ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/5/15

Άμεση η αντίδραση του Ε.Κ.Α.Β. στο συμβάν της συμπλοκής κρατουμένων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού


ΕΚΑΒNews


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Κ.Α.Β

Αθήνα 4 Μαΐου 2015

Άμεση η αντίδραση του Ε.Κ.Α.Β. στο συμβάν της συμπλοκής κρατουμένων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

Το Ε.Κ.Α.Β. ανταπεξήλθε με αμεσότητα στο σοβαρό συμβάν των τραυματισμών των κρατουμένων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού που σημειώθηκε, κατόπιν της ευρύτερης συμπλοκής τους, την Κυριακή 3 Μαΐου 2015.
Συγκεκριμένα, το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. Αθηνών έλαβε κλήση από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού σχετικά με τραυματισμούς αρκετών κρατουμένων από αιχμηρά αντικείμενα, στις 20:29 και σε εννιά (9) μόλις λεπτά κατέφθασαν στον σημείο, τέσσερα (4) ασθενοφόρα έτσι ώστε να διαπιστωθεί πρώτα απ’ όλα η σοβαρότητα της κατάστασης και σε δεύτερο στάδιο να γίνει η ανάλογη διαλογή των περιστατικών.
Αφού έγινε πλήρης εκτίμηση της κατάστασης, άμεσα συντονίστηκε μια μεγάλη επιχείρηση παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας με την κινητοποίηση επιπλέον τεσσάρων (4) ασθενοφόρων (σύνολο 8). Παράλληλα, και ενώ το Συντονιστικό Κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. ήταν σε συνεχή επαφή τόσο με τη Διοίκηση της Υπηρεσίας όσο και με τους γιατρούς του Νοσοκομείου των Κρατουμένων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού, ξεκίνησε η απαραίτητη διακομιδή των τραυματιών, προς τους πιο κοντινούς Σχηματισμούς Παροχής Υγείας.
Βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου του Ε.Κ.Α.Β., ενεργοποιήθηκε ομάδα Γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας (το όποιο δεν εφημέρευε), έτσι ώστε εκεί να διακομισθούν πρώτα τα δύο (2) πιο σοβαρά περιστατικά. Στη συνέχεια και αφού οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας προέβησαν στις ανάλογες ενέργειες σταθεροποίησης της κατάστασης των δύο τραυματιών, πραγματοποιήθηκε εκ νέου διακομιδή, του ενός στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ΤΖΑΝΕΙΟ και του δευτέρου στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος ΣΩΤΗΡΙΑ.
Εν τω μεταξύ, ακόμη δώδεκα (12) τραυματίες διακομισθήκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ΤΖΑΝΕΙΟ και τέσσερις (4) τραυματίες στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.
Εκ κατακλείδι το Ε.Κ.Α.Β., βρισκόμενο σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, πραγματοποίησε συνολικά είκοσι (20) διακομιδές, δεκαοκτώ (18) τραυματιών προς τέσσερις (4) Σχηματισμούς Παροχής Υγείας.

Εθνικό Κέντρο Άμεσης ΒοήθειαςΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews