ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/6/15

Προβλήματα στον ανεφοδιασμό των ασθενοφόρων με καύσιμα


Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Προβλήματα στον ανεφοδιασμό των ασθενοφόρων με καύσιμα καταγράφονται από το πρωί σε ορισμένες περιοχές της χώρας, καθώς τα πρατήρια υγρών καυσίμων είτε έχουν «αδειάσει», είτε δεν δέχονται πλέον πίστωση. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ βρίσκεται σε επικοινωνία με τις κατά τόπου περιφέρειες -όπου εντοπίζεται το πρόβλημα- προκειμένου να βρεθούν πρατήρια που να δέχονται πίστωση ή εξετάζει άλλες μεθόδους πληρωμής π.χ. μέσω e-banking προκειμένου να ανεφοδιαστούν τα ασθενοφόρα.

Στην Αττική, το πρόβλημα προς το παρόν αντιμετωπίζεται, καθώς το ΕΚΑΒ έχει συνεργασία με τα στρατιωτικά πρατήρια για τον ανεφοδιασμό των ασθενοφόρων, ενώ έχει ζητηθεί και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ είναι σε επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας  προκειμένου να εξετασθεί εάν υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης σε όλη τη χώρα της προμήθειας καυσίμων για τα ασθενοφόρα από τα στρατιωτικά πρατήρια.
ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

Πηγή: kathimerini.gr


ΕΚΑΒNews
29/6/2015
Ο εφοδιασμός των ασθενοφόρων οχημάτων του ΕΚΑΒ με καύσιμα στο νομό Αττικής πραγματοποιείται από τα υπηρεσιακά πρατήρια της Ελληνικής Αστυνομίας (Καλλιθέα, Αμυγδαλέζα και Γουδή).


Τελευταία ενημέρωση 30/6/2015, 08:00
«Αγώνας δρόμου» για να μην αδειάσουν τα ντεπόζιτα των ασθενοφόρων
29/6/2015
Επί ποδός βρίσκεται η Διοίκηση του ΕΚΑΒ προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης έλλειψη καυσίμων στα ασθενοφόρα, καθώς μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις έχει παρατηρηθεί πως σε αρκετές περιοχές της χώρες καταγράφεται σταδιακή εξάντλησή τους.
Το πρόβλημα, πρέπει να σημειωθεί, αφορά την Περιφέρεια, και όχι την Αττική, για την οποία με παρέμβαση του Προέδρου του ΕΚΑΒ, κ. Ν. Παπαευσταθίου, το πρόβλημα λύθηκε καθώς διασφάλισε την προμήθεια καυσίμων από τα πρατήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες στο κόκκινο βρίσκεται η επάρκεια καυσίμων, μεταξύ άλλων, στη Τρίπολη, την Κατερίνη, τη Δράμα, καθώς και την Αλεξανδρούπολη.
Ο λόγος για τον οποία έχει παρατηρηθεί αυτή η δυσλειτουργία είναι το γεγονός ότι τα πρατήρια με τα οποία το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας έχει σύμβαση έχουν "στερέψει", χωρίς παράλληλα να διαθέτουν ρευστό για τον ανεφοδιασμό τους. Το αδιέξοδο ωστόσο προς το παρόν προκαλείται από το γεγονός ότι ούτε η Διοίκηση του ΕΚΑΒ μπορεί να αγοράσει καύσιμα από άλλα πρατήρια, καθώς δεν έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση.
Για τη λύση του θέματος, πάντως, η Διοίκηση του Κέντρου έχει ήδη ζητήσει από τον υπουργό Υγείας να μεσολαβήσει ώστε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να επιτρέψει στα ασθενοφόρα να προμηθεύονται καύσιμα από τις Ένοπλες Δυνάμεις.


Πηγή: stogiatro.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews