ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/6/15

Ξεκίνησε η επίσχεση εργασίας στο ΕΚΑΒ, Πορεία διαμαρτυρίας στην Λ. Μεσογείων από τους εργαζόμενους του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Βίντεο


Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015
ΕΚΑΒNews

Ξεκίνησε επίσχεση εργασίας το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ

Συμβολική πορεία διαμαρτυρίας στην Λεωφόρο Μεσογείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11/6/2015
Η Γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10/6/2015 στο αμφιθέατρο της Κ.Υ του ΕΚΑΒ αποφάσισε την έναρξη   επίσχεσης εργασίας από την Τρίτη 16/6/2015.
Για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τα εξαιρέσιμά τους
(νυχτερινά , αργίες ) από τον Δεκέμβριο του 2014 καθώς και τις εκτός έδρας αποζημιώσεις από τον Ιούνιο του 2014.
Δυστυχώς παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις και τα δελτία τύπου του Υπουργείου για την καταβολή των χρημάτων που οφείλονται , μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Κατά την διάρκεια της επίσχεσης εργασίας η Υπηρεσία θα λειτουργεί με ποσοστό ασφαλείας.
Ζητάμε την άμεση επίλυση των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων μας.Πορεία των εργαζομένων του ΕΚΑΒ


VIDEO - ΕΚΑΒ από realmedialive


Δημοσιεύτηκε 16/6/2015


Επίσχεση εργασίας ξεκινούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην Αττική
16/6/2015

Δεδουλευμένα νυχτερινά, αργίες και εκτός έδρας ζητούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που σήμερα ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας στην Αττική. Την προσεχή Πέμπτη θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ στην υπόλοιπη χώρα.
Όπως είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθήνας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, σήμερα θα κυκλοφορήσουν γύρω στα 30 ασθενοφόρα, ενώ εάν συμβεί κάποιο έκτακτο περιστατικό, οι εργαζόμενοι θα συνδράμουν.
Οι περίπου 3.500 εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ διεκδικούν όπως είπε ο Γ. Μαθιόπουλος δεδουλευμένα νυχτερινά και αργίες από το Δεκέμβριο καθώς και εκτός έδρας από τον Ιούνιο του 2014. να σημειωθεί ότι από τον στόλο των ασθενοφόρων, περίπου 1650, τα 50 είναι ακινητοποιημένα τα οποία είναι χαλασμένα.

Πηγή: megatv.com


Σε επίσχεση οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ! Ασθενοφόρα με το… σταγονόμετρο
16/6/2015
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Επίσχεση εργασίας ξεκινούν τελικά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των αμοιβών τους από υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες και Κυριακές. Παρότι οι εργαζόμενοι επρόκειτο να μην προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις τους καθότι είχαν λάβει τη διαβεβαίωση από τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι θα καταβληθούν κανονικά τα χρήματά τους, διαπίστωσαν πως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Έτσι ξεκινούν κανονικά την επίσχεσή τους έως ότου αποσαφηνισθεί ότι τα χρήματά τους έχουν πάρει το δρόμο για τους λογαριασμούς τους. Μέχρι τότε θα κυκλοφορούν στους δρόμους μόνο τα ασθενοφόρα «ασφαλείας» ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες του πληθυσμού.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε το Σωματείο των εργαζομένων με τον υπουργό Υγείας, ο Π.Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι Δευτέρα 15 Ιουνίου ή Τρίτη 16 Ιουνίου, θα αποδεσμευόταν το ποσό που απαιτείται ώστε να είναι δυνατή η καταβολή των πρόσθετων αμοιβών Α΄ τριμήνου 2015 στο τέλος Ιουνίου.

Ωστόσο το σωματείο των εργαζομένων διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ η Ενιαία Αρχή Πληρωμών την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή «σφραγίζει» τις δραστηριότητες του μήνα. Συνεπώς είναι άγνωστο εάν θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να καταβληθούν τα χρωστούμενα.

Να σημειωθεί πάντως πως ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε επίσης στο Σωματείο των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ ότι θα επιληφθεί προσωπικά για την άμεση περαιτέρω οικονομική ενίσχυση του φορέα ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του. Μέρος της οικονομικής ενίσχυσης θα διατεθεί για τις εκτός έδρας μετακινήσεις προσωπικού, όπως διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους.

Πηγή: healthreport.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews