ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/6/15

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ του ΕΚΑΒ για να δώσει επιτέλους λύση στο β΄μέρος του διαγωνισμού


Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Συνεδριάζει σήμερα στις 2 το μεσημέρι το ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ προκειμένου να δώσει μια λύση στο θέμα της κατακύρωσης του διαγωνισμού για τα ασθενοφόρα, το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Συγκεκριμένα, το ΔΣ –το οποίο έχει απαρτία πλέον, μετά την τοποθέτηση τριών νέων μελών που αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την περασμένη εβδομάδα– θα συνεδριάσει με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Νίκο Παπαευσταθίου με δύο βασικά θέματα. Το ένα αφορά τα 90 ασθενοφόρα που κατακυρώθηκαν μεν αλλά απαιτείται να περάσει ο σχετικός φάκελος από το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητά του και το δεύτερο αφορά στην κατακύρωση των υπολοίπων 96 ασθενοφόρων.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και η διοίκηση του ΕΚΑΒ αναμένουν να υπάρξει θετική έκβαση σήμερα και να μπουν οι υπογραφές, καθώς η καθυστέρηση της υπόθεσης αυτής ενδεχομένως να στοιχίσει πολύ ακριβά στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην δημόσια υγεία, με το να της στερήσει δηλαδή τους τόσο πολύτιμους αυτούς πόρους του ΕΣΠΑ.
Να θυμίσουμε ότι τα 90 από τα 186 ασθενοφόρα του πολύπαθου διαγωνισμού που εκκρεμεί από το 2007 κατακυρώθηκαν με την στήριξη του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος έφερε το θέμα και σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο του διαγωνισμού.
Να θυμίσουμε ότι τα τρία νέα μέλη του ΔΣ, σύμφωνα με το ΦΕΚ, που τοποθετήθηκαν στο ΕΚΑΒ είναι:
- ο πύραρχος-καρδιολόγος Ηλίας Πετρόπουλος, ο οποίος διορίστηκε αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ στη θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Βλάχου
- ο Μαυροειδής Χριστοφιλόπουλος (ΠΕ προϊστάμενος του υπουργείου Υγείας) στη θέση του παραιτηθέντος Πάρι Παππά και
- ο  νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου, ως εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στη θέση του παραιτηθέντος Μιχαήλ Αγγέλου
Η θητεία των παραπάνω λήγει με τη λήξη της θητείας και των υπολοίπων μελών του συμβουλίου, δηλαδή στις 13 Νοεμβρίου 2015.

Πηγή: onmed.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews