ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/6/15

Ερώτηση του Λεωνίδα Γρηγοράκου για τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ από το Αιγαίο


Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

"Πλησιάζοντας στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, το Ε.Σ.Υ και πιο συγκεκριμένα το Ε.Κ.Α.Β βρίσκεται εντελώς απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει τον ραγδαία αυξανόμενο όγκο διακομιδών, παρά τις γενναίες προσπάθειες των εργαζομένων, οι οποίοι αύριο 16/06 προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας, για την υπασπιστή των δίκαιων αιτημάτων τους".

Αυτό τονίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, και συνεχίζει:

"Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανέλαβε πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της περιούσιας κοινωφελών Ιδρυμάτων, όπως το «Βελέντζιο ίδρυμα Πάρου» και πιο συγκεκριμένα το ειδικό ασθενοφόρο – αεροπλάνο που διαθέτει το ίδρυμα.
Η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών κατέστησε αδύνατη την ολοκλήρωση της συνεργασίας με το εν λόγω ίδρυμα.
Όπως τεκμαίρεται από τα στοιχεία του Ε.Κ.Α.Β το κόστος διακομιδής των ασθενών μέσω ιδιωτικών πλωτών σκαφών και των αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας από τα νησιά του αιγαίου είναι υπέρογκο, αφού βαρύνει με πολλά εκατομμύρια ευρώ το Ε.Κ.Α.Β, ενώ παράλληλα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Π.Α συνεχώς αυξάνονται. Επιπλέον, το κόστος των διακομιδών με πλωτά μέσα είναι πολλαπλώς μεγαλύτερο από το κόστος των αεροδιακομιδών, καθώς επίσης η μεταφορά των ασθενών είναι πολύ πιο ασφαλής και ταχύτερη μέσω του ειδικού ασθενοφόρου-αεροσκάφους σε σχέση τα πλωτά σκάφη.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες απαιτήσεις διακομιδών με πλωτά και εναέρια μέσα στο αιγαίο;
2. Με ποιόν τρόπο σκοπεύει να μειώσει το κόστος των μετακομιδών και να αυξήσει την ασφάλεια των ασθενών;".

Από Βασίλη Βενιζέλο
Πηγή: ygeia360.gr


Τελευταία ενημέρωση 23/6/2015,14:45
ΕΚΑΒNews

Θέμα: Αεροδιακομιδή ασθενών
Κόμμα: ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ημερομηνία: 16/06/2015
Καταθέτοντες: Γρηγοράκος Λεωνίδας
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews