ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/5/15

Ολοκληρώθηκε κατά το ήμισυ ο διαγωνισμός για την προμήθεια ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ


Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Ολοκληρωμένος κατά το ήμισυ είναι πλέον σύμφωνα με πληροφορίες του stogiatro.gr ο διαγωνισμός για την αγορά 180 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ο οποίος να υπενθυμίσουμε, εκκρεμεί επτά χρόνια έχοντας ακυρωθεί και στη συνέχεια επαναπροκηρυχθεί το 2013 με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή ο διαγωνισμός οδεύει προς κατακύρωση σε 7 περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων ανήκουν η Κρήτη, το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο. Στις περιοχές αυτές, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, το μόνο που μένει είναι η κατάθεση των δικαιολογητικών, μιας και το θέμα των ενστάσεων φαίνεται να έχει λυθεί οριστικά και έτσι βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στη συμβασιοποίηση και την παραλαβή των οχημάτων.
Στην ομάδα αυτή ανήκει και η Πελοπόννησος, η οποία ωστόσο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το πρόβλημα απένταξης άλλου έργου (ΕΣΠΑ). Στόχος είναι να "απελευθερώσει" τα κονδύλια που είχε δεσμεύσει σε άλλο έργο θεωρώντας πως δεν θα προλάβει να το ΕΚΑΒ να ολοκληρώσει εγκαίρως τον διαγωνισμό ώστε να μην χαθούν τα χρήματα από την ΕΕ.
Στον αντίποδα, βρίσκονται οι υπόλοιπες 6 Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων ανήκει η Αττική, η Θεσσαλία και η Δυτική Ελλάδα. Σε αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο θέμα αναβλήθηκε για μία εβδομάδα.
Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, πρέπει να σημειωθεί, διαθέτει σήμερα 620 ασθενοφόρα και 200 κινητές μονάδες, εκ των οποίων οι 100 είναι δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ενώ μεγάλο μέρος εξ' αυτών είναι ήδη παλαιωμένα και μετρούν πολλά χιλιόμετρα. 
Ο τελευταίος διαγωνισμός, που πλέον φαίνεται να οδεύει επιτέλους προς ολοκλήρωση, είχε προκηρυχθεί προ τριετίας, με κεφάλαια ΕΣΠΑ. Όμως φθάσαμε εν έτει 2015 χωρίς να έχει γίνει η παραλαβή οχημάτων στο ΕΚΑΒ διότι στο μεσοδιάστημα αυτό υπήρξε "βροχή" ενστάσεων και προσφυγών από τις συμμετέχουσες στο διαγωνισμό εταιρίες.

Πηγή: stogiatro.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews