ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/6/15

Αντικαταστάθηκαν τρία μέλη στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, Νέος Αντιπρόεδρος ο Πετρόπουλος Ηλίας


Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015
ΕΚΑΒNews

Με την Αριθμ. Α2β/Γ.Π. 19424 απόφαση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όρισε νέα μέλη στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, σε αντικατάσταση των τριών, οι οποίοι παραιτήθηκαν.

Τα τρία νέα μέλη στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ είναι:

Πετρόπουλος Ηλίας, Πύραρχος − Καρδιολόγος, ως Αντιπρόεδρος

Χριστοφιλόπουλος Μαυροειδής, ΠΕ Διοικητικού, Προϊστάμενος Τμήματος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και Προϋπολογισμού της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του Υπουργείου Υγείας, ως τακτικό μέλος

Παπανικολάου Παναγιώτης, Νευροχειρουργός, ως εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Η θητεία των ανωτέρω οριζομένων λήγει με τη λήξη της θητείας και των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου ήτοι την 13−11−2015.Μετά την παραπάνω απόφαση η Διοίκηση του ΕΚΑΒ διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος Δ.Σ.
Παπαευσταθίου Νικόλαος, πτυχιούχος Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
Ξυπολυτάς Βασίλειος, πτυχιούχος Marketing Management.
Πετρόπουλος Ηλίας, Πύραρχος – Καρδιολόγος.

Μέλος
Χριστοφιλόπουλος Μαυροειδής, ΠΕ Διοικητικού, Προϊστάμενος Τμήματος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και Προϋπολογισμού της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του Υπουργείου Υγείας.

Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου
Παπανικολάου Παναγιώτης, Νευροχειρουργός, ως εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Εκπρόσωπος των υπηρετούντων ιατρών ΕΣΥ στο ΕΚΑΒ
Κωτούλα Χαρίκλεια, ιατρός Αναισθισιολόγος - Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ και αναπληρώτριά της η κ. Κουτρούμπα Ευσταθία, Αναισθησιολόγος Διευθύντρια ΕΣΥ.

Εκπρόσωπος λοιπών, πλην των ιατρών, εργαζομένων στο ΕΚΑΒ
Μαθιόπουλος Γεώργιος και αναπληρωτής του ο κ. Δεβελόγλου Πρόδρομος.

Εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας
Μπαρμπάκος Ευάγγελος, Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας Αττικής.

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

Τελευταία ενημέρωση 17/6/2015, 17:20


Ο νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ

Από Βασίλη Βενιζέλο

Με υπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ορίζονται τρία νέα μέλη στο Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), μεταξύ των οποίων ο λαμπρός νευροχειρουργός του Γενικού Κρατικού Νικαίας Πάνος Παπανικολάου, μέλος των Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).


Πηγή: ygeia360.grΤελευταία ενημέρωση 18/6/2015, 18:30
Τρία νέα μέλη στο ΔΣ του ΕΚΑΒ, με στόχο να επισπευσθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού
18/6/2015

Με τρία νέα μέλη εμπλουτίστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με το ΦΕΚ που εξέδωσε χθες το υπουργείο Υγείας.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι, με την τοποθέτηση των νέων μελών, να μπορέσει να υπάρξει επιτέλους απαρτία στο ΔΣ, ούτως ώστε να συνεδριάσει άμεσα για να κατακυρωθεί επιτέλους το δεύτερο μέρος του διαγωνισμού, που αφορά στα υπόλοιπα 96 ασθενοφόρα, από τα 186 συνολικά ασθενοφόρα. Σημειωτέον, ο διαγωνισμός εκκρεμεί από το 2007 και υπάρχει κίνδυνος με την καθυστέρηση της κατακύρωσης να χαθούν πόροι του ΕΣΠΑ.

Να θυμίσουμε ότι 90 από τα 186 ασθενοφόρα του πολύπαθου διαγωνισμού για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) έχουν ήδη κατακυρωθεί με την στήριξη του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος έφερε το θέμα σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο του διαγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι ο χρόνος πιέζει εξαιρετικά τόσο για την γραφειοκρατική διαδικασία (κατακύρωση, περίοδος ενστάσεων, απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου) όσο και για τον χρονικό ορίζοντα απορρόφησης του συγκεκριμένου κονδυλίου από το πρόγραμμα συγχρηματοδότησης ΕΣΠΑ. Υπενθυμίζουμε ότι και στα πρώτα 90 ασθενοφόρα εκκρεμεί ο φάκελος στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητά του.

Ασφαλείς πληροφορίες από το περιβάλλον του υπουργού Υγείας αναφέρουν ότι επίκεινται αλλαγές και στην κορυφή του ΕΚΑΒ, με την τοποθέτηση πιθανότατα νέου προέδρου στην θέση του κ. Νίκου Παπαευσταθίου, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα. Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Υγείας θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες το Σάββατο και τουλάχιστον μέχρι τότε δεν αναμένεται κάποια αλλαγή.

Αναφορικά με τα νέα μέλη του ΔΣ, σύμφωνα με το ΦΕΚ αυτά είναι:
- ο πύραρχος-καρδιολόγος Ηλίας Πετρόπουλος, ο οποίος διορίστηκε αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, στη θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Βλάχου.

- ο Μαυροειδής Χριστοφιλόπουλος (ΠΕ προϊστάμενος του υπουργείου Υγείας) στη θέση του παραιτηθέντος Πάρι Παππά και
- ο νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου, ως εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στη θέση του παραιτηθέντος Μιχαήλ Αγγέλου.
Η θητεία των παραπάνω λήγει με τη λήξη της θητείας και των υπολοίπων μελών του συμβουλίου, δηλαδή στις 13 Νοεμβρίου 2015.

Εν τω μεταξύ, χθες έληξαν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην Αθήνα, μετά την υπόσχεση του υπουργού Υγείας για καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στις 27 Ιουνίου, τα οποία εκκρεμούν από τον Ιούνιο του 2014. 

Πηγή: onmed.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews