ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/6/15

Χανιά, Αίτημα για νέο τομέα ΕΚΑΒ στην Κίσσαμο


Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Λύσεις για τα προβλήματα υγείας ζήτησε ο δήμαρχος Κισσάμου από τον υπουργό Υγείας

Λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας στην περιοχή της Κισσάμου ζήτησε ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Σταθάκης από τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουπλή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου  και στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου επέδωσε μάλιστα στον υπουργό Υγείας και στον διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Κρήτης κ. Νίκο Ηγουμενίδη που τον συνόδευε, υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας και τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης – κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό (π.χ. ιατροί, οδηγός ασθενοφόρου, κλπ) αλλά και υλικοτεχνικά μέσα – ενώ παράλληλα ζήτησε από τον κ. Κουρουπλή «την έμπρακτη στήριξη τόσο του ίδιου όσο και του Υπουργείου Υγείας για την βιώσιμη λειτουργία των δομών του Αννουσάκειου θεραπευτηρίου ιδρύματος της Μητροπόλεως μας» το οποίο όπως ανέφερε «επιτελεί ένα σημαντικότατο κοινωνικό και υγειονομικό έργο».

Αίτημα για νέο τομέα ΕΚΑΒ στην Κίσσαμο

Τέλος, ο κ. Σταθάκης ζήτησε από τον Υπουργό να εξετάσει την περίπτωση δημιουργίας ενός νέου τομέα του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Κισσάμου, για τη θερινή περίοδο, καθότι όπως τόνισε «δεν μπορεί σε ένα δήμο, που αριθμεί περί τις 12.000 χιλιάδες μόνιμο πληθυσμό και την καλοκαιρινή περίοδο ο πληθυσμός αυτού διπλασιάζεται λόγω των χιλιάδων επισκεπτών, να μην μπορεί να καλυφθούν με επάρκεια και κυρίως με ασφάλεια  τα επείγοντα περιστατικά που συμβαίνουν στην περιοχή μας. Εμείς ως Δήμος επιδιώκουμε και διεκδικούμε να υπάρχει πλήρης και αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών διακομιδής και της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην περιοχή της Κισσάμου μια και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αποτελεί τον πρώτο και έναν από τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα επιβίωσης ενός ασθενή» κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

Πηγή: zarpanews.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews