ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/5/15

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ στη Μύκονο: χρησιμοποιούν εργάτη καθαριότητας νεκροταφείου ως διασώστη του ΕΚΑΒ


Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Όπως όλα δείχνουν θετικά θα είναι τα στοιχεία για τον τουρισμό στη χώρα μας το καλοκαίρι. Η Μύκονος και φέτος θα κρατήσει τα σκήπτρα των αφίξεων. Όμως στο νησί με τους χιλιάδες επισκέπτες, υπάρχει ασθενοφόρο μόνο… 15 ημέρες το μήνα. Μάλιστα όπως θα δείτε στο βίντεο εργάτης καθαριότητας του νεκροταφείου έκανε τον διασώστη!

Απίστευτο και όμως αληθινό: τα τελευταία οκτώ χρόνια ένας υπάλληλος καθαριότητας του δημοτικού νεκροταφείου της Μυκόνου εκτελούσε χρέη οδηγού αλλά και διασώστη στο  μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει το νησί, προκειμένου να καλύπτει τα κενά.

«Οι διασώστες καμιά φορά ξεπερνούν και τους γιατρούς.  Όσοι ανεβαίνουν σε ασθενοφόρα πρέπει να έχουν γνώσεις γιατί είναι αυτοί που σώζουν ζωές. Για αυτό το λόγο θα επανέλθω στην απόφαση μετακίνησης του εργάτη καθαριότητας του νεκροταφείου από το ΕΚΑΒ πίσω στην δουλειά του» δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού.

Η επιστροφή του εργάτη καθαριότητας στο νεκροταφείο,  έχει σαν αποτέλεσμα το  να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα κενά.

Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε να ζητηθεί προσωπικό του ΕΚΑΒ για την στελέχωση του ασθενοφόρου  για το καλοκαίρι. Αν δεν καλυφθεί, μάλλον θα συνεχίσει να κάνει τον διασώστη ο εργάτης του νεκροταφείου.

Δείτε το βίντεο από την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου δήμου Μυκόνου

Δημοσιεύτηκε 10/5/2015

Πηγή: star.gr


Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015, 18:30

Για την ανυπαρξία του ΕΚΑΒ στα νησιά

Κοινή δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Καουκά για την ανυπαρξία του ΕΚΑΒ στα νησιά.

Με αφορμή τα περιστατικά του Σαββατοκύριακου στο νησί της Μυκόνου, στα οποία αναδείχθηκε η παντελής αδυναμία του ΕΚΑΒ να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, προέβησαν στην παρακάτω κοινή δήλωση:
«Η γύμνια που αναδείχθηκε ως προς την κάλυψη από το ΕΚΑΒ, το διήμερο που προηγήθηκε, aποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα νησιά μας αποτελούν στόχο μόνο φορολογικών επιδρομών. Η Πολιτεία τα θυμάται μόνο όταν έχει ανάγκη από έσοδα.
Με την ίδια ευκολία με την οποία στοχοποιεί, δυσφημεί και σχεδιάζει την εξόντωσή τους, απαιτούμε να τα να σχεδιάζει και την τήρηση των στοιχειωδών υποχρεώσεών της απέναντί τους.
Τα όσα τραγικά βιώνουμε, εμάς δεν μας κάνουν να λειτουργήσουμε με τον ίδιο εκδικητικό τρόπο που λειτουργεί η Πολιτεία και σε αντίθεση με αυτήν, προτείνουμε να μας δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα να την στηρίξουμε και στο θέμα του ΕΚΑΒ».
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews