ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/6/15

ΕΚΑΒ, Άγονη η συνεδρίαση του ΔΣ, Τα νέα μέλη ζητούν χρόνο για να ενημερωθούν


Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Δεν έλαβε τελικά απόφαση σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ, αναφορικά με τον διαγωνισμό για τα υπόλοιπα 96 ασθενοφόρα.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Τα νέα μέλη του ΔΣ προσερχόμενα στην συνεδρίαση, ανέφεραν στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου, ότι είναι πολύ νωρίς να αποφασίσουν για ένα τόσο σοβαρό, δύσκολο και πολύπλοκο ζήτημα, και πως χρειάζονται ένα μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να ενημερωθούν.
Κύκλοι που πρόσκεινται στον χώρο της υγείας, επισημαίνουν ότι είναι λογικό να ζητούν ένα μικρό περιθώριο χρόνου τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς τοποθετήθηκαν μόλις πριν μερικές ημέρες και επομένως δεν γνωρίζουν σε βάθος το ζήτημα του διαγωνισμού το οποίο εκκρεμεί από το 2007. Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατόν να απαιτούμε από τα νέα μέλη να αποφασίσουν τόσο σύντομα, την στιγμή που προηγούμενα μέλη με εμπειρία ετών, δεν είχαν επίσης καταφέρει να αποφασίσουν.
Το νέο ΔΣ θα αποφάσιζε για δύο κρίσιμα ζητήματα σήμερα: το ένα αφορούσε στα 90 ασθενοφόρα που κατακυρώθηκαν μεν - με την στήριξη του υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή- αλλά απαιτείτο να περάσει ο σχετικός φάκελος από το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητά του και το δεύτερο αφορούσε στην κατακύρωση των υπολοίπων 96 ασθενοφόρων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου θα συναντηθεί την Τετάρτη το πρωί με τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, προκειμένου να τον ενημερώσει για την εξέλιξη αυτή.
Να σημειωθεί, ότι στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ, απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΠΙΣ ο νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου. Το ΔΣ απαρτίζεται από 8 μέλη και μπορεί να αποφασίσει με την υπογραφή των 6.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews