ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/5/15

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΕΚΑΒ


Τρίτη,12 Μαΐου 2015
ΕΚΑΒNews


Συνεχίζουν την αποχή οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ
12/5/2015, ΚΡΗΤΗ

Εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Το Σωματείο Εργαζομένων της 4ης Περιφέρειας (Κρήτης) ανακοινώνει ότι από αύριο 12/5/2015 και για τις 13/5 και 14/5/2015 θα συνεχίσει την αποχή του από τις δευτερογενείς μεταφορές.
Θα γίνονται κανονικά όλα και μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
Υπάρχει διαρκής επαφή με την ομοσπονδία, αφού και μέχρι την ύστατη στιγμή γίνεται προσπάθεια να ληφθεί έστω και μια προφορική δέσμευση για τα αιτήματα του κλάδου και την καταβολή των δεδουλευμένων, ώστε να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις, χωρίς μέχρι τώρα να έχει προκύψει θετική εξέλιξη.

Πηγή: cretalive.grΑπεργιακές κινητοποιήσεις στο ΕΚΑΒ
11/5/2015, ΠΙΕΡΙΑ

Κανονικά από αύριο συνεχίζεται η τριήμερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ (12-13-14/05/2015) απέχοντας από τις δευτερογενείς μεταφορές (εξιτήρια, επανεξετάσεις, διακομιδές) και εξυπηρετώντας μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
Καλούμε τους... πολίτες της Πιερίας η χρήση ασθενοφόρου να γίνεται με σύνεση και σε εξαιρετικά επείγουσες καταστάσεις ! ! !

Απεργιακές κινητοποιήσεις
Το σωματείο μας, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β. (Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β.), μετά την συνάντηση που είχε στις 30/3/2015 με τον Αν Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Ανδρέα
Και επειδή έως τώρα δεν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις τους στις ημερομηνίες που αυτοί ορίσανε , για τη Καταβολή των Δεδουλευμένων μας καθώς και για την μη επίλυση των παρακάτω
1) Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
2) Προσλήψεις Επικουρικού προσωπικού ενόψει καλοκαιριού (κάλυψη τουριστικών περιοχών)
3) Ορθολογική χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ
Και επειδή εν όψει καλοκαιριού θα διακινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές
Η Π.Ο.Π ΕΚΑΒ ξεκινάει αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετέχει το σωματείο μας και απέχουμε από επανεξετάσεις , εξιτήρια, διακομιδές στις παρακάτω ημερομηνίες 5-6-7/5/2015 και 12-13-14/5/2015.
Όλα τα ασθενοφόρα θα χρησιμοποιούνται μόνο για τα επείγοντα περιστατικά.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    ΚΟΥΚΟΥΣΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ      
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δημοσιεύτηκε 11/5/2015


Νέα τριήμερη αποχή του ΕΚΑΒ από τις δευτερογενείς διακομιδές
12/5/2015, ΒΟΛΟΣ

Λόγω οφειλών ενώ ζητούν άδεια επαγγέλματος και έκτακτες προσλήψεις

Καμία ανταπόκριση δε βρήκαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ από το υπουργείο Υγείας, για τα θέματα που τους απασχολούν, παρά την πρώτη κινητοποίηση από 5-7 Μαΐου και από σήμερα Τρίτη 12 μέχρι την Πέμπτη 14 Μαΐου Πανελλαδική τριήμερη αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές όπως εξιτήρια από το Νοσοκομείο, επανεξετάσεις από το σπίτι στο Νοσοκομείο και μεταφορές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, εκτός των περιπτώσεων νεογνών και έκτακτων περιστατικών που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ.
Αιτία της κινητοποίησης, είναι η μη τήρηση της υπόσχεσης του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε συνάντηση που έγινε στο τέλος Μαρτίου, για πληρωμή των εξαιρέσιμων (Σαββατοκύριακων και αργιών) και των διακομιδών, που οφείλονται από τον Ιούνιο του 2014. Ο υπουργός είχε δεσμευτεί ότι τα οφειλόμενα θα καταβληθούν μέχρι τις 30 Απριλίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ επανέφεραν στον υπουργό το χρόνιο αίτημά τους για χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος στα πληρώματα του ΕΚΑΒ, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να βάλουν για παράδειγμα έναν ορό ή σε συνεννόηση με τον γιατρό να δώσουν ένα υπογλώσσιο ή να προσφέρουν μια μικρή βοήθεια στον ασθενή. Σήμερα, αν δεν παρίσταται γιατρός στο ασθενοφόρο, το πλήρωμα δεν έχει δικαίωμα να κάνει το παραμικρό για να βοηθήσει έναν ασθενή, όσο σοβαρό περιστατικό κι αν είναι.
Τέλος, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ζήτησαν προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την καλοκαιρινή περίοδο, που οι ανάγκες είναι αυξημένες και μάλιστα χωρίς κόστος, αλλά με τα χρήματα που δίνεται στο μόνιμο προσωπικό που μεταφέρεται για παράδειγμα σε ένα νησί και πληρώνεται εκτός έδρας, εξαιρέσιμα, νυχτερινά κλπ. Σημειώνεται ότι υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για το σκοπό αυτό, που είναι απόφοιτοι του ΙΕΚ ειδικότητας πληρωμάτων ασθενοφόρων – διασωστών και υπολογίζονται σε 3000.

Πηγή: magnesianews.gr
Τελευταία ενημέρωση 12/5/2015,22:20

Χειρόφρενο και πάλι στα ασθενοφόρα - Αλήθεια ξέρετε με πόσα χιλιόμετρα κυκλοφορούν;
12/5/2015, ΛΑΜΙΑ

Κι όμως πολλά από τα ασθενοφόρα κοντεύουν το 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα !!! - Νέα τριήμερη αποχή από σήμερα για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ.
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Οι Εκαβίτες καλούνται να οδηγήσουν σε ακραίες συνθήκες, αφου παίζουν με το χρόνο για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.
Γνωρίζετε όμως ότι τα ασθενοφόρα είναι κινητά φέρετρα, αφου είναι "φορτωμένα" με απίστευτα χιλιόμετρα;
Στην καλύτερη των περιπτώσεων έχουν 500.000 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν ασθενοφόρα, που κυκλοφορούν εκεί έξω και πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα.
Όσο για τα λάστιχά τους; Οι εργαζόμενοι ψάχνουν για χορηγούς, όπως οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί, τα οχήματα των οποίων επίσης είναι για απόσυρση και χωρίς λάστιχα.
«Οι συνάδελφοι - εργαζόμενοι καταβάλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να κρατήσουν όρθιο το ΕΚΑΒ και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες. Δυστυχώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει κρίση, αλλά υπάρχουν και προτεραιότητες. Το ΕΚΑΒ πρέπει να λειτουργεί άψογα. Έχουμε να κανουμε με ανθρώπινες ζωές...», δηλώνει στο LamiaReport, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δημήτρης Χαλεπλής.

Μόνο επείγοντα περιστατικά το επόμενο 3ήμερο
Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και τραβούν χειρόφρενο και το επόμενο τριήμερο, 12, 13 και 14 Μαΐου.
Η αποχή αφορά τις δευτερογενείς διακομιδές, τη μεταφορά δηλαδή ασθενών μετά το εξιτήριο από το Νοσοκομείο και μεταφορές σε άλλα νοσοκομεία, ενώ τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά.

Διαβάστε την επιστολή που έστειλαν οι εργαζόμενοι στον αρμόδιο υπουργό

Κ. Υπουργέ στο δελτίο τύπου που εκδώσατε στις 4/5/2015 με ικανοποίηση βλέπουμε τις δεσμεύσεις σας και τις προθέσεις σας για την επίλυση των χρόνιων και σημαντικών εκκρεμοτήτων που απασχολούν την υπηρεσία μας και τους εργαζομένους σ’ αυτή (Άδεια ασκήσεως Επαγγέλματος κλπ)

Στο δελτίο τύπου στις 7/5/2015 αναφέρετε πως στις 27/5/2015 θα γίνει η  καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών και Νοσηλευτών για το 2015 και πως  έχει δοθεί οδηγία προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση ενταλμάτων όσον αφορά τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015.

Κ. Υπουργέ θεωρούμε πολύ σημαντικές τις προθέσεις σας αλλά δυστυχώς δεν  προσδιορίζουν τους τρόπους και τις ημερομηνίες καταβολής των δεδουλευμένων μας και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε
 • Πότε και πόσοι μήνες θα καταβληθούν για τα οφειλόμενα των Εκτός Έδρας του 2014
 • Πότε και πόσοι μήνες θα καταβληθούν για τα οφειλόμενα των Εκτός Έδρας του 2015
 • Πότε θα καταβληθεί το υπόλοιπο από Νυχτερινά και Αργίες  για τον Δεκέμβριο του 2014
 • Πότε και πόσοι μήνες θα καταβληθούν για τις  εξαιρέσιμες Αποδοχές ( Νυχτερινά , Αργίες  κτλπ) που μας  οφείλετε για το 2015
 • Τι θα γίνει με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος όσο αφορά  τους συναδέλφους που ενώ θέλουν, δεν τους δόθηκε πότε η δυνατότητα να φοιτήσουν στο ΙΕΚΕΚΑΒ στις περιοχές που εργάζονται και ιδιαίτερα αν αυτές οι περιοχές είναι απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα.
 • Εάν θα δοθεί η δυνατότητα να στους εργαζομένους οδηγούς που μετακινήθηκαν από τα νοσοκομεία να φοιτήσουν σε ταχύρυθμα τμήματα του ΙΕΚ ΕΚΑΒ για να αποκτήσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πηγή: lamiareport.gr

ΕΚΑΒNews
Έναρξη Απεργιακών Κινητοποιήσεων, Ανακοινώσεις Πρωτοβάθμιων Σωματείων της ΠΟΠ ΕΚΑΒ 4/5/2015
Δείτε εδώ

ΠΟΠ ΕΚΑΒ, Εξώδικη Δήλωση-Γνωστοποίηση Απεργιακές Κινητοποιήσεις 2/5/2015
Δείτε εδώ


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. Καλημέρα,

  Σε αυτό το ένα νέο έτος, η επιθυμία σας είναι γιανα αποκτήσει μια αξιόπιστη και γρήγορη πίστωσηστο 48h ώστε να επενδύσει μέσα σε ένααπροσδιόριστο πρόγραμμα δηλαδή για να πραγματοποιήσει αγορές δηλαδή να επιστρέψουνμια παρούσα πίστωση ή για προσωπικές αιτίες.

  Το επιτόκιο ποικίλλει του 2% στο 3% σύμφωνα μετο που χορηγείται ποσό. Η διάρκεια τηςαποπληρωμής καθορίζεται από το δανειολήπτηστη λειτουργία των εισοδημάτων του.

  Μπορείτε επομένως να με έρθετε σε επαφή μεαπό το e-mail: το deroute.jeanne@gmail.com να επωφεληθεί αυτού του δανείου.

  Εγκάρδια;

  Κα Jeanne DEROUTE

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews