ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/5/15

«Plan B» για ενίσχυση του ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου όπως δηλώθηκε χθες αρμοδίως


Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Με  εποχιακό προσωπικό και μετακινήσεις εργαζομένων από άλλες περιοχές της χώρας θα καλυφθούν  από το ΕΚΑΒ   οι ανάγκες της Ρόδου τη  θερινή περίοδο.
Αυτό δήλωσε  χθες  ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαος  Παπαευσταθίου μετά τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, συνοδευόμενος από το γενικό διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας   κ. Εμμανουήλ Τσανικλίδη.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ δήλωσε πως υπάρχει  σχέδιο και  για προσλήψεις   μόνιμου προσωπικού.
«Το ΕΚΑΒ ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια και βρίσκεται σε πολλά σημεία  της Ελλάδας. Θα θέλαμε να δηλώσουμε με βεβαιότητα  πως καλύπτουμε όλες τις περιοχές. Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει αυτό. Η  δύναμή μας στη  Ρόδο  καλύπτει με αποτελεσματικότητα και  υπηρεσίες υψηλού επιπέδου τις περιοχές, όπου βρίσκεται. Χρειάζεται όμως  να προσληφθούν και άλλα άτομα για να δημιουργηθούν και νέοι τομείς. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν αποτελεσματικά οι ανάγκες στη Νότια Ρόδο, στον Εμπωνα και σε άλλες περιοχές του νησιού. Θέλουμε να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας  ώστε να εξυπηρετούμε εξίσου καλά τους κατοίκους και τους ξένους επισκέπτες», δήλωσε ο κ. Νίκος Παπαευσταθίου και συμπλήρωσε πως έχουν γίνει δεκτές από το αρμόδιο υπουργείο  οι προτάσεις  για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
«Για να αναπτυχθούν νέοι τομείς του ΕΚΑΒ στη Ρόδο θα πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Έχουμε όμως να αντιμετωπίσουμε τη  θερινή  σεζόν. Οι ανάγκες θα καλυφθούν με προσλήψεις εποχικών.  Επειδή είναι οικονομικής φύσεως το θέμα έχουμε εκπονήσει και εναλλακτικό σχέδιο.  Βάσει αυτού θα μετακινηθεί προσωπικό από άλλες περιοχές της Ελλάδας για να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ στη Ρόδο. Πιστεύουμε πως τελικά  θα αντιμετωπίσουμε με επάρκεια και αξιοπρέπεια τη φετινή σεζόν», τόνισε ο κ. Νίκος  Παπαευσταθίου, που ευχαρίστησε τους εργαζόμενους  του ΕΚΑΒ για  τον αγώνα τον οποίο  έκαναν προκειμένου  να σώσουν τους μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό,  το οποίο ναυάγησε στην  περιοχή «Ζέφυρος».
«Απέδειξαν την άρτια  εκπαίδευση και το μεγαλείο της ψυχής τους. Με τις ενισχύσεις που θα έχουμε  θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες.  Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  με το Δήμο Ρόδου και τους υπόλοιπους φορείς», δήλωσε ο  πρόεδρος του ΕΚΑΒ και συμπλήρωσε πως σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

«Παρακαλώ όλους τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν πως το ΕΚΑΒ είναι υπηρεσία άμεσης βοήθειας. Για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να γίνεται σωστή χρήση της και όχι κατάχρηση», τόνισε ο κ. Παπαευσταθίου.
Σε ερώτηση σχετικά με την κάλυψη των αναγκών ειδικά στη Νότια Ρόδο, ο  πρόεδρος του ΕΚΑΒ δήλωσε:
«Με  προσωπικό που θα μετακινηθεί από άλλες περιοχές της Ελλάδας θα καλυφθούν τα κενά τα οποία υπάρχουν στη Νότια  Ρόδο. Θα ενισχυθεί και ο τομέας   του ΕΚΑΒ στον Έμπωνα  που θα μετακινηθεί λίγο για να  καλύψει και τις ανάγκες του αεροδρομίου.  Με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αργότερα θα  αντιμετωπιστούν τα θέματα σε όλες τις περιοχές ευθύνης μας», δήλωσε ο κ. Παπαευσταθίου.
Σε ερώτηση αν οι προσλήψεις προσωπικού θα γίνουν άμεσα, ο  πρόεδρος του ΕΚΑΒ δήλωσε:
« Οι εποχικοί υπάλληλοι υπολογίζουμε πως θα πιάσουν δουλειά από την 1η Ιουνίου. Αν δεν γίνουν αυτές οι προσλήψεις  τότε θα έρθουν επτά με οκτώ άτομα  από άλλες περιοχές της χώρας».
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ευχαρίστησε τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο για την στήριξη που προσφέρει στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας.
«Δεν  είναι νέοι  στο ΕΚΑΒ οι κ.κ. Νικόλαος  Παπαευσταθίου και Εμμανουήλ Τσανικλίδης.  Σε συνάντηση που είχαμε στο γραφείο μου συζητήσαμε για την ενίσχυση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας  τόσο τη θερινή όσο και τη χειμερινή περίοδο. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ακούσαμε για τους σχεδιασμούς που  έχουν γίνει. Εμείς θα προσφέρουμε ό,τι μπορούμε στους διασώστες που θα έρθουν στη Ρόδο το φετινό  καλοκαίρι.  Αν από το  πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης  προκύψουν εργαζόμενοι με γνώσεις  του αντικειμένου θα  τους παραχωρήσουμε  στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Σχεδιάζαμε επίσης  να προχωρήσουμε μέσω της «ΔΕΡΜ ΑΕ»  σε προσλήψεις προσωπικού για το ΕΚΑΒ. Η απώλεια του Δημοτικού Φόρου όμως μας αφαίρεσε τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Αυτό παραμένει στις προτεραιότητές μας», δήλωσε ο δήμαρχος κ.Φώτης Χατζηδιάκος.

Πηγή: dimokratiki.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews