ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/5/15

ΕΚΑΒ, Χωρίς ασθενοφόρα τα νησιά το καλοκαίρι! Πως θα καλυφθούν τα κενάΠαρασκευή, 8 Μαΐου 2015
ΕΚΑΒNews

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Έντονη ανησυχία υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες για την κάλυψη των νησιών και ειδικά των Κυκλάδων με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Όσο πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος τόσο αυξάνεται και η αγωνία για το πώς θα καλυφθούν οι νησιωτικές μας κουκίδες λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού.

Τα τοπικά τμήματα του ΕΚΑΒ έχουν …στεγνώσει από προσωπικό, καθώς τα περισσότερα έχουν 2 και 3 άτομα με αποτέλεσμα να μη βγαίνουν οι βάρδιες.
Και πρόκειται για τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς όπως είναι η Πάρος, η Νάξος, η Μύκονος, η Ίος κ.α.

Οι επιλογές για την κάλυψη των κενών θέσεων είναι δύο: ή πρέπει να γίνουν μετακινήσεις προσωπικού από άλλες περιοχές ή πρέπει να γίνουν προσλήψεις εποχικού προσωπικού.
Όμως οι μετακινήσεις είναι δύσκολες καθότι οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων τόσο σε Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να μην μετακινηθούν οι εργαζόμενοι καθότι δεν έχουν εξοφληθεί οι περσινές αποζημιώσεις.

Παράλληλα τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην συμπρωτεύουσα η δύναμη στα ασθενοφόρα είναι περιορισμένη αφού έχει μείνει πια λιγοστό προσωπικό.
Γι αυτό άλλωστε και παρατηρούνται καθυστερήσεις στις μετακινήσεις και ανταποκρίσεις των ασθενοφόρων.

Παρότι τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχουν προκρίνει ως την πιο ενδεδειγμένη λύση την πρόσληψη εποχικού προσωπικού, η απόφαση είναι στα …χέρια του υπουργείου Οικονομικών.

Και αυτό διότι θα πρέπει να εκταμιεύσει 1 εκατ. ευρώ ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για διάστημα 4 μηνών. Μέχρι στιγμής όμως είναι άγνωστο εάν θα δοθούν τα χρήματα, παρότι το κονδύλι θεωρείται εξαιρετικά μικρό σε σχέση με το αποτέλεσμα που θα φέρει στην υγειονομική κάλυψη των νησιών.

Πηγή: healthreport.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews