ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/5/15

Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτε στους παλαιοσυνδικαλιστές για το ήθος μας και την τήρηση της νομιμότητας!!!


Σάββατο, 22 Μαΐου 2015
ΕΚΑΒNews

Η δήλωση αυτή έγινε από τον νέο διοικητή της Β΄ΥΠΕ με αφορμή τις αντιδράσεις από το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Αττικό σχετικά με τις αποσπάσεις σε διοικητικές θέσεις 4 μονίμων υπαλλήλων (δύο νοσηλευτές, μία διοικητική υπάλληλο, μία επισκέπτρια υγείας) του νοσοκομείου Αττικόν σε Α’ και Β’ ΔΥΠΕ.
Διοικητής στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια είναι ο κος Νίκος Καρβούνης - Ογκολόγος-Παθολόγος, διευθυντής ΕΣΥ νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ- Υποψήφιος Βουλευτής Α' ΠΕΙΡΑΙΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύματα σχετικά με την παραπάνω δήλωση

Νίκος Καρβούνης στο ygeia360.gr: Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτε στους παλαιοσυνδικαλιστές για το ήθος μας και την τήρηση της νομιμότητας!
Από Βασίλη Βενιζέλο

Για "πολύ περίεργη, έως εκβιαστική συμπεριφορά διαφόρων συνδικαλιστών της παλαιάς εποχής, οι οποίοι έχουν διαμορφώσει γύρω τους 'αυλή' με πειθήνιους και υποχρεωμένους σε αυτούς ανθρώπους, προκειμένου να ασκούν αήθεις και αντιδεοντολογικές πιέσεις για παντός του επιστητού", κάνει χαρακτηριστικά λόγο την Παρασκευή 22 Μαϊου στο ygeia360.gr ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου Νίκος Καρβούνης, με αφορμή τις δημόσιες αιτιάσεις του σωματείου των εργαζομένων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαϊδαρίου "Αττικόν" σχετικά με την απόσπαση μίας εργαζόμενης του ιδρύματος προς την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Ο Νίκος Καρβούνης τονίζει επίσης στο ygeia360.gr ότι "ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το ήθος μας ή την πιστή τήρηση της νομιμότητας εκ μέρους μας, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απαγορεύουν και να εμποδίζουν νόμιμες και αναγκαίες μετατάξεις υπαλλήλων, επιδεικνύοντας έναν πρωτοφανή - ή μάλλον γνωστό από παλαιά - τσαμπουκά, ωσάν τα νοσοκομεία και το ίδιο το ΕΣΥ εν συνόλω να αποτελεί το φέουδό τους".
Δημοσιεύτηκε 22/5/2015

Πηγή: ygeia360.gr

Ο διοικητής της 2ης Υ.ΠΕ. κος Νίκος Καρβούνης


Η Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Αττικού Νοσοκομείου με την οποία αναδεικνύεται η απόσπαση των 4 υπαλλήλων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ
Το σωματείο εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου “συγχαίρει” τους δύο διοικητές των Α' και Β' ΔΥΠΕ για την ετοιμότητα που έχουν δείξει σε σχέση με τις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο μας.
Δεν έχουν ορκιστεί καλά-καλά στα νέα τους καθήκοντα και ήδη έχουν αποσπάσει σε διοικητικές θέσεις στις έδρες των υγειονομικών περιφερειών, τέσσερις μόνιμους υπαλλήλους του ΑΤΤΙΚΟΥ (δύο νοσηλευτές, μία διοικητική υπάλληλο, μία επισκέπτρια υγείας) σε συνεννόηση και με την ανοχή της Διοίκησης του νοσοκομείου. Πληροφορούμαστε ότι θα υπάρχει και συνέχεια (περιμένουν κι άλλοι στη σειρά). Την ίδια στιγμή δεν έχει προσληφτεί ούτε μισός εργαζόμενος στο ΑΤΤΙΚΟ – και προφανώς σε κανένα άλλο δημόσιο νοσοκομείο, παρά τις διαρκείς (πάνω από 15 φορές) εξαγγελίες για προσλήψεις.
Οι ρουσφετολογικές αποσπάσεις καλά κρατούν, τη στιγμή που το προσωπικό στα νοσοκομεία έχει γονατίσει:
● ρεπό και κανονικές άδειες δεν χορηγούνται,
● εφημερίες, υπερωρίες και νυχτερινά παραμένουν απλήρωτα,
● υπάλληλοι αποσπώνται σε αλλότρια καθήκοντα «για να βγουν οι δουλειές»,
● τα υπηρεσιακά συμβούλια αρνούνται να ικανοποιήσουν δίκαια αιτήματα εργαζομένων για μετάθεση στην επαρχία (για οικονομικούς και οικογενειακούς λόγους) ή για μετάταξη σε άλλη υπηρεσία στα νοσοκομεία με βάση τα προσόντα και τις σπουδές τους.
Δεν ξέρουμε αν το υπουργείο έχει γνώση για όλα αυτά. Αν όχι τους ενημερώνουμε εμείς (με στοιχεία και ημερομηνίες). Φοβόμαστε ότι και αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί την πεπατημένη και αναπαράγει όλη την παθογένεια και τις αδικίες στο δημόσιο.
Συνάδελφοι δεν έχουμε άλλο δρόμο από το δρόμο του αγώνα για τα μόνιμα και δίκαια αιτήματά μας. Και να έχουν καλά στο μυαλό τους όλοι: Μην μας θεωρούν κορόιδα. Το δούλεμα έχει κοντά ποδάρια. Δεν υπάρχουν «αριστερές» και «δεξιές» περικοπές, ούτε «δεξιά» και «αριστερά» ρουσφέτια. Οι ανάγκες μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Το κίνημα θα αποτρέψει μια νέα συμφωνία - μνημόνιο και θα καταργήσει το ληστρικό χρέος και τη δημοσιονομική φυλακή ΕΕ-ΔΝΤ, διαφορετικά η μαυρίλα στη ζωή μας θα συνεχιστεί.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΥΓ: Αντί οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ) να λύσουν τα σοβαρά προβλήματα εφημέρευσης των νοσοκομείων (ράντζα, νοσηλεία σε διαδρόμους, άνοιγμα κλειστών νοσοκομείων, στελέχωση Κέντρων Υγείας και ΙΚΑ και τις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού και υλικών), ασχολούνται με μετακινήσεις προσωπικού από τα Νοσοκομεία προς τις Διοικήσεις. 
Σας κοινοποιούμε έγγραφο της Β' ΔΥΠΕ (με ημερομηνία 15/5/2015), που δείχνει το μέγεθος της υποκρισίας των διοικούντων.Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews