ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/5/15

Π. Κουρουπλής, Δώστε μας λίγο χρόνο για να ανατάξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, Μήνυμα προς την ΠΟΕΔΗΝ και μερίδα των νοσοκομειακών γιατρών


Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015
ΕΚΑΒNews

Δείτε το μήνυμα του Παναγιώτη Κουρουμπλή προς την ΠΟΕΔΗΝ και μερίδα των νοσοκομειακών γιατρών

Ένα μήνυμα με αποδέκτες την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και μερίδα των γιατρών του ΕΣΥ, οι οποίοι προχωρούν την Τετάρτη 20 Μαΐου σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, απέστειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ" της Κυριακής 10 Μαϊου.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του Παναγιώτη Κουρουμπλή έχει ως εξής:

"- Καταλαβαίνω ότι έχετε κάποιο μήνυμα να στείλετε στους υγειονομικούς, οι οποίοι προχωρούν σε πανελλαδική απεργία στις 20 Μαΐου, με πρωτοβουλία της ΠΟΕΔΗΝ...

Το μήνυμά μου είναι το εξής: Θέλω να μας δώσουν λίγο χρόνο για να αντιμετωπίσουμε και τα τρέχοντα προβλήματα, να ανατάξουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά να δουλέψουμε και για την προοπτική του συστήματος. Γιατί μας εμπνέει το όραμα να δημιουργήσουμε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας προσπελάσιμο από όλους, ποιοτικό και χωρίς διακρίσεις. Κοιτάξτε, υπήρξε μία αμφισβήτηση όταν λέγαμε ότι οι δεδουλευμένες εφημερίες του 2012, του 2013, του 2014, άλλο ένα έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, καθόλου τυχαίο, θα εξοφλούνταν στις 27 Απριλίου. Κι όμως, πληρώθηκαν αυτές οι εφημερίες στις 27 Απριλίου!
Και τώρα προσπαθούμε να εξοφλήσουμε εφημερίες του πραγματικού χρόνου, δηλαδή Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2015 και πιστεύω ότι στις 27 Μαΐου θα εξοφληθούν και αυτές. Δεν θέλω να σας πω ότι θα πληρωθούν και οι τρεις μήνες, αλλά στοχεύουμε και για τους τρεις μήνες. Αλλά θα πληρωθούν. Ένα μέρος θα πληρωθεί. Δεν πρέπει να "πυροβολούμε" το σύστημα. Πρέπει να το στηρίξουμε. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να λέμε ότι θα κάνουμε κάτι για να μην το κάνουμε! Έχω τουλάχιστον την ίδια αγωνία με όλους για ένα σύστημα που γνωρίζω ότι, εάν χρειασθεί, και εγώ ο ίδιος και ο οποιοσδήποτε πολίτης θα ζητήσει τη συνδρομή και τη στήριξη από αυτό".
Από Βασίλη Βενιζέλο

Πηγή: ygeia360.gr


Η ΑΥΓΗ
10/5/2015
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews