ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/6/15

Τι είναι τα ασθενοφόρα;


Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Γράφει ο Κυριάκος Σιδηρόπουλος

Πρώτα να δούμε τι ήταν τα ασθενοφόρα. Θα το πω χωρίς περιστροφές: Αναγκαίο κακό. Μέσα στα Νοσοκομεία γίνονταν ωραίο παιχνίδι, με ασθενείς γιατρούς και νοσοκόμες, αλλά κάποιοι ασθενείς δεν μπορούσαν να πάνε περπατώντας. Έτσι ξεκινάει το παραμύθι. Αναγκαστικά λοιπόν, αγόρασαν οχήματα και προσέλαβαν καραγωγείς. Τους έβαλαν κι από δίπλα ότι περίσσευε (νοσοκόμους, τραυματιοφορείς, φύλακες, κηπουρούς), ως βοηθούς. Διοικητικά υπάγονταν στην Διευθύνουσα, ή σε κάποια προϊσταμένη.
Σε κάποιες πολιτισμένες Χώρες, άρχισαν να μετράνε σε κόστος την ανθρώπινη ζωή και το έκαναν Επιστήμη. Και φόρτωσαν τα οχήματα ιατροτεχνικό εξοπλισμό και τα στελέχωσαν με πτυχιούχους Ακαδημιών, με 4 χρόνια πανεπιστημιακές σπουδές. Και συνεχίζουν να ρίχνουν χρήμα στην έρευνα, για να εξελιχθεί το όχημα, ο εξοπλισμός και η εκπαίδευση.


Το ίδιο ξεκίνησε και στην Ελλάδα το '85 από μια παρέα γιατρών του (τότε) Κρατικού Αθηνών, αλλά το έχασαν στην πορεία, αφού άλλαζαν τα συντεχνιακά συμφέροντα, ανάλογα με τις αλλαγές στην εξουσία.
Σήμερα στην Ελλάδα.
Σε όλα τα Ιδιωτικά Θεραπευτήρια, μεγάλα και μικρά, βλέπε πρώτη παράγραφο. Στα Δημόσια Νοσοκομεία, έως την στιγμή που καταργήθηκαν τα ασθενοφόρα, λόγω τρόικας και το προσωπικό παρκάρει στο ΕΚΑΒ, βλέπε ομοίως.
Στο ΕΚΑΒ, επίσης. Ένας αχταρμάς προσωπικού να κάνει ότι να ναι, όπως να ναι. Οδηγοί να κάνουν επείγοντα και πτυχιούχοι ΙΕΚ στα Χρόνια, στις αποθήκες και στις φωτοτυπίες. Επειδή δεν είχαμε προϊσταμένες και Διευθύνουσα, τις κάναμε εισαγωγή και τις βάλαμε διοίκηση στα ασθενοφόρα, έτσι για να μην χαλάσει η παράδοση.
Αφού λοιπόν είμαστε τόσο παραδοσιακοί, γιατί να υφίσταται το ΕΚΑΒ ως Οργανισμός και να ξοδεύει τόσο χρήμα για να υποστηρίξει την αυτοτέλειά του, πληρώνοντας στρατιές διοικητικών και βοηθητικών υπαλλήλων, σε εποχές κρίσης μάλιστα;
Γιατί δεν το κλείνουμε να μοιράσουμε τα οχήματα στα Νοσοκομεία; Θα αλλάξει κάτι;
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews