ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/5/15

Κυριαζίδης Δημήτρης, Ερώτηση για το ΕΚΑΒ Δράμας


Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Σε αναστολή λειτουργίας οδηγείται το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, καθ’ όσον μετά τις διαρκείς αυθαίρετες μετακινήσεις – αποσπάσεις ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού εκτός Δράμας, αλλά και την αιφνίδια απόφαση του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του συντονιστικού – τηλεφωνικού κέντρου του τομέα ΕΚΑΒ Δράμας στη Καβάλα, ο τομέας υγείας του απειλείται άμεσα.
Ένεκα των δυσμενών αυτών εξελίξεων το Συντονιστικό όργανο των θεσμικών φορέων του Νομού κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του (11/5) αποφάσισε, όπως για το όλο θέμα υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, η οποία ΔΥΣΤΥΧΩΣ ακόμη αναμένεται.
Ο Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης για την αιφνίδια απόφαση μεταφοράς του συντονιστικού – τηλεφωνικού κέντρου από τη Δράμα στη Καβάλα, προχώρησε σε συγκεκριμένο Κοινοβουλευτικό έλεγχο καταθέτοντας σχετική ερώτηση (επισυνάπτεται) προς τον αρμόδιο Υπουργό.
Τέλος, λόγω των αρνητικών εξελίξεων αυτών στον τομέα Υγείας του Νομού ο κ. Δημήτρης Κυριαζίδης καλεί τα προεδρεία των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο (Ιατρικού – Νοσηλευτικού – ΕΚΑΒ) σε μια συστράτευση, αλλά και ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, ώστε κοινά ν’ αντιμετωπισθεί το όλο ζήτημα, πέρα από τις όποιες χρήσιμες-ενημερωτικές ανακοινώσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τον Υπουργό Υγείας  κ. Παναγιώτη ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Δράμας μετά την αιφνίδια απόφαση του ΕΚΑΒ για μεταφορά του συντονιστικού - τηλεφωνικού κέντρου του τομέα Ε.Κ.Α.Β. Δράμας στην Καβάλα. Ειδικότερα, ως έχει γίνει γνωστό μετά από καταγγελία του Ενωτικού Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δράμας, κατόπιν εγγράφου της Διεύθυνσης του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας γνωστοποιείται η μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου από τον Τομέα Δράμας του Ε.Κ.Α.Β. στην έδρα του Παραρτήματος  στην Καβάλα, ενώ παράλληλα ζητείται η απόσπαση διασωστών από την Δράμα στην Καβάλα προκειμένου να στελεχωθεί προσωρινά η οικεία υπηρεσία επί σκοπώ ενημέρωσης των εργαζομένων του Κέντρου Επικοινωνιών Καβάλας για τις ιδιαιτερότητες της Δράμας. 
Εν όψει της ακατανόητης και εσπευσμένης αυτής απόφασης, για την οποία φαίνεται ότι δεν υπήρξε προηγούμενη πληροφόρηση, ενημέρωση και διαβούλευση των συναρμοδίων φορέων με τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
1. Τελούν σε γνώση και έγκριση του Υπουργείου σας τα ανωτέρω;
2. Ποιος αποφάσισε την υλοποίηση της κατά τα ανωτέρω μεταφοράς και ποιοι λόγοι επέβαλαν την λήψη της απόφασης αυτής;
3. Είχε προηγηθεί ενημέρωση των εμπλεκομένων και συναρμοδίων φορέων; Ποια η τύχη των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δράμας;
4. Εν όψει της υλοποίησης της απόφασης μεταφοράς, διασφαλίζεται και με ποιο τρόπο τόσο η ομαλή λειτουργία του ΕΚΑΒ Δράμας, όσο και η αποτελεσματική αντιμετώπιση και μεταφορά των περιστατικών του Νομού;

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας

Δημήτρης Κυριαζίδης

Πηγή: dramanow.gr

Διαβάστε στο ΕΚΑΒNews
Ενωτικό Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δράμας, Ανακοίνωση: Μεταφορά τηλεφωνικού κέντρου και Διασωστών στη Καβάλα, 18/5/2015
Δείτε εδώ

Στο ΕΚΑΒ Καβάλας μεταφέρεται το Συντονιστικό Κέντρο Τομέα ΕΚΑΒ Δράμας, 18/5/2015
Δείτε εδώ

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews