ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/5/15

ΕΚΑΒ, Ο Γιατρός του ΕΚΑΒ επανάφερε επιτόπου στη ζωή τη γυναίκα τουρίστρια που είχε υποστεί ανακοπή στη Κνωσό, Βίντεο


Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015
ΕΚΑΒNews

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΑΒ

Αθήνα 29 Μαΐου 2015

Ε.Κ.Α.Β.: ο Γιατρός του Ε.Κ.Α.Β. επανάφερε επιτόπου στη ζωή τη γυναίκα τουρίστρια που είχε υποστεί ανακοπή στη Κνωσό.

Το Ε.Κ.Α.Β. ανταπεξήλθε με αμεσότητα στο συμβάν του τραυματισμού τουριστών μετά από πτώση κεραυνού, σήμερα 29 Μάιου 2015, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
Συγκεκριμένα, το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β., δέχθηκε κλήση σχετικά με το περιστατικό στις 09:55 το πρωί και αφού έγινε η διαβίβαση της κλήσης στα πιο κοντινά διαθέσιμα ασθενοφόρα και οχήματα του Ε.Κ.Α.Β., στις 10:04 αφίχθη στο σημείο του συμβάντος όχημα μικρού όγκου με γιατρό, ο οποίος, κατόπιν εκτίμησης της κατάστασης των τραυματιών, προέβη με επιτυχία στη διαδικασία ανάνηψης μίας γυναίκας η οποία είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.
Παράλληλα, το πρώτο ασθενοφόρο αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 10:05 και στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμη πέντε (5) ασθενοφόρα, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες διακομιδές.
Σε πρώτο στάδιο, η γυναίκα τουρίστρια (στην οποία είχε πραγματοποιηθεί επιτόπου επιτυχής ανάνηψη από τον γιατρό του Ε.Κ.Α.Β.) διεκομίσθη με σφυγμό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο» όπου και διασωληνώθηκε (το Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο-Πανάνειο» δεν εφημέρευε αλλά άνοιξε το Τ.Ε.Π., κατόπιν αιτήματος του Ε.Κ.Α.Β., ειδικά για την υποδοχή του συγκεκριμένου περιστατικού) ενώ ακόμη τέσσερις (4) τραυματίες διεκομίσθησαν προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η).
Σε δεύτερο στάδιο, και καθαρά για προληπτικούς λόγους, διεκομίσθησαν προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η). ακόμη 12 άτομα (σύνολο διακομιδών 17).

Εθνικό Κέντρο Άμεσης ΒοήθειαςΣχετικό δημοσίευμα cretalive.gr
29/5/2015
Τραυματίστηκαν τουρίστες ... μετά από κεραυνό! - Ανοιχτές ομπρέλες "τράβηξαν" τον κεραυνό;

Τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπου τραυματίστηκαν πέντε Ρώσοι τουρίστες, ενώ ξεναγούνταν στο χώρο.

Οι τουρίστες, μετά από κεραυνό που έπεσε σε δέντρο, κάτω από το οποίο είχαν καταφύγει για να προφυλαχθούν από τον καιρό, τρόμαξαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο και έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά. Κάποιοι έχασαν τις αισθήσεις τους, αλλά ευτυχώς επανήλθαν γρήγορα, ενώ μία τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρότερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην τουρίστρια, 36 ετών υπέστη ανακοπή και τρεις γιατροί έκαναν ανάνηψη και την επανέφεραν, ενώ πληροφορία που ανέφερε ότι η γυναίκα είναι έγκυος, διαψεύστηκε κατά τον έλεγχο από τους γιατρούς.

Η γυναίκα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση όπου διαπιστώθηκαν  κάποιες βλάβες στα ενδοκοιλιακά της όργανα και πρόβλημα με το έντερο και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο Βενιζέλειο έφθασε μόνη της και μια 38χρονη φύλακας του μουσείου η οποία βρίσκεται σε εγκυμοσύνη και υπέστη σοκ και υποβλήθηκε σε καρδιογράφημα.

Την ίδια ώρα ένας 66χρονος και τρεις γυναίκες 42, 59 και 70 νοσηλεύεονται για προληπτικούς λόγους στο ΠΑΓΝΗ.

Επίσης στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκαν και 11 περιπατιτικοί τουρίστες ανάμεσα τους και 3 παιδιά εκ των οποίων τα δυο νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους στην παιδιατρική και παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Αμέσως μετά το συμβάν έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, ενώ σε αυτοψία από άνδρες της αστυνομίας, κοντά στο πεύκο όπου έπεσε ο κεραυνό, βρέθηκαν ομπρέλες τις οποίες εικάζεται ότι ο ιτουρίστες είχαν ανοιχτές και "τράβηξαν" τον κεραυνό.

Δείτε το ΒίντεοΠηγή: cretalive.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews