ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/6/15

Χωρίς ασθενοφόρο ελλείψει...καυσίμων!

Αθήνα : 6/6/2015
Ώρα : 22:50Σταμάτησε να μεταφέρει ασθενείς το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καλλονής.

Γράφει για το  ΕΚΑΒNews : Δημήτρης Ι . Γάλλος 

Όσοι σκοπεύετε να… λιποθυμήστε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και κατοικείτε στην περιοχή της Καλλονής προγραμματίστε το λιποθυμικό επεισόδιο (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο) να συμβεί τις οκτώ ώρες του 24ώρου που στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής εδρεύει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Ειδάλλως για να σας μεταφέρουν από την πλατεία της Καλλονής στο Κέντρο Υγείας (σε απόσταση περίπου 700 μέτρων) θα φύγει ασθενοφόρο από τη Μυτιλήνη θα διανύσει 45 χιλιόμετρα και να εύχεστε όταν θα φτάσει μετά από 40 λεπτά στην Καλλονή… να ζείτε! 
Αν τώρα αναρωτιέστε γιατί δεν κινείται το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, ρωτήστε την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια που εδρεύει στον Πειραιά και είναι αρμόδια για τα κέντρα υγείας των νησιών. Αν σηκώσει κανένας το τηλέφωνο βέβαια…
Σε μια τέτοια περίπτωση θα μάθετε ότι το ασθενοφόρο Κ.Υ. της Καλλονής δεν κινείται γιατί δεν έχει σταγόνα βενζίνης. Κι ο συμβεβλημένος πρατηριούχος ανήρτησε ταμπέλα στο μαγαζί του που γράφει «Βερεσέ από αύριο». Απλήρωτος από 1ης Ιανουαρίου ο πρατηριούχος και έχων λαμβάνειν χρήματα πέντε μήνες σταμάτησε να δίνει τζάμπα καύσιμα… 
Τραγική κατάσταση
«Μαύρο χιούμορ» θα πείτε, αλλά δυστυχώς από την περασμένη Τετάρτη έτσι έχουν τα πράγματα. Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καλλονής δεν κινείτε λόγω έλλειψης καυσίμων και επειδή κανείς δε δίνει καύσιμα επί πιστώσει αφού είναι σίγουρος πως δε θα πληρωθεί για αυτά, αλλά θα πρέπει να περιμένει μήνες. 
«Πρόκειται για μια τραγική κατάσταση στην οποία είναι υποχρεωμένοι να ζουν οι κάτοικοι όλης της περιοχής που καλύπτει το Κέντρο Υγείας της Καλλονής.
Εγκληματική κατάσταση, αν σκεφτεί κανείς ότι αφορά το πολύτιμο αγαθό της υγείας που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα. Εγκληματική και γιατί οφείλεται στην αδιαφορία των στελεχών της αρμόδιας 2ης ΥΠΕ, αλλά και των πολιτικών υπευθύνων του Υπουργείου Υγείας που δε δίνουν λύση στα προβλήματα υποχρηματοδότησης των υπηρεσιών υγείας» λέει μιλώντας για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας ο Αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξιάρχης Βέρρος.
Στον Εισαγγελέα…»
Ανάλογη και η άποψη του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλλονής Νάγιεφ Αλτζάϊουσι ο οποίος ζητά την επέμβαση του Εισαγγελέα, αφού υπάρχει πλέον κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. 
Μέχρι την 1η Ιανουαρίου που τα Κέντρα Υγείας ελέγχονταν από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης τα πράγματα ήταν φυσιολογικά. Υπήρχαν καθυστερήσεις, αλλά όχι σε αυτό το βαθμό. Και φυσικά πάντα υπήρχε η δυνατότητα διαλόγου και επικοινωνίας. Αυτό όμως που ζούμε τώρα δεν έχει συμβεί ξανά» λέει ο κ. Αλτζάϊουσι.
Σύμφωνα με το Διευθυντή το Κέντρο Υγείας της Καλλονής με διπλάσιο πληθυσμό απ’ ότι τον υπόλοιπο χρόνο λόγω τουρισμού, έχει κυριολεκτικά διαλυθεί.
«Δεν έχουμε υγρά και άρα δεν δουλεύει το ακτινολογικό μηχάνημα οπότε δε βγάζουμε ακτινογραφίες. Δεν έχουμε εργαστηριακά υλικά, οπότε δε λειτουργούν τα μικροβιολογικά εργαστήρια. Τώρα δεν έχουμε και ασθενοφόρα. Νιώθουμε εγκαταλειμμένοι και η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ δεν απαντά ούτε στις τηλεφωνικές μας κλήσεις. Και η κατάσταση οξύνεται καθημερινά». 
Ας σημειωθεί εδώ ότι χθες το «Ε» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη 2η ΥΠΕ στον Πειραιά. Όπως αποδείχθηκε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Καλλονής είχε δίκιο.
Κανείς δε σήκωνε καν το τηλέφωνο της υπηρεσίας! Το θέμα όμως είναι πολύ σοβαρό για να αφεθεί στην τύχη του και πότε θα δεήσει ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ να απαντήσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά του Κ.Υ.της Καλλονής.

Πηγή : http://www.emprosnet.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews