ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/6/15

Εκτός στόχων 20 φορείς του Δημοσίου το α’ τρίμηνο, Ανάμεσα τους και το ΕΚΑΒ


Εκτός στόχων 20 φορείς του Δημοσίου το α’ τρίμηνο
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Αρνητική απόκλιση άνω του 10% σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών παρουσιάζουν 20 νομικά πρόσωπα - φορείς της Γενικής Κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Πρόκειται για τους φορείς: Πράσινο ταμείο, Ενικό ταμείο Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξης (ΕσΕΑΝ ΑΕ), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), Εθνικό Δίκτυο έρευνας και τεχνολογίας (ΕΔΕς), Πανεπιστήμιο Κρήτης Κέντρο Ερευνών ΠΑ.ΠΕΙ., ΕΛΚΕ ΟΠΑ, ΕΛΚΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΕΛΚΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ΕΛΚΕ Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ, ΕΚΑΒ, ΚΕΘΕΑ και Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Ειδικότερα, το ΓΛΚ σημειώνει τα εξής:
Η απόκλιση των εσόδων του Πράσινου ταμείου οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρξε η αναμενόμενη προσέλευση των πολιτών για νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων, κατά την περίοδο αναφοράς.
H απόκλιση των εσόδων για το ΕσΕΑΝ ΑΕ σε σχέση με τούς στόχους του τριμήνου οφείλεται στη μη ρευστοποίηση τίτλων του ελληνικού δημοσίου, τους οποίους διακρατεί ο φορέας.
Για τους Ειδικούς Λογαριασμού των Πανεπιστημίων υπάρχει ετεροχρονισμός των εισροών και εκροών των εκτελούμενων έργων που χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ, σε σχέση με τους στόχους τριμήνου που έχουν τεθεί. Σημειώνεται ότι δεν λαμβάνουν επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Δίκτυο έρευνας και τεχνολογία (ΕΔΕΣ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλία, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ, το ΕΚΑΒ, το ΚΕΘΕΑ και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), εμφανίζουν ομοίως ετεροχρονισμό των εισροών και εκροών.
Η απόκλιση των εσόδων του Κέντρου Ερευνών ΠΑ.ΠΕΙ. έγκειται στη μη οριστικοποίηση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων τα οποία αποτελούν την πηγή εσόδων του φορέα.
Σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η αρνητική απόκλιση των εσόδων οφείλεται στα μειωμένα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Συνολικά, τα αποτελέσματα των 44 νομικών προσώπων - φορέων της Γενικής Κυβέρνησης με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ παρουσιάζονται μειωμένα σε σχέση με τον στόχο για το πρώτο τρίμηνο κατά περίπου 111 εκατ. ευρώ περίπου.

Πηγή: naftemporiki.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews