ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/6/15

ΕΚΑΒ: Η χαλαρή επίσχεση εργασίας, οι επικείμενες αλλαγές στην διοίκηση & η κατακύρωση των υπόλοιπων 96 ασθενοφόρων


Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, καθώς εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνιο του 2014 για υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες κ.λπ.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι αναμένουν την υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για πληρωμή και με το δεδομένο αυτό η επίσχεση θα είναι πιο... χαλαρή, εάν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο αυτόν για ένα συνδικαλιστικό όργανο. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ότι σε κάθε βάρδια αντί για 45 ασθενοφόρα θα βγαίνουν περίπου 40.
Αναφορικά με την πληρωμή τους, οι ίδιες ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πληρωθούν νωρίτερα από τις 27 του τρέχοντος μήνα.
Εν τω μεταξύ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ζητήσει από την διοίκηση του ΕΚΑΒ με επικεφαλής τον κ. Νίκο Παπαευσταθίου να συνεδριάσει εντός της εβδομάδας το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να προχωρήσει το θέμα της διαπραγμάτευσης, που αφορά στις τιμές των υπόλοιπων 96 ασθενοφόρων που βρίσκονται σε φάση κατακύρωσης. Ωστόσο, το ΔΣ δεν μπορεί να συνεδριάσει, καθώς δεν υπάρχει απαρτία, αφού ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Γ. Βλάχος έχει παραιτηθεί.
Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Υγείας ενδεχομένως να επισπεύσει τις διαδικασίες αλλαγής της διοίκησης του φορέα, ούτως ώστε ταυτόχρονα με την επιλογή αλλαγής, να προκύψει και ένα νέο ΔΣ, το οποίο, σε πλήρη απαρτία πλέον, θα μπορεί να συνεδριάσει άμεσα και να κατακυρώσει την διαγωνιστική διαδικασία έτσι ώστε να υλοποιηθεί η αγορά των ασθενοφόρων του φορέα, η οποία σέρνεται από το 2007.
Να θυμίσουμε ότι 90 από τα 186 ασθενοφόρα του πολύπαθου διαγωνισμού για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) έχουν ήδη κατακυρωθεί με την στήριξη του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος έφερε το θέμα και σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο του διαγωνισμού.
Να σημειωθεί ότι ο χρόνος πιέζει εξαιρετικά τόσο για την γραφειοκρατική διαδικασία (κατακύρωση, περίοδος ενστάσεων, απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου) όσο και για τον χρονικό ορίζοντα απορρόφησης του συγκεκριμένου κονδυλίου από το πρόγραμμα συγχρηματοδότησης ΕΣΠΑ. Υπενθυμίζουμε ότι και στα πρώτα 90 ασθενοφόρα εκκρεμεί ο φάκελος στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητά του.

Πηγή: onmed.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews