ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/5/15

Τροπολογίες Υπουργείου Υγείας 5/5/2015, Πότε θα καταβληθούν οι πρόσθετες αμοιβές 2015;


Τρίτη, 5 Μαΐου 2015
ΕΚΑΒNews

Γραφείο Τύπου Αναπληρωτή Υπουργού
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 5 Μαΐου 2015

Παρουσιάζονται σήμερα το απόγευμα στην ολομέλεια της Βουλής οι τροπολογίες του Υπουργείου Υγείας στο Νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πιο συγκεκριμένα οι τροπολογίες αφορούν:
1. Στην απλοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης επικουρικών γιατρών στις δημόσιες δομές υγείας. Η επιλογή θα γίνεται από λίστες ανά ειδικότητα και ανά Υ.Π.Ε. βάσει ηλεκτρονικού καταλόγου, χωρίς να χρειάζεται προκήρυξη θέσης.  Με αυτό τον τρόπο θα καλύπτονται πολύ πιο έγκαιρα τα κενά που εμφανίζονται καθημερινά στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Μετά την ψήφιση του νόμου θα ακολουθήσει Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την τήρηση των καταλόγων επικουρικών γιατρών και τη διαδικασία τοποθέτησής τους.
Επιπλέον, η τροπολογία περιλαμβάνει απλούστευση της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου (κατάργηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) αποκλειστικά και μόνο όταν υπάρχουν έκτακτες ανάγκες , αφού έχει προηγηθεί πλήρης αιτιολογημένη αίτηση του Φορέα και με τελική απόφαση του υπουργείου Υγείας.

2. Η δεύτερη τροπολογία αφορά στην εκκρεμούσα νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των αργιών, νυχτερινών και εξαιρεσίμων του πάσης φύσεως προσωπικού- πλην γιατρών- του ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ και του ΕΚΑΒ για το 2015.  Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αποπληρωμής των δεδουλευμένων υπερωριών του 2015 και για το υπόλοιπο προσωπικό του Συστήματος Υγείας.

Πηγή: moh.gov.gr

ΕΚΑΒNews
Η δεύτερη τροπολογία που μας αφορά σαν ΕΚΑΒ


Οι τροπολογίες θα ενταχθούν στο Νομοσχέδιο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Τι αφορά η εκκρεμούσα νομοθετική ρύθμιση;

Με το Ν.4316/2014 άρθρο 12 ρυθμίστηκε η εξόφληση των οφειλομένων νυκτερινών – αργιών των τριών παρελθόντων ετών (2012, 2013, 2014).
Με την ίδια διάταξη καταργήθηκε η ισχύουσα διαδικασία έγκρισης και χορήγησης των Πρόσθετων Αμοιβών (επιτροπικά εντάλματα, ΥΔΕ) και διαβιβάστηκε στους Προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, με προληπτικό έλεγχο από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κάθε Νοσοκομείου.
Οι υπηρεσίες όμως των Υπουργείου Υγείας και Γ.Λ.Κ. επικαλέσθηκαν κενά του Νόμου (4316/2014, αρθ.12), επειδή δεν αναφέρεται ρητώς ότι η νέα διαδικασία εξόφλησης αφορά το Λοιπό Προσωπικό. Γι' αυτό δεν εκδόθηκε η αντίστοιχη Κοινή Υπουργική Απόφαση, για να εκκινήσει η διαδικασία εξόφλησης των δεδουλευμένων από 1/1/2015.


Πότε θα καταβληθούν οι πρόσθετες αμοιβές 2015;
  1.  Με την τροποποίηση του άρθρου 12 του Ν. 4316/2014 προκειμένου να αναφέρεται ρητώς το λοιπό προσωπικό , χρειάστηκε 2 μήνες για να γίνει η ένταξη της τροπολογίας σε κάποιο νομοσχέδιο, και την ψήφιση από την Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου στο οποίο έχει ενταχθεί η τροπολογία.
  2. Με την έκδοση ΝΕΑΣ Κ.Υ.Α. που θα καθορίζει τη νέα διαδικασία χορήγησης των Πρόσθετων Αμοιβών από 1/1/2015, μετά την δημοσίευση του Νόμου σε ΦΕΚ.
  3. Με την επιχορήγηση των οργανισμών από το Υπουργείο Υγείας, μετά την δημοσίευση της ΚΥΑ σε ΦΕΚ.
  4. Με τις απαραίτητες εσωτερικές διαδικασίες Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews