ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/6/15

Μεταξύ… φθοράς και αφθαρσίας τα οχήματα του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων!


Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Μεταξύ… φθοράς και αφθαρσίας βρίσκονται σήμερα τα οχήματα, ειδικά τα ασθενοφόρα, που έχει στη διάθεσή του το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, προκειμένου να παρεμβαίνει εγκαίρως όπου υπάρχει ανάγκη, όπως στην περίπτωση γυναίκας που άνδρες του ανέσυραν χθες ζωντανή απ’ την Παμβώτιδα!
Με το πιο καινούριο να χρονολογείται απ’ το… 2008 (!) και τα περισσότερα να έχουν αγοραστεί το 2004, οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ δίνουν καθημερινή μάχη για τη συντήρησή τους, ώστε να μην τους… αφήσουν εν ώρα καθήκοντος και θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Κάτι που συνέβη χθες με περιστατικό έκτακτης ανάγκης στην οδό Φ. Τζαβέλλα, αλλά ευτυχώς η έκβαση υπήρξε αίσια!
Yπάρχει περίπτωση να ανανεωθεί ο στόλος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με νέα ασθενοφόρα; Θα πρέπει η Διοίκησή του, που είναι υπό ανασυγκρότηση, να… τρέξει για να προλάβει τον σχετικό διαγωνισμό, καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ηπείρου – Λευκάδας Πέτρο Βασιλείου, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν!

Το ασθενοφόρο… έμεινε!
Κλήση από καφετέρια της οδού Φ. Τζαβέλλα δέχθηκε χθες το μεσημέρι το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων προκειμένου να παραλάβει πολίτη που είχε… πιει λίγο παραπάνω! Ήρθε το ασθενοφόρο, τον έβαλαν στο φορείο οι διασώστες του, όμως το όχημα… έμεινε. Έτσι, χρειάστηκε να έρθει δεύτερο όχημα προκειμένου να παραλάβει τον «ασθενή», ενώ το ασθενοφόρο που αντιμετώπισε πρόβλημα φορτώθηκε από εταιρία οδικής βοήθειας και πήρε το δρόμο για το συνεργείο!

Ανέσυραν γυναίκα…
Ευτυχώς κάτι αντίστοιχο με το παραπάνω δεν συνέβη χθες σε άλλη επέμβαση του ΕΚΑΒ στην λίμνη, όπου γυναίκα βρέθηκε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μέσα στα νερά της και κινδύνεψε να πνιγεί. Οι διασώστες του που έφτασαν εγκαίρως στην περιοχή του Περάματος όπου εντοπίστηκε η γυναίκα, βούτηξαν στη λίμνη και την ανέσυραν ζωντανή πριν ακόμα φτάσει η ΕΜΑΚ.Στη συνέχεια διαμετακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και φαίνεται πως διέφυγε τον κίνδυνο. Πιθανολογείται ότι πρόκειται για την 53χρονη που είχε εξαφανιστεί απ’ το σπίτι της λίγες ημέρες νωρίτερα.

Παλιά τα οχήματα
Με αριθμούς που δεν επιδέχονται παρερμηνείας περιέγραψε χθες, μιλώντας σχετικά στην τοπική εφημερίδα "Πρωινό Λόγος" ο Πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ηπείρου – Λευκάδας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα οχήματά του. «Τα περισσότερα ασθενοφόρα μας αγοράστηκαν το 2004 και έχουν στο κοντέρ τους τουλάχιστον 300.000 χιλιόμετρα το καθένα. Έχουμε και πιο παλιά απ’ το 1997 – 98, ενώ τα πιο καινούρια είναι του 2008. Είναι όλα παλιά, γι’ αυτό φωνάζουμε συνέχεια ή κάνουμε επισχέσεις εργασίας ζητώντας καινούρια οχήματα», τόνισε ο Πέτρος Βασιλείου.

Άλλα στο συνεργείο…
Το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων έχει στη διάθεσή του 11 ασθενοφόρα, εκ των οποίων τα δύο είναι εδώ και μήνες στο συνεργείο με μηχανικές βλάβες και αναμένονται… εγκρίσεις δαπανών για την επισκευή τους. Ένα - δύο ακόμη είναι σταθερά αποσυρμένα για σέρβις, αφού πρέπει να ελέγχονται τακτικά λόγω των χιλιομέτρων που κάνουν καθημερινά, άρα η μέρα βγαίνει με 5 – 6 ασθενοφόρα και υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να μην επαρκούν για τις βάρδιες!
Υπάρχει επίσης στο δυναμικό του ΕΚΑΒ μία Κινητή Καρδιολογική Μονάδα, όχημα του 1997, η οποία ευτυχώς ως τώρα δεν έχει βγάλει βλάβες, καθώς και δύο μοτοσικλέτες που βγαίνουν έξω σε καθημερινή βάση. Η ίδια εικόνα όσον αφορά την παλαιότητα των οχημάτων του ΕΚΑΒ παρατηρείται και στους σταθμούς του στην υπόλοιπη Ήπειρο και φυσικά στη γειτονική μας Λευκάδα.

Διαγωνισμός στον… αέρα!
Πριν μερικούς μήνες και συγκεκριμένα στα μέσα του Μαρτίου ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, είχε παραδεχθεί απ’ τα Γιάννενα ότι υπάρχει ανάγκη για εκσυγχρονισμό και αντικατάσταση των υπαρχόντων ασθενοφόρων, ώστε να είναι πάντα «αξιόμαχα» και είχε ενημερώσει πως έχει προκηρυχθεί, μετά από καθυστέρηση τριών χρόνων περίπου, σχετικός διαγωνισμός μέσω περιφερειακών ΕΣΠΑ.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός παραμένει στον… αέρα, όπως ανέφερε χθες ο Πρόεδρος Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, καθώς στο μεταξύ παραιτήθηκαν μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου, ανέλαβαν νέα στη θέση τους και χθες το μεσημέρι επρόκειτο να συνεδριάσουν για το συγκεκριμένο θέμα, προσπαθώντας να προλάβουν τον διαγωνισμό! Αν μέχρι τα τέλη της χρονιάς δεν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η προμήθεια ασθενοφόρων, τότε θα χαθεί η ευκαιρία για την ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ.
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews