ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/5/15

Κυκλάδες, Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ


Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015
ΕΚΑΒNews

Ολομέτωπη επίθεση ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων προς Κουκά – Χατζημάρκο – Βρούτση
Σε πολιτική αντιπαράθεση εξελίσσεται το θέμα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Μυκόνου μετά και την σκληρή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων που βάλλει κατά του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά, του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση χαρακτηρίζοντάς τους ως «υπηρέτες των τροϊκανών αφεντάδων».


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή ανακοίνωση που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την κατάσταση του ΕΚΑΒ στη Μύκονο, διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά την όψιμη επαναστατική διάθεση των «ανεξάρτητων» αυτοδιοικητικών παρατάξεων, που μετά την 25η του Γενάρη προσπαθούν να σπιλώσουν σε κάθε ευκαιρία και με κάθε δυνατό τρόπο, ένα κυβερνητικό έργο που μέσα σε 3,5 μήνες είναι πρακτικά αδύνατο να επαναφέρει σε αποδεκτά επίπεδα δομές οι οποίες σκόπιμα και συστηματικά διαλύθηκαν υπό τις οδηγίες των «εταίρων» μας, ένα κυβερνητικό έργο που προχωρά κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, συνθήκες για τις οποίες κύριοι υπεύθυνοι είναι η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και οι συν αυτούς ακόλουθοι και παραστάτες.
Οι «ανεξάρτητοι» αυτοδιοικητικοί άρχοντες, που κατά τα 5 μνημονιακά έτη υπηρέτησαν αποτελεσματικά και με μέθοδο τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει σε τέλμα το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, έχουν αποσαθρώσει τις δημόσιες υπηρεσίες -συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της υγείας- θυμήθηκαν ξαφνικά τις «στοιχειώδης υποχρεώσεις της Πολιτείας» απέναντι στους πολίτες της.
Ποιοι ευθύνονται για την υγειονομική φτώχεια που πλήττει την Ελλάδα; Ποιοι ευθύνονται για την υποστελέχωση των δομών υγείας; Ποιοι ευθύνονται για τη μη ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, η οποία εκκρεμεί από το 2007 και για την οποία κινδυνεύει να χαθεί η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ; Που ήταν αλήθεια ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο υπουργός της Ανεργίας και περήφανος συνομιλητής και συνεργάτης της τρόικας Γιάννης Βρούτσης να αγωνιστούν ενάντια στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας;
Οι υπηρέτες των τροικανών αφεντάδων από τη θέση της αντιπολίτευσης βάλλουν κατά ενός κυβερνητικού έργου, που ως πρόταγμα έχει την ανακούφιση των πλέον αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και την αναδιάρθρωση, όλων όσων για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν πάντοτε τις αυτονόητες υποχρεώσεις ενός κράτους προς τους πολίτες του: δημόσια και δωρεάν υγεία, ασφάλεια και παιδεία για όλους.
Σε σχέση με τη στελέχωση των δομών του ΕΚΑΒ θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι στις 11 Μαΐου δημοσιεύτηκε ο προσωρινός πίνακας διοριστέων του διαγωνισμού για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού, ειδικότητας Δ.Ε. - πληρωμάτων ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ του υπουργείου Υγείας. Με βάση τα στοιχεία του ΑΣΕΠ διορίζονται στις Κυκλάδες συνολικά 14 άτομα, από τα οποία 2 στη Μύκονο. Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως και ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος Μυκόνου, ότι χωρίς χρηστή διαχείριση το προσωπικό ποτέ δεν θα είναι αρκετό. Το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο και ενώ η δύναμη του ΕΚΑΒ Μυκόνου αριθμεί επτά άτομα, διαθέσιμα ήταν μόνο 2, αφού 2 είχαν το ρεπό τους, 2 ακόμα βρίσκονταν σε άδεια και 1 είναι σε απόσπαση, παρά την αντίθετη γνωμοδότηση του υπηρεσιακού τους συμβουλίου.
Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει προχωρήσει σε συνολική αναδιάρθρωση των δομών Υγείας και φυσικά και του ΕΚΑΒ. Ένα πρώτο δείγμα γραφής των προθέσεων της κυβέρνησης αποτέλεσε η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. 
Στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Υγείας στις 2 Απριλίου έγινε συγκεκριμένα αναφορά στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μετά και τα πλήγματα που δέχθηκε τα προηγούμενα χρόνια λόγω των μνημονιακών πολιτικών. Τόνισε πως από την Υγεία θα ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την κοινωνική αδικία και σημείωσε πως η υγεία από θύμα των μνημονίων και της λιτότητας, θα γίνει ξανά δικαίωμα για κάθε πολίτη. Τέλος, εξήγγειλε 4.500 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, από τις οποίες οι 700 θα αφορούν περιοχές όπου υπάρχει άμεση ανάγκη, όπως ενδεικτικά τα νησιά του Αιγαίου. Να σημειώσουμε ακόμη ότι μόλις εχθές υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους συναρμόδιους αναπληρωτές υπουργούς Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη, Υγείας Ανδρέα Ξανθό, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, η οποία περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Οι όψιμοι επαναστάτες και επικριτές του αγώνα που δίνεται καθημερινά για να καταργηθούν στην πράξη τα μνημόνια της κοινωνικής και οικονομικής μας εξαθλίωσης, οφείλουν να δώσουν χρόνο στη νέα κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα που παρέλαβε και να κριθεί για τα αποτελέσματα των δικών της ενεργειών.
Τι έλεγε η κοινή δήλωση  του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Καουκά για την ανυπαρξία του ΕΚΑΒ στα νησιά;
11/5/2015
Με αφορμή τα περιστατικά του Σαββατοκύριακου στο νησί της Μυκόνου, στα οποία αναδείχθηκε η παντελής αδυναμία του ΕΚΑΒ να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, προέβησαν στην παρακάτω κοινή δήλωση:
«Η γύμνια που αναδείχθηκε ως προς την κάλυψη από το ΕΚΑΒ, το διήμερο που προηγήθηκε, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα νησιά μας αποτελούν στόχο μόνο φορολογικών επιδρομών. Η Πολιτεία τα θυμάται μόνο όταν έχει ανάγκη από έσοδα.
Με την ίδια ευκολία με την οποία στοχοποιεί, δυσφημεί και σχεδιάζει την εξόντωσή τους, απαιτούμε να τα να σχεδιάζει και την τήρηση των στοιχειωδών υποχρεώσεών της απέναντί τους.
Τα όσα τραγικά βιώνουμε, εμάς δεν μας κάνουν να λειτουργήσουμε με τον ίδιο εκδικητικό τρόπο που λειτουργεί η Πολιτεία και σε αντίθεση με αυτήν, προτείνουμε να μας δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα να την στηρίξουμε και στο θέμα του ΕΚΑΒ».


Δείτε στο ΕΚΑΒNews
ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ στη Μύκονο: χρησιμοποιούν εργάτη καθαριότητας νεκροταφείου ως διασώστη του ΕΚΑΒ, 11/5/2015


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Αυτά ας τα διαβάσουν και κάποιοι συνδικαλιστές, που ξαφνικά λούστηκαν από το φως της Επανάστασης και των αγώνων της, όταν επί Μνημονίου ήταν χωμένοι στα καβούκια τους, όταν δεν "έγλυφαν" πολιτικά, τους πρώην Υπουργούς Υγείας για κανένα ψίχουλο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews