ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/5/15

ΕΚΑΒ Λάρισας, Ελλείψεις προσωπικού και οχημάτων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοιΤετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Καθυστερήσεις πληρωμών
Ελλείψεις σε προσωπικό, οχήματα και καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών καταγγέλλουν οι εργαζόμενο στο ΕΚΑΒ Λάρισας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Ιωάννη Γούλα, το πρόβλημα είναι διαχρονικό και προς το παρών ανεπίλυτο.

Συγκεκριμένα, ενώ στα τέσσερα από τα πέντε Κέντρα Υγείας που λειτουργούν στο νομό (Τύρναβος, Φάρσαλα, Αγιά, Γόννοι) έχουν μεν επάρκεια οχημάτων, όχι όμως πληρωμάτων. Μόνο στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας υπάρχει επαρκές προσωπικό για την κίνηση των οχημάτων.

Στην Λάρισα πάλι, υπάρχει μεν προσωπικό αλλά δεν υπάρχουν αξιόπιστα, λόγω παλαιότητας, οχήματα. «Το αποτέλεσμα είναι ότι, όταν για παράδειγμα, προκύπτει μία ανάγκη διακομιδής περιφερειακά της Λάρισας και στην περιοχή ευθύνης των Κέντρων Υγείας, λόγω έλλειψης προσωπικού, τα ασθενοφόρα, αν και διαθέσιμα, δεν έχουν την δυνατότητα να κινηθούν, οπότε θα πρέπει η Λάρισα να καλύψει το κενό, ή, σε διαφορετική περίπτωση επιστρατεύονται ΙΧ, όπως συνέβη δύο φορές πρόσφατα, προκειμένου να μεταφερθούν οι έχοντες ανάγκη», εξηγεί ο κ Γούλας.

Τα τελευταία καινούργια οχήματα που προμηθεύτηκε το ΕΚΑΒ Λάρισας, χρονολογούνται από το 2004 και έκτοτε δεν αγοράστηκε καινούργιο αυτοκίνητο. Ενώ από τα οχήματα που το 2007 είχαν γίνει δωρεά προς το ΕΚΑΒ, τα έξι που δόθηκαν στη Θεσσαλία, προέκυψαν προβληματικά και έχουν αποσυρθεί εδώ και δύο χρόνια καθώς χρειάζονται νέους κινητήρες.

Αυτή τη στιγμή στον νομό, θεωρητικά υπάρχουν 11 ασθενοφόρα εν λειτουργία αλλά τα τέσσερα παρουσιάζουν προβλήματα, οπότε πρακτικά εν κινήσει βρίσκονται τα υπόλοιπα.

«Είναι προφανές», επισημαίνει ο κ. Γούλας, «ότι χρειάζεται ενίσχυση του στόλου προκειμένου να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Όσον αφορά στην Λάρισα, πρέπει να ενισχυθεί ο στόλος με 7-8 νέα οχήματα προκειμένου να κινούνται σε καθημερινή βάση και τα παλαιά πλέον να τύχουν συντήρησης ώστε να μπορούν να λειτουργούν ενισχυτικά όταν χρειάζεται».

Παράλληλα, όλα τα Κέντρα Υγεία της Θεσσαλίας ενισχύθηκαν πέρσι το καλοκαίρι με 12 σύγχρονα ασθενοφόρα που αποκτήθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέσω του ΕΣΠΑ αλλά, όπως προαναφέραμε, δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό για να τα κινήσει. Οπότε, η στελέχωση με προσωπικό είναι απαραίτητη.

Πέραν τούτου, στελέχωση χρειάζεται και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ το οποίο εδρεύει στην Λάρισα και εξυπηρετεί όλη την Θεσσαλία, πλην Μαγνησίας, όπου επίσης παρατηρείται έλλειψη προσωπικού.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ έχουν να πληρωθούν για τα «εκτός έδρας» από πέρσι του Ιούνιο και για τις αργίες και τα νυχτερινά εδώ και πέντε μήνες και ως είναι φυσικό η πληρωμή των δεδουλευμένων, αποτελεί πάγιο αίτημα το οποίο έχει κατ' επανάληψη τεθεί στους αρμόδιους.

Πηγή: news.in.gr


Τελευταία ενημέρωση 20/5/2015, 09:40

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 20/5/2015Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews