ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/5/15

Κέρκυρα, Επίσκεψη του ΕΚΑΒ στο Δημοτικό Σχολείο Γιαννάδων


Σάββατο, 22 Μαΐου 2015

Μικροί διασώστες-Επίσκεψη του ΕΚΑΒ στο σχολείο μας.

Δημοτικό Σχολείο Γιαννάδων
Την Παρασκευή 22 Μαΐου έφτασε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο σχολείο μας. Μην τρομάζετε!!! Δεν ήρθε για κακό! Κάθε άλλο! Μαζί του ήρθαν η Μαρία και ο Βασίλης, που είναι διασώστες του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, για να μας μάθουν πώς μπορούμε να γίνουμε και μεις μικροί διασώστες αν παραστεί ανάγκη.

Μας έδειξαν λοιπόν, πώς πρέπει να αντιδράσουμε σε περιπτώσεις τραυματισμού, όπως το έγκαυμα, το κάταγμα/χτύπημα, τσίμπημα εντόμου, πνιγμονή κ.λπ. Μάθαμε ακόμα πως το σημαντικότερο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να μένουμε ψύχραιμοι, να μιλάμε και να ενθαρρύνουμε το τραυματισμένο άτομο, να ενημερώσουμε κάποιον ενήλικα και φυσικά αν χρειαστεί να καλέσουμε το 166.
σε περίπτωση χτυπήματοςσε περίπτωση πνιγμονήςο Βασίλης και η Μαρία μας λύνουν τις απορίεςΉταν μια πολύ χρήσιμη παρουσίαση. Ευχαριστούμε το προσωπικό του ΕΚΑΒ που μας βοήθησε να είμαστε προετοιμασμένοι για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, γιατί μην ξεχνάμε ότι τα απρόοπτα συμβαίνουν τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.

Πηγή: blogs.sch.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews