ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/6/15

Ανακοίνωση Μ.Ε.Τ.Α. ΕΚΑΒ, Οι περικοπές στα εκτός έδρας δεν θα περάσουν


Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015
ΕΚΑΒNews

Μ.Ε.Τ.Α. ΕΚΑΒ
02/06/2015

Οι περικοπές στα εκτός έδρας δεν θα περάσουν

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που τέθηκε σε διαβούλευση με θέμα “Δαπάνες μετακινούμενων εντός & εκτός Επικρατείας” το οποίο ανατρέπει πλήρως τον έως σήμερα τρόπο καθορισμού ημερήσιας αποζημίωσης και λοιπών συναφών δαπανών υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, όπως αυτό είχε οριστεί με την υπ'αριθμ 2/81961/0022 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2194 / 02-10-2009).
Σύμφωνα με την ανωτέρω Υ.Α., που ισχύει έως σήμερα, η ημερήσια αποζημίωση καθορίζεται ως εξής:
α. για απόσταση από 30 εως 100 χλμ 15 ευρώ.
β. για απόσταση από 100 ως 240 χλμ στα 45 ευρώ (χωρίς διανυκτέρευση)
γ. για απόσταση μεγαλύτερη των 240 χλμ 45 ευρώ και υποχρεωτική διανυκτέρευση σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 2685/1999
Με βάση το άρθρο 11 του υπο διαβούλευση Σ/Ν με θέμα: “Δαπάνες μετακινούμενων εντός & εκτός Επικρατείας” δε λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες του ΕΚΑΒ, καταργείται η ημερήσια αποζημίωση για αποστάσεις κατω των 100 χλμ, ενώ μειώνεται στα 20 ευρώ η αποζημίωση για τις άνω των 160 χλμ μετακινήσεις.
Με αυτό τον τρόπο αγνοούνται τα πληρώματα ασθενοφόρων που μετακινούνται τακτικά σε μεγάλες αποστάσεις (μικρότερες μεν των 160 χλμ) και οι εργασίες τους απαιτούν την υπέρβαση του οκταώρου. Μάλιστα, λόγω του επείγοντος της διακομιδής ασθενών η χρονοαπόσταση είναι από τέσσερις (4) έως πεντέμιση (5,5) ώρες με την επιστροφή.
Επιπλέον, με την άφιξη στα νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα) και το πέρας της διακομιδής, το Κέντρο του ΕΚΑΒ ενημερώνεται και μπορεί να διαβιβάσει καινούρια διακομιδή επιστροφής (Εξιτήριο) προς την έδρα ή και μέχρι 90 χλμ εκτός της έδρας.
Με βάση τα παραπάνω, ο ειδικός χαρακτήρας που αφορά τις ημερήσιες αποζημιώσεις των πληρωμάτων του ΕΚΒΑ πρέπει να διατηρηθεί.
Προτείνουμε στο άρθρο 11 του υπο διαβούλευση Σχεδίου Νόμου να προστεθεί η εξής διάταξη:
“Ειδικά για το μόνιμο και με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό του ΕΚΑΒ οι οποίοι μετακινούνται εκτός έδρας για υπηρεσιακούς λόγους και μόνο με τα υπηρεσιακά οχήματα, το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης καθορίζεται ως εξής:
α) Για απόσταση από 30 χλμ εως 100 χλμ, 15 ευρώ
β) Για απόσταση από 100 χλμ εως 240 χλμ, 45 ευρώ (χωρίς διανυκτέρευση)
γ) Για απόσταση μεγαλύτερη των 240 χλμ, 45 ευρώ και υποχρεωτική διανυκτέρευση σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 2685/1999.”

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει την συγκεκριμένη διάταξη του υπουργείου οικονομικών και να λάβει υπόψη τις προτάσεις των εργαζομένων. Μόνο έτσι θα αποφευχθούν μεγαλύτερα προβλήματα στη λειτουργία του ΕΚΑΒ και θα μπορέσει ομαλά να εξυπηρετηθεί τους σκοπούς του. Σε αντίθετη περίπτωση θα πάρει αγωνιστική απάντηση από τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ.

Πηγή: FacebookAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews