ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/6/15

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Δελτίο τύπου-Καταγγελία για τα Εκτός Έδρας

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

ΕΚΑΒNews

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 08-06-2015
Αριθ. Πρωτ.499

ΠΡΟΣ : Υπουργό Υγείας   
            Αναπλ. Υπουργό Υγείας                                           
            Πρόεδρο ΔΣ ΕΚΑΒ
                                                                                                                                       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση (Υπουργείο Οικονομικών) έθεσε την προηγούμενη εβδομάδα, σε διαβούλευση 5 ημερών, εκ των οποίων οι τρεις ήταν αργίες (τριήμερο Αγίου Πνεύματος), Σχέδιο Νόμου για τις εκτός έδρας μετακινήσεις, το οποίο όσον αφορά το ΕΚΑΒ καθιστά σχεδόν αδύνατη την χορήγηση αποζημίωσης εκτός έδρας στους εργαζόμενους.
Καταγγέλλουμε :
1) Το χρονικό διάστημα που επιλέχθηκε να τεθεί σε διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου, διότι έγινε με σκοπιμότητα ώστε να «περάσει στα κρυφά», παρότι η Κυβέρνηση ως αντιπολίτευση διακήρυττε τη «διαφάνεια παντού» στο Δημόσιο Βίο.
2) Τον αποκλεισμό σχεδόν του συνόλου των διασωστών του ΕΚΑΒ Πανελλαδικά από την χρηματική αποζημίωση εκτός έδρας , ενώ την εκτελούν υποχρεωτικά στα πλαίσια των καθηκόντων τους και κάθε χρόνο υπερβαίνουν μάλιστα και το πλαφόν των 60 εκτός έδρας, χωρίς να πληρώνονται τις επιπλέον αποζημιώσεις.
Ζητάμε να αποσυρθούν οι απαράδεκτες ρυθμίσεις, να παραμείνουν οι υφιστάμενες χιλιομετρικές αποστάσεις για την χορήγηση αποζημιώσεων εκτός έδρας και να πληρώνεται το σύνολο των μετακινήσεων  των εργαζομένων.
Καλούμε  το Υπουργείο Υγείας και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ,  επειδή γνωρίζουν το θέμα πολύ καλά, καθώς και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στους ασθενείς που θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, να πάρουν θέση και να επιλύσουν το θέμα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος Μπαρκονίκος ΧρήστοςΓια το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης ΧουλιάραςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews