβληθούν οι οφειλόμενες πρόσθετες αμοιβές 2014-2015 στο ακέραιο τους».
Ήδη η ΠΟΠ ΕΚΑΒ έχει εξαγγείλει την έναρξη των κινητοποιήσεων με αποχή από τα μη επείγοντα περιστατικά από τις 5/5/2015 και σταδιακή κλιμάκωση τους.
Προτείναμε την συνεργασία των δυο συνδικαλιστικών φορέων του ΕΚΑΒ με σκοπό μια οργανωμένη και σωστά σχεδιασμένη απεργιακή κινητοποίηση με κατάληξη μια πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανάλογη της δυναμικής μας ως χώρος και στην συνέχεια να συναποφασίσουμε την κλιμάκωση και την μορφή της.
Η πρόταση μας δεν εισακούστηκε μέχρι σήμερα. Θα επιμείνουμε. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται κοινό σχέδιο και κοινή στρατηγική από τους δύο μεγάλους συνδικαλιστικούς φορείς στον χώρο μας (Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ-ΠΟΠ ΕΚΑΒ), πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει μέχρι σήμερα με ευθύνη κυρίως της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Σωματείου το οποίο αρνείται πεισματικά να συνομιλήσει.
Δηλαδή τι άλλο πρέπει να συμβεί ακόμη σε 4.500 Εκαβίτες (απλήρωτοι με έναντι προκαταβολές σε δεδουλευμένες παρεχόμενες υπηρεσίες, με γερασμένα ασθενοφόρα οχήματα, με μειωμένη χρηματοδότηση του οργανισμού και με πολλές υποσχέσεις για τα αυτονόητα) για να καθίσουμε σε ένα κοινό τραπέζι και να συμφωνήσουμε, να συνεργαστούμε και να συναποφασίσουμε κοινά αιτήματα και κοινή διεκδίκηση τους;

Ενιαία Εκπροσώπηση
Στο Δ.Σ. στις 19/2/2015 καταθέσαμε σε συνεργασία με την παράταξη της Ενότητας κοινή πρόταση για «Ενιαία εκπροσώπηση του ΕΚΑΒ από Πανελλήνιο Ενιαίο Συνδικαλιστικό όργανο» με σκοπό την κοινή γραμμή σε όλα τα ζητήματα που μας αφορούν σε εθνικό επίπεδο.
Η πρόταση μας απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ. με την υιοθέτηση πρότασης  για «ενημέρωση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων για διαβούλευση σχετικά με το πανελλαδικό σωματείο». Η απόφαση αυτή δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα με ευθύνη του προεδρείου.
Θα επαναφέρουμε την πρόταση μας για ενιαία εκπροσώπηση μέχρι αυτή να συζητηθεί σε Γ. Συνέλευση. Εάν και πάλι αρνηθούν θα προκαλέσουμε Γ. Συνέλευση σύμφωνα με το καταστατικό μας.

Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη.

Πολλά τα  οποία αφορούν το παρόν και το μέλλον του οργανισμού μας καθώς και όλων εμάς που έχουμε το ΕΚΑΒ  ως βασική εργασία θα κριθούν από τις εξελίξεις το ερχόμενο διάστημα.

Η συμμετοχή μας στην λήψη των αποφάσεων αποτελεί εγγύηση
για την επιτυχία των στόχων μας.

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews