ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/5/15

Συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒΣάββατο, 16 Μαΐου 2015
ΕΚΑΒNews

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 στην Κ.Υ. ΕΚΑΒ μεταξύ του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ. Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη συνάντηση μετά την ανάδειξη των νέων προεδρείων στους δύο μεγάλους συνδικαλιστικούς φορείς του ΕΚΑΒ.
Στην συνάντηση παραβρέθηκε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΠ ΕΚΑΒ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κουκουρίκο Ανέστη, τον Γ. Γραμματέα Αγγελίδη Χρήστος, τον Αν. Γ. Γραμματέα Βεντούλη Χρήστο και τον Αν. Ταμία Ζωγράφο Χρήστο.

Τα θέματα συζήτησης ήταν τα εξής:

1. Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος
Έγινε διαλογική συζήτηση. Αναπτύχθηκε  πρόταση για 3 διαφορετικές άδειες.

2. Εκκρεμή οικονομικά θέματα
Έγινε διαλογική συζήτηση.

3. Κινητοποιήσεις
Έγινε διαλογική συζήτηση.

4. Παροχή υπηρεσιών και λειτουργία ασθενοφόρου στον Δήμο Ωρωπού από ιδιωτική εταιρεία
Έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κουκουρίκο Ανέστη, για την 99/15-04-2015 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ωρωπού, που αφορά την Διακήρυξη Προχείρου διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσίας: «Λειτουργία Ασθενοφόρου στον Δήμο Ωρωπού» και την λειτουργιά του από  ιδιωτική εταιρεία.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες σύμφωνα με την διακήρυξη αφορά την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, διακομιδών από και προς νοσηλευτικά ιδρύματα, τηλεφωνικό κέντρο σε 16ωρη βάση ημερησίως, υγειονομικής κάλυψης σε εκδηλώσεις, εκπαίδευσης κοινωνικών ομάδων, φορέων κ.α.
Έγινε διαλογική συζήτηση επί του πολύ σοβαρού αυτού θέματος.

5. Επικαιροποίηση της ήδη κατατεθείσας πρότασης τροποποίησης  οργανισμού του ΕΚΑΒ
Αποφασίσθηκε η δημιουργία επιτροπών με σκοπό την κοινή πρόταση επικαιροποίησης της ήδη (1,5 έτος πριν) κοινής κατατεθείσας πρότασης τροποποίησης  οργανισμού του ΕΚΑΒ με βάση  όχι την οικονομική κρίση και την συρρίκνωση της υπηρεσίας αλλά την αναβάθμιση των υπηρεσιών και  την αποδοτικότερη λειτουργία αυτής, με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση μεταξύ των δύο μεγάλων συνδικαλιστικών φορέων του ΕΚΑΒ.
Δεν βγήκε κοινή ανακοίνωση για την συνάντηση.


Σε αναζήτηση γραφείων στην Αθήνα η ΠΟΠ ΕΚΑΒ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης μόνιμου γραφείου καθώς και γραμματειακής υποστήριξης στην περιοχής της Αθήνας με σκοπό την καλύτερη προώθηση οικονομικών, επαγγελματικών και  εργασιακών συμφερόντων των μελών της.


Γράφει ο Βασίλης Χουλιάρας
Μέλος του Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ
Εκπρόσωπος της "Εναλλακτικής Πρότασης ΕΚΑΒ"


Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews