ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/6/15

Μυτιλήνη, Μαθήματα πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ


Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Μαθήματα πρώτων βοηθειών παρέδωσαν χθες στους μαθητές της Γ’ τάξης του 9ουΔημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης στελέχη του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης μαζί με εκπαιδευτή από Θεσσαλονίκη. Επί δυο ώρες τα στελέχη του ΕΚΑΒ ενημέρωναν τους μαθητές και τους καθηγητές  ενώ στο χώρο υπήρχε και ασθενοφόρο  και οι μαθητές μπορούσαν να δουν τον εξοπλισμό αλλά και τη διαδικασία μεταφοράς ασθενούς στο Νοσοκομείο.

«Η ενημέρωση έγινε στα πλαίσια μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής αφού ξεκίνησε από την παροχή βοηθειών σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Έγινε επίσης ενημέρωση και για περιπτώσεις πνιγμού στη θάλασσα, σε τσιμπήματα εντόμων , ατυχήματα κα.  ενώ οι εκπαιδευτές μοιράστηκαν με τα παιδιά και εμπειρίες τους από την διάσωση ανθρώπων που η ζωή τους ήταν σε κίνδυνο» λέει στα «Νέα της Λέσβου» η δασκάλα του σχολειου κ. Δέσποινα Καρέκου – Λημναίου.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενημέρωση και μάλιστα προσφέρθηκαν και τα ίδια να βοηθήσουν όταν τους ζητήθηκε προκειμένου να γίνει αναπαράσταση. Επίσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μπουν μέσα στο ασθενοφόρο και να μάθουν για τον εξοπλισμό και τη χρήση του κάθε μηχανήματος μέσα στο όχημα .

«Ήταν ίσως η πιο ουσιαστική μέρα όλης της χρονιάς» μας λέει  εκπαιδευτικός που οργάνωσε την επίσκεψη . Η κ. Καρέκου – Λημναίου ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό του ΕΚΑΒ που «παρά το φόρτο δουλειάς τους, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση  και διέθεσαν δυο πολύτιμες ώρες για τα παιδιά».

Πηγή: lesvosreport.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews