ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/5/15

Αμαλιάδα, «Καμαρούλα μια σταλιά» για το ΕΚΑΒ, Σχόλιο του EKABNews


Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Ένα δωμάτιο μόλις επτά τετραγωνικών είναι ο χώρος στον οποίο φιλοξενείται το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Χρησιμοποιείται και ως γραφείο αλλά και ως χώρος ξεκούρασης των διασωστών. Όχι  μόνο δεν είναι λειτουργικός αλλά δεν εξυπηρετεί και τους σκοπούς των διασωστών όπως ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο Γιώργος Ζάρας, εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ. Οι διασώστες μπορεί λίγα μόλις λεπτά πριν τη λήξη της βάρδιας τους να χρειαστεί να παρέμβουν σε περιστατικό το οποίο ενδέχεται να χρειαστεί διακομιδή στην Πάτρα ή ακόμη και στην Αθήνα, που σημαίνει  ότι αυτόματα  το 8ωρο μετατρέπεται σε 12ωρο ή και 16ωρο. Για αυτό εξάλλου και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας οι χώροι αυτοί είναι πιο ανθρώπινοι και καλύπτουν τις ανάγκες ξεκούρασης των εργαζομένων αλλά έχουν και  τις υγειονομικές προδιαγραφές. Στο χώρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν υπάρχει ούτε καν ένας νιπτήρας για να ξεπλύνουν έστω τα χέρια τους οι διασώστες όταν επιστρέφουν από περιστατικό.

Το δωμάτιο αυτό λειτουργεί και ως γραφείο και ως χώρος ανάπαυσης χωρίς όμως να έχει τις απαιτούμενες προδιαγραφές, κάτι που οι εργαζόμενοι του Τομέα Αμαλιάδας του ΕΚΑΒ έχουν επισημάνει αρκετές φορές ζητώντας να τοποθετηθεί εντός του χώρου του Νοσοκομείου μια λυόμενη κατασκευή με προδιαγραφές τέτοιες που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του προσωπικού.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Ζάρας στα τέλη του 2014 έγινε αίτηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ μέσω του Δήμου Ήλιδας για την παραχώρηση λυόμενης κατασκευής κάτι που «πάγωσε» εξαιτίας των εκλογών του Ιανουαρίου. Ο χώρος που θα τοποθετηθεί έχει βρεθεί στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, καθώς από τους διασώστες κρίνεται αναγκαίο ο Τομέας Αμαλιάδας να εδρεύει εντός της πόλης και δη του Νοσοκομείου προκειμένου να υπάρχει συνεργασία και να είναι άμεση η επέμβαση στα περιστατικά εντός της πόλης.
Δημοσιεύτηκε 26/7/2015

Πηγή: protinews.gr

ΕΚΑΒNews
Ο Τομέας ΕΚΑΒ Αμαλιάδας είναι ένας από τους τρείς τομείς του ΕΚΑΒ στον Νομό Ηλείας και επιχειρεί με 1 ασθενοφόρο ανά βάρδια. Μαζί με τους τομείς Πύργου και Βάρδας καλύπτουν επιχειρησιακά τον νομό με 3 ασθενοφόρα ανά βάρδια.
Η δύναμη του Τομέα Αμαλιάδας είναι 12 διασώστες σε σύνολο 30 διασωστών σε όλη την Ηλεία.

Το ΕΚΑΒNews ήρθε σε επαφή με τους συναδέλφους στον Τομέα Αμαλιάδος οι οποίοι μας περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί. Ο χώρος στέγασης είναι 7 τ.μ.!!
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καλή θέληση εκ μέρους της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας για να βρεθεί λύση στο θέμα της στέγασης των διασωστών.



Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews