ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/6/15

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου στην Τρίπολη

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου με τον Δ/ντη του 
ΕΚΑΒ Τρίπολης Σταμάτη Μπακόπουλο
Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015
ΕΚΑΒNewsΔημοσιεύτηκε στις 9 Ιουνίου 2015

Τελευταία ενημέρωση 9/6/2015, 20:30

Προσωπικό και στόλος τα «αγκάθια» του ΕΚΑΒ Τρίπολης

Το Παράρτημα ΕΚΑΒ Τρίπολης επισκέφθηκε ο Νίκος Παπαευσταθίου, πρόεδρος του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο επισκέψεών του στο παράρτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Τον πρόεδρο υποδέχτηκε ο κ. Μπακόπουλος Σταμάτης, διευθυντής του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Τρίπολης, στο οποίο υπάγονται οι Νομοί Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του, στόχος είναι η επέκταση του παραρτήματος.
Τόσο ο διευθυντής του ΕΚΑΒ όσο και ο πρόεδρος του παραρτήματος, μίλησαν για τα λειτουργικά προβλήματα, προκειμένου να βρεθεί μια λύση για να την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες.
Το βασικό και πάγιο πρόβλημα του ΕΚΑΒ τα τελευταία χρόνια είναι η έλλειψη προσωπικού.
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι το Παράρτημα της Τρίπολης είναι από τα πολύ καλά παραρτήματα σε ό,τι αφορά την οργάνωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, αλλά αντιμετωπίζει, όπως στο σύνολό τους τα ΕΚΑΒ  στην Ελλάδα, το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού. Έτσι, όπως ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου, το πρόβλημα εντοπίζεται σε ό,τι αφορά τα επείγοντα, καθώς, εκτός από τα επείγοντα, το ΕΚΑΒ καλύπτει και τις νοσοκομειακες διακομιδές.
Όπως ανέφερε, άμεσης βοήθειας φαίνεται ότι χρήζει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, καθώς οι  εργαζόμενοι «παλεύουν» να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν και έλλειψη προσωπικού.
Επίσης, το πρόβλημα ξεκινάει από τη μη εφαρμογή της σχετικής Υπουργικής Απόφασης η οποία προβλέπει ότι όλα τα νοσοκομεία υποχρεούνται κατά τις ημέρες εφημερίας να έχουν ομάδες υποδοχής και διαλογής, ώστε να αξιολογούν και να κρίνουν τα περιστατικά, προωθώντας τα εξ΄ αρχής προς την αντίστοιχη Κλινική. Έτσι, η έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία μετακυλύει το πρόβλημα και στο ΕΚΑΒ, οι διασώστες του οποίου μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι υποχρεωμένοι αντί να αφήσουν το περιστατικό και να ασχοληθούν με το επόμενο σήμα, να μεταφέρουν τον κάθε ασθενή από Κλινική σε Κλινική.
Όσον αφορά στον στόλο ,είπε ότι είναι πεπαλαιωμένος αλλά αυτοσυντηρημένος και ασφαλής. Έχει ξεκινήσει ένας διεθνής διαγωνισμό εδώ και περίπου 3 χρόνια, αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα και ενστάσεις μεταξύ εταιριών. Ωστόσο, τα χρήματα είναι από χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ και έτσι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, με κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα.
Για τις προσλήψεις προσωπικού, ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί ότι θα γίνουν προσλήψεις στον χώρο της Υγείας, ενώ περίπου 1.000 θέσεις θα καλυφθούν από προσωπικό επάνδρωσης του ΕΚΑΒ.


Πηγή: arcadiaportal.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews