ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/5/15

Εργασιακό Σωματείο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετεί το ΕΚΑΒ


Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετεί το ΕΚΑΒ – Αποχή προσωπικού και στη Δυτική Μακεδονία με τα δεκάδες προβλήματα.

Κινητοποιήσεις ξεκινά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β. με ομόφωνη απόφασή της. Συγκεκριμένα το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. θα απέχει από επανεξετάσεις , εξιτήρια, διακομιδές. Όλα τα ασθενοφόρα θα χρησιμοποιούνται μόνο για τα επείγοντα περιστατικά κάτι που θα ισχύει και για τη Δυτική Μακεδονία, όπως ενημέρωσε μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Σαραφίδης.
«Θα κάνουμε σαν ΕΚΑΒ μόνο αυτά που πρέπει. Θα απέχουμε από όλα αυτά που μας φορτώνουν  και δεν λένε τα Νοσοκομεία να καταλάβουν ότι δεν είναι δική μας δουλειά… Θα μεταφέρουμε μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Δεν μπορεί να απασχολούνται τα ελάχιστα ασθενοφόρα που έχουμε στην περιοχή με το να μεταφέρουν όλα εξιτήρια, όλες τις επανεξετάσεις, όλα τα περιττά», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος για να εξηγήσει όμως πω ς «σε κάθε κρίσιμη περίπτωση και σε κάθε επείγον πραγματικά περιστατικό που θα προκύπτει θα επεμβαίνουμε». Ο ίδιος ο κ. Σαραφίδης βέβαια δεν άφησε ασχολίαστο το «φαινόμενο» που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους τα πληρώματα του ΕΚΑΒ -πανελλαδικά σε μεγαλύτερο βαθμό- αλλά και σε τοπικό επίπεδο. «Ο κάθε ένας -χρειάζεται δεν χρειάζεται- έχει μάθει να καλεί το ΕΚΑΒ. Δυστυχώς έχουμε πάρει περιστατικά -γιατί είμαστε υποχρεωμένοι και δείχνουμε την ευαισθησία και ανθρωπιά μας- που δεν έπρεπε καν να μεταφερθούν με το ασθενοφόρο. Δεν μπορεί το μοναδικό ασθενοφόρο κάθε πόλης να χρησιμοποιείται για να μεταφερθεί π.χ. ένας ηλικιωμένος που μπορεί να μεταφερθεί και με άλλο όχημα. Το φαινόμενο αυτό είναι πολύ πιο συχνό και πιο έντονο σε μεγαλύτερες πόλεις αλλά δυστυχώς συμβαίνει και εδώ…», τόνισε.
Η αποχή του προσωπικού θα πραγματοποιηθεί στις εξής ημερομηνίες:  5-6-7 Μαΐου και 12-13-14 Μαΐου, ενώ η Ομοσπονδία μιλά και για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Η σταγόνα που έκανε το ποτήρι του προσωπικού του ΕΚΑΒ να ξεχειλίσει… ήταν όπως αναφέρουν στο σχετικό δελτίο Τύπου τους, το γεγονός πως «μετά την συνάντηση που είχαμε στις 30/3/2015 με τον Αν Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Ανδρέα και επειδή έως τώρα δεν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις τους στις ημερομηνίες που αυτοί ορίσανε για τη Καταβολή των Δεδουλευμένων μας καθώς και για την μη επίλυση των παρακάτω
1) Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
2)Προσλήψεις Επικουρικού προσωπικού ενόψει καλοκαιριού (κάλυψη τουριστικών περιοχών)
3) Ορθολογική χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ
η Π.Ο.Π ΕΚΑΒ ξεκινάει αγωνιστικές κινητοποιήσεις με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ στις 21/4/2015 και απέχουμε από όλα… επανεξετάσεις, εξιτήρια, διακομιδές. Όλα τα ασθενοφόρα θα χρησιμοποιούνται μόνο για τα επείγοντα περιστατικά!», ξεκαθαρίζει η Ομοσπονδία.
Και σε τοπικό επίπεδο τα προβλήματα παραμένουν και οι υποσχέσεις που έλαβαν οι τοπικοί εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ δεν υλοποιήθηκαν παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων.
Πρόσφατο παράδειγμα ήταν αυτό της απουσίας του Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας από τον πανελλαδικό χάρτη του ΕΚΑΒ. Πέραν των καθημερινών προβλημάτων του ΕΚΑΒ στην περιοχή και τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν τα πληρώματά του με τα όποια μέσα διαθέτουν (ελάχιστα ασθενοφόρα, περιορισμένο πλήρωμα), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της περιοχής.
Τηλεφωνικό Κέντρο, καταγραφικό, ασύρματη επικοινωνία, σέρβις, ανταλλακτικά, επισκευές, αποθήκη, γραφεία, μισθοδοσία, έλλειψη προσωπικού, διαλυμένος στόλος ασθενοφόρων και καθημερινά γκρίνια και αγανάκτηση από πολίτες που θέλουν να μεταφερθούν από και προς τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, είναι ορισμένες από τις «πληγές» του ΕΚΑΒ στη Δυτική Μακεδονία.
«Όλα όσα μας υποσχέθηκαν οι φορείς και οι αρμόδιοι μετατέθηκαν για το Καλοκαίρι…», η χαρακτηριστική δήλωση του προέδρου του ΕΚΑΒ της Δυτικής Μακεδονίας.
Μάλιστα, τα «μελανά» σημεία της καθημερινότητας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, θα αποτυπωθούν και σε έκθεση έρευνας που διεξήχθη από Πανεπιστήμια στους εργασιακούς χώρους του ΕΚΑΒ με τη μορφή ερωτηματολογίου, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά, όπως προανήγγειλε στον «Π» ο κ. Σαραφίδης, τον επόμενο μήνα περίπου. Τα αποτελέσματα της έρευνας-έκθεσης αυτής αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από όλους.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews