ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/6/15

Εναλλακτική Πρόταση ΕΚΑΒ, Ανακοίνωση για αποζημιώσεις εκτός έδρας και απεργιακές κινητοποιήσεις

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015
ΕΚΑΒNews

Ανακοίνωση Νο 11
Αθήνα,3 Ιουνίου 2015 

Αποζημιώσεις εκτός έδρας – Απεργιακές κινητοποιήσεις 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 


To Υπουργείο Οικονομικών έθεσε σε διαβούλευση πέντε ημερών, εκ των οποίων οι τρεις ήταν Αργίες (Τριήμερο Αγίου Πνεύματος) Σχέδιο Νόμου «Δαπάνες Μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας», με το οποίο ουσιαστικά καταργεί τη χορήγηση αποζημίωσης εκτός έδρας στην πλειοψηφία των εργαζομένων τόσο στο ΕΚΑΒ όσο και στους εργαζόμενους των Κ.Υ. της χώρας που εκτελούν διακομιδές εκτάκτων περιστατικών.

Και λέμε «καταργεί» την αποζημίωση στην πλειοψηφία των εργαζομένων διότι το Σχέδιο Νόμου ορίζει 20 ευρώ ημερήσια αποζημίωση όταν η απόσταση προορισμού είναι άνω των 160 χιλιομέτρων, η οποία αποζημίωση προσαυξάνεται σε 40 ευρώ όταν μεσολαβεί διανυκτέρευση. 

Η επιλογή των 160 χιλιομέτρων δείχνει ότι πρόκειται για έναν προμελετημένο «φόνο». Υπολογίστε τις αποστάσεις από τα αστικά κέντρα της περιφέρειας προς τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας και θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για ιδιοφυές σχέδιο κατάργησης στην ουσία των πενιχρών αποζημιώσεων που λαμβάναμε έως σήμερα με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. 

Ζητάμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την επαναφορά των προηγούμενων διατάξεων.

Προτείνουμε την άμεση συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ και της ΠΟΠ ΕΚΑΒ με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών. 

Επαναφέρουμε την κοινή πρόταση με την Ενότητα για κοινή πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος του ΕΚΑΒ (δ.σ.19/2/2015) η οποία απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Πρώτο βήμα η επαναδημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής (Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ-ΠΟΠ ΕΚΑΒ) με σκοπό τον συντονισμό και την κοινή δράση.

Επαναφέρουμε την πρόταση μας (Ανακοίνωση Νο 10) για την συνεργασία των δυο συνδικαλιστικών φορέων του ΕΚΑΒ με σκοπό μια οργανωμένη και σωστά σχεδιασμένη απεργιακή κινητοποίηση με κατάληξη μια πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανάλογη της δυναμικής μας ως χώρος την επόμενη εβδομάδα (8-14 Ιουνίου) και στην συνέχεια να συναποφασίσουμε την κλιμάκωση και την μορφή της.

Δηλαδή τι άλλο πρέπει να συμβεί ακόμη σε 4.000 Εκαβίτες (απλήρωτοι με έναντι προκαταβολές σε δεδουλευμένες παρεχόμενες υπηρεσίες, με γερασμένα ασθενοφόρα οχήματα, με μειωμένη χρηματοδότηση του οργανισμού και με πολλές υποσχέσεις για τα αυτονόητα) για να αντιδράσουμε;


Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη.

Πολλά τα  οποία αφορούν το παρόν και το μέλλον του οργανισμού μας καθώς και όλων εμάς που έχουμε το ΕΚΑΒ  ως βασική εργασία θα κριθούν από τις εξελίξεις το ερχόμενο διάστημα.

Η συμμετοχή μας στην λήψη των αποφάσεων αποτελεί εγγύηση
για την επιτυχία των στόχων μας.

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews