ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/6/15

Μένει μέχρι να φύγει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ;


Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Σε διοικητική «αναταραχή» βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα το ΕΚΑΒ.
Το μόνο βέβαιο είναι πως το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας έχει εισέλθει σε μια μεταβατική διοικητική περίοδο, αλλά το «πότε» και το «γιατί» θα υλοποιηθούν οι αλλαγές παραμένει ασαφές.

Με τον κρίσιμο διαγωνισμό για την προμήθεια 90 ασθενοφόρων να παραμένει στον αέρα, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έλαβε τελικώς την απόφαση να αντικαταστήσει τον Ν. Παπαευσταθίου, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας μιλώντας στους Εργαζόμενους της Θεσσαλονικης το περασμένο Σαββατοκύριακο.  Η επίσημη ανακοίνωση του προσώπου αναμενόταν άμεσα.

Μάλιστα, η Αριστοτέλους φέρεται να έχει ήδη επιλέξει τον άνθρωπο που θα αναλάβει το τιμόνι του ΕΚΑΒ. Πρόκεται για υπάλληλο από το τμήμα ΤΕ μηχανικών αυτοκινήτων της Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέρεται να έχει ειδοποιηθεί σχετικά. Έμενε η επίσημη ανακοίνωση στον εν ενεργεία πρόεδρο, η οποία, σύμφωνα με το περιβάλλον του δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, η απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου, που έχει λάβει το δρόμο για την εφημερίδα της κυβέρνησης, περιλαμβάνει μόνο τα ονόματα των ανθρώπων που θα αναλάβουν τις κενές θέσεις του αντιπροέδρου και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αυτό σημαίνει πως το ΔΣ θα έχει, θεωρητικά, απαρτία για να συνεδριάσει και να λάβει την απόφαση για την έγκριση ή όχι της προμήθειας των ασθενοφόρων.

Τι θα γίνει, λοιπόν, με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ;
Η αντικατάσταση του κ. Παπαευσταθίου φαίνεται να «παγώνει», τουλάχιστον για μερικές ημέρες, αν, φυσικά, επιβεβαιωθούν τόσο οι πληροφορίες για το ΦΕΚ όσο και οι φήμες που θέλουν η αντικατάσταση να προχωράει τελικά στις αρχές του Ιουλίου.

Το κρίσιμο σημείο είναι, όμως, ο διαγωνισμός για την προμήθεια και των υπόλοιπων ασθενοφόρων, που αναμένεται να δώσει «ανάσες» σε εργαζόμενους και σύστημα υγείας. Το μόνο ερωτηματικό φαίνεται να είναι, λοιπόν, με ποιον πρόεδρο ΔΣ του ΕΚΑΒ θα ληφθεί η τελική απόφαση για την προμήθεια των 90 οχημάτων…


Πηγή: virus.com.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews