ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/6/15

Αν. Ξανθός, Ενίσχυση της νησιωτικής χώρας με ασθενοφόρα - 2 στην Ικαρία, Βίντεο


Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Ο αν. υπουργός υγείας Αν. Ξανθός στη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή απάντησε σε ερώτηση για τις τραγικές ελλείψεις στην υγεία, ενόψει των αυξημένων αναγκών της τουριστικής περιόδου στη νησιωτική χώρα και τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της μέριμνας επειγουσών αναγκών.
Ο αν. υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για να ξεμπλοκαριστεί ένας διαγωνισμός που διαρκεί εδώ και 7 χρόνια και έχει μπλοκαριστεί μετά από μια διαδικασία συνεχών ενστάσεων. «Απαρχαιωμένος ο στόλος των ασθενοφόρων» είπε αλλά παρόλο που δεν είναι απλό το θέμα και η κυβέρνηση επιθυμεί να είναι διαφανείς όλες οι διαδικασίες, «το μισό κομμάτι έχει δρομολογηθεί και αφορά 90 ασθενοφόρα».
Απαρχαιωμένος ο στόλος των ασθενοφόρων. Εδώ και 7 χρόνια υπάρχει ένας διαγωνισμός. Η κυβέρνηση προσπαθεί να τον ξεμπλοκάρει. Το μισό κομμάτι έχει δρομολογηθεί, δηλαδή έχουν κατοχυρωθεί τα 90 ασθενοφόρα. «Δηλαδή θα υπάρξει τους επόμενους μήνες μια ανανέωση του στόλου κατανεμημένη στις περιφέρειες».
Επίσης ο υπουργός εξήγησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη 4 – 5 χρόνια, διαγωνισμός για διασώστες και προσωπικό ασθενοφόρων και μέσα στον Ιούνιο θα τοποθετηθούν. Ένα μέρος θα καλύψει τις επείγουσες ανάγκες της νησιωτικής χώρας, την κρίσιμη τουριστική περίοδο με 4 θέσεις πληρωμάτων για την Σάμο και 2 για την Ικαρία.
Ήδη βρίσκονται σε καθημερινή βάρδια δύο ασθενοφόρα στη Σάμο σήμερα, μετά από ενίσχυση που έχει γίνει. Θα ενισχυθεί τέλος και η Ικαρία με δύο ασθενοφόρα επανδρωμένα με προσωπικό και στην Ικαρία, ένα για τον Εύδηλο και ένα για το νοσοκομείο στον Αγ. Κήρυκο.
Να σημειωθεί ότι τραγικά περιστατικά είχαν συμβεί και στα δύο νησιά την προηγούμενη θερινή περίοδο, οπότε η κυβέρνηση προσπαθεί να μεριμνήσει σε αυτή την κατεύθυνση με στόχο την κάλυψη επειγουσών αναγκών. Ο υπουργός μίλησε για 4.000 θέσεις που έχουν εξαγγελθεί και ειδική μέριμνα και για το ΕΚΑΒ, αλλά όπως σημείωσε τα προβλήματα είναι πολλά όπως ο γερασμένος στόλος με προβλήματα τόσο σε ανταλλακτικά, όσο και σε καύσιμα.
Κατερίνα Μπρέγιαννη

Δείτε το Βίντεο


Δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουνίου 2015

Δείτε το Βίντεο

Δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουνίου 2015


Πηγή: avgi.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews