ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/6/15

Κόβονται τα εκτός έδρας σε Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας, Πρόνοια!, Σχέδιο Νόμου με το οποίο περικόπτονται οι αποζημιώσεις εκτός έδρας


Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015
ΕΚΑΒNewsΚόβονται τα εκτός έδρας σε Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας, Πρόνοια! Δείτε τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου

Της Έλενας Μπρέγιαννη

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, προκαλεί το Σχέδιο Νόμου, του uπουργείου Οικονομικών, να κόψει τη χορήγηση αποζημίωσης εκτός έδρας στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και Πρόνοια.

Συγκεκριμένα με το Σχέδιο Νόμου περικόπτεται η αποζημίωση των 15 ευρώ (μικτά) για μετακίνηση 30 χιλιομέτρων από την έδρα του μετακινούμενου υπαλλήλου έως 120 χιλιομέτρων, τα 45 ευρώ (μικτά) για μετακίνηση 120 χιλιομέτρων έως 160 χιλιομέτρων καθώς επίσης για μετακινήσεις από την ηπειρωτική χώρα σε νησί και αντίστροφα ή από νησί σε άλλο νησί.

H ημερήσια αποζημίωση όταν η απόσταση προορισμού είναι άνω των 160 χιλιομέτρων ή 20 ναυτικά μίλια για μετακινήσεις από την ηπειρωτική χώρα σε νησί και αντίστροφα ή από νησί σε νησί, ορίζεται σε 20 ευρώ, η οποία αποζημίωση προσαυξάνεται σε 40 ευρώ όταν μεσολαβεί διανυκτέρευση.

Όπως τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν), το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου δεν προάγει τη Διαφάνεια και τη Δημοκρατία και πλήττει στο τομέα ευθύνης μας, κυρίως τα Πληρώματα Ασθενοφόρων – Διασώστες του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας, που εκτελούν διακομιδές εκτάκτων περιστατικών, οι οποίοι όπως μας ενημέρωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων είναι έτοιμοι να προσδιορίσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Επίσης πλήττει εργαζόμενους των Νοσοκομείων (τμήμα αιμοδοσίας κ.α.) και των Προνοιακών Μονάδων.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει από «τη μύγα ξύγκι». Θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών για 10 ευρώ. Μάλιστα όταν αφορούν εργαζόμενους που έχουν υποστεί περικοπές στους μισθούς, πάνω από 40% λόγω Μνημονίων.

Η κυβέρνηση με τις εν λόγω ρυθμίσεις πριμοδοτεί τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης που μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις με διανυκτερεύσεις, αυξάνοντας τις σχετικές αποζημιώσεις (άνω των 160 χιλιομέτρων).

Ζητάμε να αποσυρθούν οι απαράδεκτες ρυθμίσεις. Να επανέλθουν οι υφιστάμενες χιλιομετρικές αποστάσεις για τη χορήγηση αποζημιώσεων εκτός έδρας και να διπλασιαστούν τα ποσά, καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Πηγή: healthreport.gr29/5/2015
Κόβονται τα εκτός έδρας σε Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας, Πρόνοια! Δείτε τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου
Δείτε εδώ στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΕΩ ΛΙΓΟ Ο ΘΕΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews