ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/5/15

Παναγιώτης Δαρειώτης, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Βόλου στο alpha96.5


Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015
ΕΚΑΒNews

Στον alpha96.5 μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Βόλου, Παναγιώτης Δαρειώτης, με αφορμή την τριήμερη αποχή των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Βόλου, εξαιτίας της αθέτησης από μεριάς του υπουργού υγείας, κάποιων υποθέσεων του.

Ο κύριος Δαρειώτης είπε πως σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας, τον προηγούμενο μήνα, τους διαβεβαίωσε πως θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα των μηνών Ιουνίου και Δεκεμβρίου του 2014, στις 30/4, κάτι όμως που δεν έγινε, όπως επίσης μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί ούτε τα εκτός έδρας τα οποία εκκρεμούν από τον Ιούνιο του 2014.

Στην ερώτηση αν είναι οι μόνοι που παραμένουν απλήρωτοι, ο κύριος Δαρειώτης δήλωσε: « Είναι σχεδόν όλη η Ελλάδα. Μας είχε πει ότι θα προχωρήσει στην άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, που κάτι τέτοιο δεν έγινε. Του ζητήσαμε επίσης την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού. Είναι 3000 κόσμος που περιμένει να προσληφθεί στο ΕΚΑΒ.»

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΕΚΑΒ Βόλου, είπε ότι προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον κόσμο φτάνουν μέχρι την Αλεξανδρούπολη, αλλά πιο συχνά επισκέπτονται την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ για τα νησιά είπε πως υπάρχουν τα κέντρα υγείας, τα οποία ωστόσο έχουν ελλείψεις.

Για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ο κύριος Δαρειώτης είπε: « Με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κατοχυρώνουμε το επάγγελμά μας. Ένα δεύτερο είναι ότι μπορούμε να κάνουμε κάποιες ενέργειες μέσα στο ασθενοφόρο έναντι των γιατρών». Ο πρόεδρος του συλλόγου τόνισε πως σε ορισμένες περιπτώσεις που κάποιος συνάδελφός του βάλει ορό σε κάποιον ασθενή, φέρει ποινικές ευθύνες, επειδή ακριβώς δεν είναι κατοχυρωμένο το επάγγελμα, ενώ για το προσωπικό και τα οχήματα δήλωσε πως υπάρχουν 40 άτομα προσωπικό και συνολικά 11 ασθενοφόρα, με το πρόβλημα να εντοπίζεται όταν τα ασθενοφόρα βγαίνουν εκτός Βόλου.

Πατήστε και ακούστε εδώ

Πηγή:alpha965.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews