ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/5/15

Χανιά, Άσκηση της Πυροσβεστικής στις φυλακές της Αγυιάς, Συμμετοχή του ΕΚΑΒ Χανίων, Βίντεο


Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Εικόνες από την πρωτοφανή άσκηση στις φυλακές της Αγυιάς
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί στα Χανιά, η πρώτη πανελλαδικά μεγάλη άσκηση σε φυλακή και συγκεκριμένα, στο κατάστημα Κράτησης Κρήτη Ι στην Αγυιά,, με στόχο να δοκιμαστούν σε δύσκολες συνθήκες, όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, περίπου στις 11 το πρωί, εκδηλώθηκε πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα σε χώρο της φυλακής, με αποτέλεσμα όλες οι πόρτες (που είναι ηλεκτρικές) να κλειδώσουν.
Από τον Διευθυντή της φυλακής κ.Γιώργο Κονταξάκη ενημερώνονται τα πληρώματα της Πυροσβεστικής για το πρόβλημα και άμεσα ένας πυροσβέστης αναρριχάται απο τον τείχο της φυλακής, μπαίνει μέσα και βοηθά στο να ανοίξει η κεντρική πόρτα και να εισέλθουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Δυο κρατούμενοι στα μαγειρεία παρουσιάζουν αναπνευστικά προβληματα και προτεραιότητα των διασωστών είναι να τους προσεγγίσουν για να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να τους απομακρύνουν από το σημείο, ενώ άλλοι ασχολούνται με την κατάσβεση της φωτιάς.
Στους εξωτερικούς χώρους έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι διασώστες με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οι εθελοντές Σαμαρείτες  του Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να επέμβουν, όπως και έγινε.
Υπενθυμίζεται πως στην συγκεκριμένη φυλακή κρατείται και ο Χριστόδουλος Ξηρός και μάλιστα σε κελί σε μια πτέρυγα στην οποία δεν υπάρχουν άλλοι κρατούμενοι.


Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐ 2015


Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐ 2015

Δείτε και άλλες φωτογραφίες και δηλώσεις εδώ

Πηγή: flashnews.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews