ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/6/15

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ! Στον αέρα ο διαγωνισμός για τα ασθενοφόρα


Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την παραίτησή του στην ηγεσία του υπουργείου υγείας παρέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Γιώργος Βλάχος. Ο κ.Βλάχος είχε διορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχε αναλάβει τη θέση του τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος αποτελούσε επιλογή του τέως αναπληρωτή υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου και σύμφωνα με τις πληροφορίες επικαλέσθηκε προσωπικούς λόγους για την παραίτηση.
Την παραίτηση του Γ.Βλάχου επιβεβαίωσε στο HealthReport.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Μαθιόπουλος.

Στον αέρα ο διαγωνισμός για τα ασθενοφόρα

Όμως αυτό που φαίνεται πως απασχολεί δεόντως τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ τις τελευταίες ώρες είναι πως η παραίτηση του αντιπρόεδρου τινάζει στον αέρα τον διαγωνισμό για την αγορά νέων ασθενοφόρων.
Και αυτό διότι όπως εξηγεί ο κ.Μαθιόπουλος, πλέον στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ υπάρχουν μόνο πέντε μέλη αντί των οκτώ που προβλέπονται.

Εκτός από τον αντιπρόεδρο που παραιτήθηκε τώρα, πριν από λίγο καιρό είχε παραιτηθεί και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθότι ήταν διορισμένος από τον προηγούμενο υπουργό.

Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος των γιατρών , όπως λέει στο HealthReport.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, δεν παρίσταται στις συνεδριάσεις με συνέπεια πλέον η διαδικασία του διαγωνισμού να μπλοκάρει.

Να σημειωθεί πως από την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ είχε κατακυρωθεί η αγορά 90 νέων ασθενοφόρων, ενώ επρόκειτο να ληφθεί απόφαση και για τα υπόλοιπα τα οποία ωστόσο με βάση τους εργαζόμενους είναι ελάχιστα πιο ακριβά παρότι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Μετά την παραίτηση όμως του αντιπρόεδρου του ΕΚΑΒ η διαδικασία παγώνει.
Όπως λέει στο HealthReport.gr ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου: «Αφού παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος και δεν έχουμε απαρτία, θα πρέπει να περιμένουμε για τη συνέχιση της διαδικασίας του διαγωνισμού να διορισθούν νέα μέλη και νέος αντιπρόεδρος από την ηγεσία του υπουργείου υγείας».

Πηγή: healthreport.gr

Τελευταία ενημέρωση 3/6/2015, 14:00
ΕΚΑΒNews

Υποβολή παραίτησης του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ


 Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews