ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/5/15

Στον «αέρα» οι βάρδιες του ΕΚΑΒ στη Μύκονο


Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Το πρόβλημα που δημιουργείται με τις «κενές» βάρδιες του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, επισημαίνει η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας, Ντίνα Σαμψούνη, επιρρίπτοντας ευθύνες για την επίλυση του προβλήματος στη διοίκηση του ΕΚΑΒ, η οποία είναι ενήμερη της κατάστασης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατατέθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, για τον μήνα Μάιο υπάρχουν 42 κενές βάρδιες ασθενοφόρου, στην Μύκονο. Η απόφαση των σωματείων εργαζομένων ΕΚΑΒ......
Αττικής και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις διασωστών προς άλλους τομείς ΕΚΑΒ της Ελλάδας,καθώς και η προγενέστερη απόφαση του δήμου να ανακαλέσει τον οδηγό του δήμου από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μας οδήγησαν στα 42 κενά για τον μήνα Μάιο.

Ο υπεύθυνος τομέα Μυκόνου κ. Α. Πατσιαβούρας μετά από σειρά ενεργειών του και κατόπιν επισκέψεων που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου και τον υπεύθυνο παραρτημάτων νήσων Αιγαίου κ. Τσανικλίδη, οδηγήθηκε στην πρόσκαιρη λύση της μετακίνησης πληρωμάτων διασωστών από άλλους τομείς στην Μύκονο ανά μήνα, μέχρι να δοθεί οριστική λύση από την πλευρά της πολιτείας.
Με τον τρόπο αυτό καλύφθηκαν οι βάρδιες του μηνός Απριλίου, σε συνεργασία με την ΔΕ του Κ.Υ η οποία ανέλαβε την ανεύρεση και διασφάλιση της στέγασης και σίτισης των μετακινούμενων διασωστών.
Μετά την απόφαση των σωματείων εργαζομένων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ο παραπάνω σχεδιασμός αναιρέθηκε και ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα τις 42 ακάλυπτες βάρδιες αρχικά για τον μήνα Μάιο και φυσικά και για τους επόμενους κατά προσέγγιση.

Η ηγεσία του ΕΚΑΒ και του Υπουργείου Υγείας είναι απολύτως ενήμεροι και συνεπώς συνυπεύθυνοι για την δημιουργία της δημόσιας ατμόσφαιρας που πλαταίνει την ανασφάλεια και επισφάλεια της υγείας των κατοίκων και επισκεπτών της νησιωτικής Ελλάδας.

Ευχαριστούμε για την ουσιαστική συμβολή τους στην προσφορά καταλυμάτων των τριών διασωστών τον μήνα Απρίλιο, κ. Ανδρέα Φιορεντίνο, Αποστόλου Μιχάλη και Βράτσιο Χρήστο, καθώς και τον κ. Λευτέρη Συκινιώτη για την σίτισή τους.
Θα επανέλθουμε εκ νέου σε ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη, ενέργεια ή και έκβαση του θέματος.
Δημοσιεύτηκε 5/5/2015

Πηγή: koinignomi.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews