ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/6/15

ΕΚΑΒ, Λειτουργικά έξοδα πλήρωσαν από την τσέπη τους οι εργαζόμενοι, Ξεκινάει αύριο πανελλαδική επίσχεση εργασίας από την ΠΟΠ ΕΚΑΒ


Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
17/6/2015Πηγή: ygeianet.gr

Δημοσιεύματα σχετικά με τις επερχόμενες κινητοποιήσεις της ΠΟΠ ΕΚΑΒ


Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ καταγγέλλουν ότι κινδυνεύουν ζωές, λόγω παλαιότητας ασθενοφόρων
15/6/2015

Ξεκινούν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα, αλλά και αποπληρωμή δαπανών για εκτός έδρας μετακινήσεις.

Κινδυνεύουν να χαθούν ανθρώπινες ζωές, λόγω της παλαιότητας των ασθενοφόρων στη Θεσσαλονίκη, τα οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να μείνουν στο δρόμο, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ Ανέστης Κουκουρίκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την επίσχεση εργασίας που αρχίζουν, από αύριο, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην Αθήνα και από την προσεχή Πέμπτη στην υπόλοιπη Ελλάδα, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα, αλλά και αποπληρωμή δαπανών για εκτός έδρας μετακινήσεις.

"Η κατάσταση οξύνεται γιατί υπάρχουν ακινητοποιημένα ασθενοφόρα, ενώ λόγω καλοκαιριού αυξάνεται η κίνηση και δεν μπορούμε να πάμε στα επείγοντα. Είναι θέμα ζωής και θανάτου. Το Σωματείο της Θεσσαλονίκης έκανε "έρανο" μεταξύ των εργαζομένων για να μαζέψει 3500 για τα λειτουργικά έξοδα του ΕΚΑΒ. Αγοράσαμε, δηλαδή, οι εργαζόμενοι, με τα χρήματα που μαζέψαμε, κολάρα, χαρτί για τις καρτέλες ακόμη και αντιψυκτικό που είναι απαραίτητο να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο" επισημαίνει ο κ. Κουκουρίκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 20-22 ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια, άλλα τόσα στην απογευματινή και λιγότερα κατά τη βραδινή.

"Αν χαλάσει ένα από αυτά, δεν υπάρχει εφεδρικό για να το αντικαταστήσει. Υπάρχουν 25-30 ασθενοφόρα που δεν λειτουργούν γιατί είναι χαλασμένα. Επειδή, τώρα το καλοκαίρι, όλη η Ελλάδα είναι τουριστική περιοχή, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ασθενοφόρα. Για παράδειγμα, στη Χαλκιδική υπάρχουν επτά ασθενοφόρα και από αυτά λειτουργούν μόνο τρία ή τέσσερα λόγω έλλειψης προσωπικού. Επειδή τα περισσότερα περιστατικά από τη Χαλκιδική μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να μείνει η Χαλκιδική οκτώ ώρες χωρίς ασθενοφόρα. Πέρσι, στη Χαλκιδική υπήρξαν 1-2 περιστατικά ανακοπών που δεν τα προλάβαμε. Δηλαδή, εκτός από τα παλιά και χαλασμένα ασθενοφόρα υπάρχει και σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Στη Θεσσαλονίκη έφυγαν από το ΕΚΑΒ, λόγω συνταξιοδότησης, 20 εργαζόμενοι και μάθαμε ότι θα προσληφθούν μόνο οκτώ. Αν σκεφτείτε ότι τώρα το καλοκαίρι κάποιο φεύγουν στα νησιά για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν εκεί, καταλαβαίνετε ότι η Θεσσαλονίκη μένει ακάλυπτη" τονίζει ο κ. Κουρουρίκος.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έχουν μισθό 700-800 ευρώ, καταβάλλουν μόνοι τους τη δαπάνη για τις μετακινήσεις και τη διαμονή εκτός έδρας, η οποία δεν έχει αποπληρωθεί εδώ και έναν χρόνο και ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα πέντε μηνών για τις υπερωρίες, τα νυχτερινά και τα Σαββατοκύριακα.


Πηγή: makthes.gr


Ανέστης Κουκουρίκος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ
16/5/2015
Για την απεργιακή κινητοποίηση και τα προβλήματα του ΕΚΑΒ, τις ελλείψεις προσωπικού, την παλαιότητα και μη συντήρηση των οχημάτων αλλά και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, μίλησε στον Alpha 96.5, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Ανέστης Κουκουρίκος.
Κύριο αίτιο της κινητοποίησης είναι η διαρκής υποχρηματοδότηση του ΕΚΑΒ, τονίζει ο κ. Κουκουρίκος, «το ΕΚΑΒ το πρώτο τρίμηνο έπρεπε να πάρει κάποια χρήματα από τον προϋπολογισμό, από τα οποία πήρε κάποια ελάχιστα, με αποτέλεσμα να μη φτάνουν τα χρήματα για να λειτουργήσει η Υπηρεσία», προσθέτει ο ίδιος. Το αποτέλεσμα είναι να μη μπορούν να κινούνται τα ασθενοφόρα γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά ανταλλακτικών, η έλλειψη προσωπικού, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και συνεχίζει, λέγοντας, «σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι έχουμε να πληρωθούμε κι εμείς δεδουλευμένα ενός χρόνου περίπου».
Στη Θεσσαλονίκη, τα μισά οχήματα δουλεύουν και τα μισά είναι χαλασμένα και υπάρχει αδυναμία να επισκευαστούν, τονίζει ο κ. Κουκουρίκος και προσθέτει «να φανταστείτε ότι είναι τόσο παλιά τα αυτοκίνητα που πλέον βγάζουν καθημερινές βλάβες». Πολλές φορές μένουν και στη μέση του δρόμου, πολλές φορές δεν υπάρχει άλλο όχημα να τα αντικαταστήσει, «με αποτέλεσμα να μείνει το πλήρωμα χωρίς ασθενοφόρο και ο πολίτης όταν το χρειαστεί να μην υπάρχει αυτοκίνητο για να πάει», ολοκληρώνει ο ίδιος, χαρακτηριστικά.

Ακούστε ΕΔΩ
 

Πηγή: alpha965.grΔείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews