ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/6/15

Υποστελεχωμένο το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας

Η ανάπτυξη του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας είναι αναγκαία, ακόμα και για να σωθούν ζωές που σήμερα χάνονται

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

Υποστελεχωμένο και το ΕΚΑΒ

Στο 50% υπολογίζονται οι ελλείψεις σε διασώστες στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα εργάζονται 87 διασώστες (οι εφτά σε άδειες) και ταυτόχρονα εκτελούν χρέη διοικητικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με το Σωματείο, πρέπει να προσληφθούν τουλάχιστον άλλοι 43, για να λειτουργούν με επάρκεια τα πληρώματα που είναι αναπτυγμένα στους τέσσερις νομούς, 24 ώρες το 24ωρο.

Σήμερα λειτουργούν τρία (ή τέσσερα) πληρώματα σε Κοζάνη, δύο πληρώματα σε Γρεβενά, δύο σε Φλώρινα και ένα σε Καστοριά. Απαιτείται η σύσταση νέων τομέων σε Βόιο και Σέρβια Κοζάνης, για την καλύτερη γεωγραφική κάλυψη της περιοχής, καθώς για να καλυφθούν περιστατικά από αυτές τις περιοχές, χρειάζεται έως και μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με το Σωματείο, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα στον κάθε νέο τομέα για όλο το 24ωρο, δηλαδή 21 διασώστες το ελάχιστο.

Επιπλέον, στο ΕΚΑΒ δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός. Απαιτείται, επίσης, 24ωρη κάλυψη με γιατρό με ειδίκευση στα επείγοντα (σύνολο τέσσερις γιατροί) στον Τομέα Κοζάνης, για να συντονίζει από το τηλεφωνικό κέντρο τα επείγοντα για όλη τη Δυτική Μακεδονία, να κάνει διαλογή των επειγόντων και να πηγαίνει μαζί με τα πληρώματα σε περιστατικά που χρήζουν άμεσα βοήθειας γιατρού. Τέλος, απαιτείται η πρόσληψη διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, καθώς και εκσυγχρονισμός των οχημάτων.

Πηγή: rizospastis.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews